:

Kan man lave smør af creme fraiche?

Bill Kozey
Bill Kozey
2025-09-21 09:40:20
Count answers : 17
0
Jeg kan lave smør af creme fraiche. Det skal være syrnet smør, og grundideen med smør er at piske fløde, indtil fløden skiller, så fedtet samler sig i et fast stof (smørret), og i en hvid skummende væske (kærnemælk). Jeg bruger kefir til at syrne mit smør. Det er let have med at gøre, og så skal jeg ikke ud og skaffe kærnemælk eller lignende. Den syrnede fløde i forgrunden smager i øvrigt også godt i sig selv – det er det, som franskmændende kalder creme fraiche (ikke at forveksle med vores creme fraiche). Lader du det stå et døgn mere, bliver det til sour cream, som er det, vi normalt kender som creme fraiche.
Wyman Connelly
Wyman Connelly
2025-09-14 02:12:25
Count answers : 17
0
For at gøre processen nemmere, så smørret kan tilberedes uden et døgns forberedelse, vælger jeg dog at bruge halv mængde fløde og halv mængde cremefraiche. Det giver en skøn autentisk syrnet smag til smørret. Du kan også vælge at bruge kærnemælk fremfor cremefraiche, men den færdige mængde smør vil blive mindre, da fedtindholdet i kærnemælk er mindre. Opskrift på syrnet smør med cremefraiche og fløde Typisk syrnes fløde til smør i cirka et døgn, inden den kærnes. Her får man en bedre smag til smørret, og væsken forvandles dermed til kærnemælk.

Read also

Hvordan laver man smør?

Hjemmelavet smør smager bare bedre end det, du kan købe i butikkerne. Du kan lave hjemmekærnet smør Read More

Er hjemmelavet smør billigere?

Man skal dog ikke gå i gang med at lave smør for at spare penge på husholdningsbudgettet, for piskef Read More

Lavern Langosh
Lavern Langosh
2025-09-11 09:01:23
Count answers : 21
0
For en hurtig version kan man bruge cremefraiche 38%. Hjemmelavet smør smager virkelig skønt. Faktisk forstår jeg ikke, hvordan det skulle lykkes mig at være lykkelig LCHF’er i 8 år, før jeg kom på at lave hjemmelavet smør. Fløden er nu tyknet, og syrnet til cremefraiche. Pisk fløden, til den skiller helt og der begynder at komme væske i skålen. Saml smørret, der er tilbage i skålen og ælt så meget væske som muligt ud af det. Tilsæt ca. 2 gram salt, evt. lidt ad gangen så det ikke bliver for salt. Ælt det godt ind i smørret og smag til, om det skal have mere salt. Hvis du laver mere, end du skal bruge indenfor kort tid, kan du evt. fryse det ned til senere.
Delbert Hand
Delbert Hand
2025-08-28 23:45:09
Count answers : 10
0
Pisk cremefraichen i kryddersmørret lidt af gangen, så det ikke skiller, og sæt det på køl i mindst en halv time. Ja, man kan lave smør af creme fraiche. Server kryddersmørret til fisk, fjerkræ eller lyst kød. Perfekt til sommerens grillmad eller på lunt brød. Ingredienser 150 g Bakkedal 1 lille håndfuld persilleblade 2 spsk klippet purløg Revet citronskal fra ½ økologisk citron ½ dl cremefraiche eller syrnet fløde Rør Bakkedal indtil konsistensen er cremet. Hak persille, purløg og citronskal fint, og pisk det sammen med smørret.

Read also

Hvordan lavede man smør i gamle dage?

Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentl Read More

Hvor mange liter mælk går der til 1 kg smør?

Der går faktisk hele 16 liter mælk til at lave et kilo smør. Read More

Nels Purdy
Nels Purdy
2025-08-22 01:26:51
Count answers : 12
0
Når fløden har stået med kærnemælken og er blevet tyk, så er det syrnet fløde. Det kan bruges hvor du normalt ville bruge creme fraiche. Bare rør det sammen og sæt det på køl. Fedtet er smørret. Pres så meget af kærnemælken ud af smørret som muligt. Ælt til sidst saltet ind i smørret. En genvej Et lille hack der både får dette og almindeligt købesmør til at smage af mere. Kom ½-1 kop (1-2½ dl) kærnemælk i en kaffetragt. Lad det dræne indtil det har en tykkelse som græsk yoghurt. En kop giver ca. 1 dl, eller lidt mindre. Rør det sammen med 250 gram blødt smør. Jo mere du kommer i, jo mere begynder det at minde om "friskost" Det er godt hvis smørret skal spises som tilbehør til en kødret. Ikke så meget hvis det er til nutellamadder. Gider du ikke dræne kærnemælk så rør ½-1 dl drænet græsk youghurt ud i smørret. Det smager næsten ens. Du kan også dræne den syrnede fløde i 12-24 timer og så få en let syrlig og levende mascarpone. Se dræningen i mascarpone opskriften. Hvis du vil lave amerikansk smør skal du sprænge syrningen over. Bare gå direkte til piskningen. Amerikanerne bruger af en eller anden trist årsag ikke syrnet fløde til deres smør. Du kan "skylle" kærnemælken ud af smørret ved at holde det nede i det kolde vand imens du ælter det imellem dine hænder. Så smager det af mindre men holder længere. Ligesom det industrielle. Alle de ovenstående metoder kan du naturligvis kombineres til at lave din egen favorit med.
Ignatius Harvey
Ignatius Harvey
2025-08-15 16:07:52
Count answers : 13
0
Kan man lave smør af creme fraiche? Hjemmelavet smør med cremefraiche. Mængde: Ca. 125 g færdiglavet smør. Du skal bruge: 2½ dl fløde 1 dl cremefraiche, 18 % 1 tsk. salt. Rør piskefløden med cremefraiche, og lad det stå køligt, men ikke koldt, natten over. Hvis du vil have smørret mere luftigt og cremet, kan du piske det op med lidt mere fløde eller cremefraiche.

Read also

Hvordan fremstiller man smør?

Smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Her er tre forskellige metoder til, hvordan I kan la Read More

Hvor længe kan hjemmelavet smør holde sig i fryseren?

Hjemmelavet smør kan holde sig i fryseren, da det er fryseegnet. Justér antal 200 g Fryseegnet: J Read More

Justyn Sawayn
Justyn Sawayn
2025-08-07 09:06:22
Count answers : 16
0
Man bruger Creme Fraiche og ikke fløde, og det skal være 38 % fuldfed Creme Fraiche. Jeg har pisket forgæves i en 18 % da jeg lige havde en rest af den lettere slags. Det kan ikke betale sig, for det bliver aldrig til noget. Og så pisker man ellers løs indtil det skiller og ser sådan ud: Alt væden hældes fra og så er der kun den rene smør tilbage.