:

Hvor længe kan hjemmelavet smør holde sig i fryseren?

Noelia Zemlak
Noelia Zemlak
2025-08-07 11:23:39
Count answers : 3
0
Hjemmelavet smør kan holde sig i fryseren, da det er fryseegnet. Justér antal 200 g Fryseegnet: Ja Forb. tid 5 minutter Tilb. tid 10 minutter Hviletid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Røremaskine eller elpisker ½ liter piskefløde 1 tsk flagesalt (f.eks. Maldon salt) Brug enten en røremaskine eller et elektrisk piskeris. Hæld piskefløden i en skål eller røremaskinen. Pisk fløde ved høj styrke i cirka 5-8 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker. Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud. Læg smørret i en skål med vand og skyl smørret ad flere omgange. Skift vandet 2-3 gange indtil vandet er klart. Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter. Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen. Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.
Jed Buckridge
Jed Buckridge
2025-08-07 10:44:46
Count answers : 4
0
Hjemmelavet smør kan opbevares på køl eller i fryseren. Får man ikke brugt al smørret på den gang, så kan det nemt fryses, så lav bare en god stor portion. Kom smørret i en bøtte med låg og opbevar på køl eller i fryseren. Form evt smørret til en rulle, pak den i film og opbevar den i fryseren - så er det nemt at skære en skive til en god bøf eller en bagt kartoffel.
Maryam Pagac
Maryam Pagac
2025-08-07 10:35:17
Count answers : 0
0
Når det er blevet tykt, kan du komme det i køleskabet nige dage indtil du skal kærne smør af det.
Hiram Price
Hiram Price
2025-08-07 06:36:08
Count answers : 1
0
Almindeligt smør kan opbevares i fryseren i cirka seks til ni måneder. Kryddersmør og ramsløgssmør bør dog bruges inden cirka seks måneder. Saltet smør kan fryses i op til tolv måneder. Frysning kan faktisk forlænge smørs holdbarhed med mange måneder uden at påvirke smag eller konsistens. Smør kan fryses i sin helhed eller i mindre mængder efter behov. Generelt anbefales det at bruge optøet smør inden for få dage og opbevare det køligt i løbet af denne tid.