:

Kan man putte chokolade i fryseren?

Earnest Pagac
Earnest Pagac
2025-08-08 10:40:16
Count answers : 1
0
Opbevaring i fryseren: Opbevaringstest ved -18 °C viste, at chokoladens duftegenskaber blev bevaret rigtig godt. Hvis du ønsker at gemme lækkerier, som du f.eks. kun kan købe i forbindelse med højtider, er en fryser dit bedste valg. Chokolade kan holde sig “frisk” i en fryser i flere år.
Modesto Welch
Modesto Welch
2025-08-08 10:21:28
Count answers : 4
0
Du kan sagtens fryse marcipan ned, men skal være opmærksom på fremgangsmåden når du tøer det op igen. Hvis marcipan bliver tøet ved for høj temperatur for hurtigt, udkrystalliseres det og giver marcipanen en anderledes struktur og et andet udseende. Marcipan tør bedst op i køleskab natten over og dernæst ved stuetemperatur, indtil marcipanen er klar til at blive formet. Hvis du har lavet lige rigeligt med julekonfekt og overvejer at komme det i fryseren, fraråder vi dog dette, hvis konfekten er overtrukket med chokolade, da chokoladen får kondens på overfladen og mister sit sprøde knæk. Overtræksmarcipan bør aldrig nedfryses. Ren chokolade bør dog ikke fryses ned, da strukturen ikke har godt af frostgrader og fugten fra en nedfrysning. Hvis du har bagt en chokoladekage, tager kagen ikke skade af at komme i fryseren. Det samme gælder for chokoladecremer eller mousser.
Leone Kerluke
Leone Kerluke
2025-08-08 06:44:12
Count answers : 5
0
Det er ikke anbefalet at opbevare chokolade i køleskabet, da luftfugtigheden ikke bør overstige 55%. Opbevarer chokoladen ved en stabil temperatur, helst mellem 15-17 grader. Undgår for meget lys, opbevar den i stedet mørkt og tørt. Sørger for emballagen er tæt, så chokoladen ikke tager smag af andre fødevarer.
Heaven O'Keefe
Heaven O'Keefe
2025-08-08 06:16:41
Count answers : 3
0
Du kan evt. putte chokoladerne i fryseren, når du har fyldt dem for at få en fastere konsistens mens du skal lukke for chokoladeren. Du skal i så fald være klar over, at du skal arbejde virkelig hurtigt, da den kolde form og fyld vil få chokoladen til at stivne næsten øjeblikkeligt og det derfor vil være svære at få en pæn lukning.
Monty Steuber
Monty Steuber
2025-08-08 05:58:02
Count answers : 3
0
Mandelhorn kan fryses og holder derved 6 mdr. Vores chokolader har ikke ubegrænset holdbarhed og bør nydes mens de er frisklavet. Fugt vil gøre chokoladen mat og stribet samt give den en ru overflade. Der er intet mere irriterende end chokolade der smager af sønderjysk spegepølse. Det er meget vigtigt at chokoladen opbevares i en lufttæt beholder, som holder fugt og lugt ude. Hvis chokoladen er blevet hvid, grå eller stribet, betyder det nødvendigvis ikke at den er blevet for gammel, men blot har været opbevaret forkert, og bør derfor stadig kunne nydes.