:

Hvordan får man en klar suppe?

Lorenzo Hills
Lorenzo Hills
2025-09-15 12:48:12
Count answers : 17
0
Suppen spises enten som den er, eller køles ned, så den er klar til at blende klaret. Pisk æggehviderne i den kolde suppe med et piskeris. Varm langsomt suppen op til lige omkring kogepunktet. Lad suppen simre stille og roligt, indtil æggehviderne har lagt sig som en pude på toppen af suppen. Tag en øseske, og tag forsigtigt suppen under puden op af gryden, og sigt denne gennem et viskestykke over i en skål. Suppen burde nu være helt krystalklar og smuk.
Jett Torphy
Jett Torphy
2025-09-08 22:26:50
Count answers : 17
0
Læg kyllingen og kraftbenene i en stor gryde og hæld ca. 2 l vand ved, så det netop dækker. Bring det i kog og skum. Skum nome gange, så suppen bliver klar. Tilsæt salt. Si suppen. Skum evt. fedtet af, som samler sig oven på suppen. Det er nemmest at fjerne fedtet på suppen, hvis suppen først er afkølet i køleskab.

Read also

Hvad kan man putte i suppen?

Man kan putte kylling, karry, nudler, rejer og grøntsager i suppen. Det er også muligt at tilføje f Read More

Hvilken suppe er bedst, når man er syg?

Denne suppe er en gave for dit immunforsvar. Hvidkål giver dig C- og K-vitamin Ingefær er både virus Read More

Jordane Hoppe
Jordane Hoppe
2025-09-01 05:08:26
Count answers : 19
0
Klaring af suppe er et gammelt håndværk, som kræver både omhyggelighed og tålmodighed. Klaring af suppe foregår ved hjælp af æggehvide, som røres ud i suppen. Æggehvide er en vandig opløsning bundet sammen af utallige tynde hinder af protein. Disse tynde hinder fordeler sig i suppen og binder urenhederne sammen, hvorefter de vil stige op til overfladen. Herefter kan suppen skummes og suppen er klaret. Det er vigtigt, at suppen smages til med salt, inden den klares, da suppen kan blive grumset.
Alvena Gleichner
Alvena Gleichner
2025-08-22 14:00:48
Count answers : 17
0
Frygt ikke! Den kan klares op. Filtrer din fond så meget som muligt. Der må ikke være faste rester i den som små kødstykker, krydderier skind osv. Bruge hele rå kødstykker. Det er desværre umuligt når man laver en mørk fond så ...knæk ikke knoglerne. Lad aldrig fonden koge. Kun svage bobler. Kogningen emulgerer fedtet fra kødet så det binder sig til vandet. Kog kun grøntsagerne med i den sidste time. Når grøntsagerne bliver bløde begynder de at falde fra hinanden. Det gør også fonden uklar. Den nemmeste måde at få en klar fond på er ved at undgå at den bliver uklar til at begynde med.

Read also

Er det sundt at spise suppe?

Suppekuren er effektiv på den korte bane. Da man ikke indtager ret mange kalorier, taber man sig i l Read More

Hvad består en suppe af?

En suppe kan bestå af forskellige ingredienser, herunder gode grøntsager, der er blevet lidt trætte. Read More

Ariel Keeling
Ariel Keeling
2025-08-13 20:10:02
Count answers : 18
0
Læg suppehønen i en stor suppegryde og hæld vand ved, så det netop dækker. Bring gryden i kog og skum alt det af, der samler sig i vandets overflade. Fortsæt, til der ikke danner sig mere skum, og til vandet igen er helt klart. Brug gerne et par minutter på det og tilsæt salt, hvorefter der skummes af for urenheder en ekstra gang. Hæld suppen i en skål gennem en sigte og skum fedt og urenheder fra. Kom suppen i en ren gryde sammen med kødboller, gulerødder og porrer. Varm det op til kogepunktet, og suppen er nu klar til servering.
Trudie Koch
Trudie Koch
2025-08-06 05:25:28
Count answers : 10
0
Der er ingen vejledning til fremgangsmåde, og du må derfor have fantasien og erfaringen med i køkkenet. Ved hver suppe er der visualiseret et udvalg af ingredienser og råvarer, som du kan smage dine supper til med. Her er der ikke mængdeangivelser, så smag dine supper til, og vurdér om forholdet mellem smage og aromaer er, som du godt kan lide. Måske mangler der noget? Måske er én smag for dominerende, og den skal justeres ned ved hjælp af en anden grundsmag. Se i grafikken Idékatalog - dit smagskit i køkkenet, hvordan de fem grundsmage påvirker hinanden, og altså hvordan du kan balancere din suppe, hvis den fx er blevet for salt.

Read also

Hvordan gør man en suppe tyk?

Sovsen eller suppen skal småkoge, mens du tilsætter jævningen i en tynd stråle under kraftig omrørin Read More

Hvorfor skal man skumme suppen?

Man skal skumme av suppen fordi det er kosmetisk, og suppen ser finere ut uten skummet. Det er ikke Read More

Carmel Gislason
Carmel Gislason
2025-08-06 03:47:53
Count answers : 13
0
Klaring fond og suppe er en utrolig enkel og perfekt teknik der sørger at ens suppe eller fond bliver helt klar og fri for urenheder. Ved klaring af en suppe eller fond til sauce får man en meget klar væde uden urenheder. Del æggehvider fra blommer som kommes i en skål. Æggeskallerne knuses med en kniv og kommes ligeledes i skålen. Pisk æggehvide og æggeskaller sammen. Kom æggehvider og æggeskal i fonden eller suppen, som piskes grundigt i. Kog det langsomt op. Æggehvide massen begynder at stige op til overfladen og bliver ret stor. Når suppen eller fonden koger tages gryden af varmen, hvor den skal stå i 5 – 10 minutter. Hæld fonden eller suppen gennem en si med fint net eller et klæde, mens man holder æggehvide massen tilbage med en hulske. Sørg for at æggehvidemassen ikke mases da den derved kan gå i opløsning. Når suppen eller fonden er klaret kan den fryses til senere brug. Hinderne i æggehviderne og æggeskallerne er fyldt med proteiner der binder urenhederne i fonden eller suppen når man klarer den, så det hele stiger til overfladen. Det er en utrolig nem og billig måde at klare en fond eller suppe på, da man pisker hvider og skaller sammen. Dernæst piskes det i fonden eller suppen som koger op, hvorefter æggehvider og æggeskaller binder urenhederne til massen der flyder til overfladen. Efterfølgende kan man med lidt forsigtighed holde massen tilbage mens fonden eller suppen hældes gennem et klæde. Vær dog opmærksom på ikke at ødelægge æggemassen da den klare fond eller suppe igen bliver grumset. Hak æggeskallerne med en kniv. Kom æggeskaller og æggehvider i en skål. Pisk æggehvider og æggeskaller sammen. Pisk det sammen i fonden eller suppen og lad det koge langsomt op. Æggemassen vil stige til overfladen med alle urenheder, hvorefter den klare suppe eller fond hældes gennem et klæde.