Hvorfor bliver mine pandekager stive?

Ashly Hill
2025-08-09 20:57:59
Count answers
: 3
Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre.
Pandekager skal være bløde og lækre.
Ikke fedtede og snaskede.
Sådan nogle bløde og lækre pandekager får du, hvis du tilsætter ingredienserne i den rigtige rækkefølge fremfor bare at hælde sagerne i en skål.
Smørret skal nemlig gå i forbindelse med fedtet i æggeblommerne, før du tilsætter mælk.
Rør melet ud i æggene
Tilsæt derefter det smeltede smør
Pisk nu til sidst mælken i.
... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen.

Aimee Jacobson
2025-08-09 17:46:10
Count answers
: 2
Hemmeligheden bag ekstra fluffy pandekager er at pisk æggehviderne stive og tilsætte eddike for at stabilisere dem. Det er vigtigt at piske æggehviderne skummende og tilsætte sukker lidt efter lidt under fortsat piskning, og evt. eddiken, for at få en stiv marengs. Ved at foldede stiftpiskede æggehvider i pandekagedejen og stege dem ved middel varme, får man ekstra luftige pandekager. Det er også vigtigt at varme panden op ved middel varme og stege pandekagerne i olie og/eller smør, og at servere dem f.eks. med sirup. Pandekagerne kan holde sig i 2-3 dage, når de opbevares på køl, og kan varmes kort på en brødrister eller en pande, så de bliver næsten så gode som nye.
Read also
- Hvad skål der i en pandekagedej?
- Hvorfor skål en pandekagedej hvile?
- Hvordan får man sprøde pandekager?
- Hvorfor går mine pandekager i stykker?
- Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?
- Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?
- Hvorfor klumper min pandekage dej?
- Hvorfor skiller min pandekagedej?
- Hvorfor bagepulver i pandekager?