:

Hvorfor bliver mine pandekager stive?

Ivory Pouros
Ivory Pouros
2025-09-07 09:41:49
Count answers : 15
0
Stive eller seje pandekager kan skyldes for meget mel i dejen. Tilsæt evt. lidt ekstra væske til dejen, så du får en tyndere dej. Det kan også skyldes, at du ikke har noget fedtstof i dejen. Som sagt, hvis man skal lave en ordentligt stak, så ville vi stable dem på en tallerken med stanniol over. Hver gang en pandekage er færdig, så løftes stanniolen og pandekagen lægges ind. På den måde holder de varmen og de bliver heller ikke stive af det.
Meghan Waters
Meghan Waters
2025-08-31 08:24:02
Count answers : 17
0
Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Det reducerer dejens separationsangst, når den skal slippe panden. Hvis der ikke kommer dej ud, når du vender din shaker på hovedet, er vand måske alligevel vejen frem. Du tilsætter for lidt vand. Forkullede vafler eller pandekager vinder ikke mange hjerter til din søndagsbrunch. Din pande/vaffeljern er mere tør end Sahara.

Read also

Hvad skål der i en pandekagedej?

Ingredienser 150 g Hvedemel, 1 spsk Vaniljesukker, 1½ tsk Stødt kardemomme, ½ tsk Groft salt, 1 Citr Read More

Hvorfor skål en pandekagedej hvile?

Hviletiden gør, at dejen sætter sig og hænger bedre sammen under stegningen. Det gør det muligt at f Read More

Trey Kling
Trey Kling
2025-08-26 17:23:53
Count answers : 12
0
Prøv at put 2 færre æg i..så skulle det ikke undre mig at de ikke blev så stive. Jeg har for mange år siden konstateret at hvis man putter for meget æg i, så har de en tilbøjelighed til at blive stive. Jeg steger altid mine ved lav varme og hvis varmen bliver for lav skruer jeg lidt op og de bliver ikke stive heller ikke efter et par dage i køleskabet. Prøv at lægge dem på en tallerken, med sølvpapir over, så får dampen og varmen dem automatisk til at blive bløde, gør de ihvertfald herhjemme Jeg laver pandekager på høj varme der er ingen problemer Det er jo ikke æggekage du skal lave Men du kan gøre det at du drysser lidt ind imellem lagene med sukker, og så sætter tallerkenen ind i en plastikpose. Men prøv 2 færre æg, og lidt mere væde.
Justice Nicolas
Justice Nicolas
2025-08-19 06:38:57
Count answers : 21
0
Hvis man bare blandrer mel og mælk sammen som det første, så klumper det. Hvis man laver en pandekagedej og bare hælder den på panden med det samme, så bliver pandekagen meget løs i strukturen, og går nemt i stykker. Det gør at dejen bliver nemmere for dig at arbejde med. For melet skal binde væsken ved at glutenstrukturen suger det til sig. Og det tager tid. Hvis man derimod først lader dejen hvile i en halv times tid, så bindes den bedre sammen, og man får en flot og ensartet pandekage. Man får derimod det bedste resultat ved først at røre melet ud i æg eller æggeblommer. Hvis dejen derimod klistrer og ikke vil slippe, kan man dog give panden en lille smule fedtstof, for at mætte og rense panden ved den første pandekage, siger Markus Grigo.

Read also

Hvordan får man sprøde pandekager?

Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen. Bag pandekagerne til er de gyldne. Der bliver 8-12 Read More

Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ik Read More

Ashly Hill
Ashly Hill
2025-08-09 20:57:59
Count answers : 15
0
Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre. Pandekager skal være bløde og lækre. Ikke fedtede og snaskede. Sådan nogle bløde og lækre pandekager får du, hvis du tilsætter ingredienserne i den rigtige rækkefølge fremfor bare at hælde sagerne i en skål. Smørret skal nemlig gå i forbindelse med fedtet i æggeblommerne, før du tilsætter mælk. Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i. ... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen.
Aimee Jacobson
Aimee Jacobson
2025-08-09 17:46:10
Count answers : 21
0
Hemmeligheden bag ekstra fluffy pandekager er at pisk æggehviderne stive og tilsætte eddike for at stabilisere dem. Det er vigtigt at piske æggehviderne skummende og tilsætte sukker lidt efter lidt under fortsat piskning, og evt. eddiken, for at få en stiv marengs. Ved at foldede stiftpiskede æggehvider i pandekagedejen og stege dem ved middel varme, får man ekstra luftige pandekager. Det er også vigtigt at varme panden op ved middel varme og stege pandekagerne i olie og/eller smør, og at servere dem f.eks. med sirup. Pandekagerne kan holde sig i 2-3 dage, når de opbevares på køl, og kan varmes kort på en brødrister eller en pande, så de bliver næsten så gode som nye.

Read also

Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?

Er vaffeldej det samme som pandekagedej? Vores er ikke nej. Vi deler hviderne og blommerne fra ægget Read More

Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?

Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i ... med denne Read More