:

Hvordan laver man smør?

Wilford O'Connell
Wilford O'Connell
2025-08-21 23:19:43
Count answers : 15
0
Hjemmelavet smør er bestemt ikke noget, som jeg ofte begiver mig ud i, men engang imellem er det nu meget sjovt. Desuden er hjemmelavet smør ikke bare lækkert men også noget af det nemmeste at lave selv. Har man en røremaskine, så er det klart nemmest, at sætte den til arbejdet med at piske smørret. Man kan selvfølgelig også bruge en elmikser, hvis man har en smule mere tålmodighed og endelig kan man bruge en food processor – det går lynhurtigt. Når piskningen er overstået og fløden har delt sig i smør og valle, er det blot at fiske smørret op af skålen, ælte det sidste valle ud i lidt koldt vand og smage til med salt. Hæld fløden i en skål og pisk den. Først vil fløden blive til skum, herefter vil den blive grynet og efterhånden, som man fortsætter piskningen, vil fløden skille i klumper af gult smør og kærnemælk/valle. Fisk smørret op af vallen og saml det til en klump. Nu skal smørret æltes godt, så det sidste valle skilles fra. Kom smørklumpen i en skål med rent, koldt vand og ælt den godt. Dup smørret tørt med et stykke køkkenrulle og ælt salt i smørret. Kom smørret i en bøtte med låg og opbevar på køl eller i fryseren.
Giovani Gaylord
Giovani Gaylord
2025-08-14 23:26:39
Count answers : 16
0
Hjemmelavet smør laves ved, at man pisker fløde. Denne proces kaldes at “kærne”. Her piskes fløden, først til flødeskum, og dernæst indtil at fedtstof skiller sig fra væske. Fedtstoffet er rent smør, og væsken er kærnemælk. Ofte laves smørret af syret fløde og så tilsættes salt, hvilket giver den gode smag af smør, som de fleste holder af. Til ægte hjemmelavet smør skal man som udgangspunkt bruge én ingrediens: Fløde. Når fløde piskes/kærnes længe nok, forvandles det nemlig til smør og mælk, når fedt og væske skilles.

Read also

Er hjemmelavet smør billigere?

Man skal dog ikke gå i gang med at lave smør for at spare penge på husholdningsbudgettet, for piskef Read More

Hvordan lavede man smør i gamle dage?

Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentl Read More

Jake Fadel
Jake Fadel
2025-08-07 10:34:32
Count answers : 24
0
Jeg måtte nemlig ud og købe en ny fløde, som så lige kom en tur i fryseren inden den skulle piskes og så hjalp det. Brug enten en røremaskine eller et elektrisk piskeris. Hæld piskefløden i en skål eller røremaskinen. Pisk fløde ved høj styrke i cirka 5-8 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker. Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud. Læg smørret i en skål med vand og skyl smørret ad flere omgange. Skift vandet 2-3 gange indtil vandet er klart. Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter. Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen. Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.
Andres Keeling
Andres Keeling
2025-08-07 08:53:52
Count answers : 16
0
Man bruger Creme Fraiche og ikke fløde, og det skal være 38 % fuldfed Creme Fraiche. Jeg har pisket forgæves i en 18 % da jeg lige havde en rest af den lettere slags. Det kan ikke betale sig, for det bliver aldrig til noget. Og så pisker man ellers løs indtil det skiller og ser sådan ud: Alt væden hældes fra og så er der kun den rene smør tilbage.

Read also

Hvor mange liter mælk går der til 1 kg smør?

Der går faktisk hele 16 liter mælk til at lave et kilo smør. Read More

Hvordan fremstiller man smør?

Smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Her er tre forskellige metoder til, hvordan I kan la Read More

Melyna Waelchi
Melyna Waelchi
2025-08-07 06:44:24
Count answers : 11
0
Hjemmelavet smør smager bare bedre end det, du kan købe i butikkerne. Du kan lave hjemmekærnet smør på to måder: Den nemme måde, hvor du blot skal bruge fløde, salt og et piskeris. Hæld fløden i en skål, og pisk den stiv, evt. med en håndmikser. Pisk videre, når flødeskummen begynder at skille — bare rolig, sådan skal det se ud. Pisk, indtil smørret skiller og efterlader en hvid væske i bunden. Kram smørret fri for væde, og rør lidt salt i. Sæt smørret på køl indtil servering. Du kan også lave hjemmelavet smør med cremefraiche, hvor du rører piskefløden med cremefraiche, og lad det stå køligt, men ikke koldt, natten over. Hæld det i et stort glas med tætsluttende låg, og ryst, til det begynder at klumpe. Fortsæt, til kærnemælken er skilt ud fra smørret, si det hele igennem et klæde, så smørret holdes tilbage. Ælt smørret med salt, og sæt det på køl indtil servering.