:

Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?

Doyle Hammes
Doyle Hammes
2025-09-03 20:28:31
Count answers : 18
0
Sådan undgår du en pandekagedej, som klumper Du har helt sikkert prøvet det. Tilsæt ikke al mælken på en gang, men start med ca. 1 dl og rør den godt ud i ingredienserne. På den måde kan du får rørt klumper ud i den tykkere dej inden, resten af mælken tilsættes. Tilsæt 1 dl mælk og pisk den godt ind i dejen, så du undgår klumper - tilsæt resten af mælken.
Leone Kerluke
Leone Kerluke
2025-08-29 19:35:32
Count answers : 22
0
En god pandekagedej skal være glat, luftig og uden klumper. Du undgår, at pandekagedejen klumper ved at piske mælken i melbladningen lidt ad gangen. Det giver i starten en lidt tyk pandekagedej, hvor det er lettere at få mel og mælk til at blande sig. Herefter kan du tilsætte resten af mælken og nemt piske det sammen til en tynd, glat pandekagedej helt uden klumper. Skal du lave lynhurtige pandekager, kan du også blande alle ingredienserne og lave pandekagedejen i en blender.

Read also

Hvad skål der i en pandekagedej?

Ingredienser 150 g Hvedemel, 1 spsk Vaniljesukker, 1½ tsk Stødt kardemomme, ½ tsk Groft salt, 1 Citr Read More

Hvorfor skål en pandekagedej hvile?

Hviletiden gør, at dejen sætter sig og hænger bedre sammen under stegningen. Det gør det muligt at f Read More

Darren Paucek
Darren Paucek
2025-08-22 09:26:59
Count answers : 20
0
For at undgå klumper i pandekagedej skal man ikke blande mel og mælk sammen som det første, da det klumper. Man får det bedste resultat ved først at røre melet ud i æg eller æggeblommer, herefter tilsætte det smeltede smør og først til allersidst pisker man mælken i. På den måde undgår man bedst at få klumper i dejen.
Gregorio Brakus
Gregorio Brakus
2025-08-09 20:07:22
Count answers : 16
0
Si melet for at undgå klumper i dejen. Det kan godt virke lidt over-ambitiøst at si melet til en pandekagedej, men jeg synes det gør en reel forskel og jeg kan virkeligt ikke lide klumper af mel i min pandekage så jeg gør det faktisk hver gang. Det siges faktisk at netop hviletiden giver stivelsen i melet tid til at udvikle sig og er det der gør at man får de store bobler på pandekagen når man hælder dejen på en varm pande. Og at det i sidste ende så er det der betyder en lettere og mere luftig pandekage. Jeg har brugt den samme opskrift i mange år – den kan jeg desværre ikke tage æren for selv.

Read also

Hvordan får man sprøde pandekager?

Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen. Bag pandekagerne til er de gyldne. Der bliver 8-12 Read More

Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ik Read More

Emmy Murray
Emmy Murray
2025-08-09 18:39:20
Count answers : 15
0
Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i ... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen.