Hvordan får man en klar suppe?

Trudie Koch
2025-08-06 05:25:28
Count answers
: 2
Der er ingen vejledning til fremgangsmåde, og du må derfor have fantasien og erfaringen med i køkkenet. Ved hver suppe er der visualiseret et udvalg af ingredienser og råvarer, som du kan smage dine supper til med. Her er der ikke mængdeangivelser, så smag dine supper til, og vurdér om forholdet mellem smage og aromaer er, som du godt kan lide. Måske mangler der noget? Måske er én smag for dominerende, og den skal justeres ned ved hjælp af en anden grundsmag. Se i grafikken Idékatalog - dit smagskit i køkkenet, hvordan de fem grundsmage påvirker hinanden, og altså hvordan du kan balancere din suppe, hvis den fx er blevet for salt.

Carmel Gislason
2025-08-06 03:47:53
Count answers
: 3
Klaring fond og suppe er en utrolig enkel og perfekt teknik der sørger at ens suppe eller fond bliver helt klar og fri for urenheder. Ved klaring af en suppe eller fond til sauce får man en meget klar væde uden urenheder. Del æggehvider fra blommer som kommes i en skål. Æggeskallerne knuses med en kniv og kommes ligeledes i skålen. Pisk æggehvide og æggeskaller sammen. Kom æggehvider og æggeskal i fonden eller suppen, som piskes grundigt i. Kog det langsomt op. Æggehvide massen begynder at stige op til overfladen og bliver ret stor. Når suppen eller fonden koger tages gryden af varmen, hvor den skal stå i 5 – 10 minutter. Hæld fonden eller suppen gennem en si med fint net eller et klæde, mens man holder æggehvide massen tilbage med en hulske. Sørg for at æggehvidemassen ikke mases da den derved kan gå i opløsning. Når suppen eller fonden er klaret kan den fryses til senere brug. Hinderne i æggehviderne og æggeskallerne er fyldt med proteiner der binder urenhederne i fonden eller suppen når man klarer den, så det hele stiger til overfladen. Det er en utrolig nem og billig måde at klare en fond eller suppe på, da man pisker hvider og skaller sammen. Dernæst piskes det i fonden eller suppen som koger op, hvorefter æggehvider og æggeskaller binder urenhederne til massen der flyder til overfladen. Efterfølgende kan man med lidt forsigtighed holde massen tilbage mens fonden eller suppen hældes gennem et klæde. Vær dog opmærksom på ikke at ødelægge æggemassen da den klare fond eller suppe igen bliver grumset. Hak æggeskallerne med en kniv. Kom æggeskaller og æggehvider i en skål. Pisk æggehvider og æggeskaller sammen. Pisk det sammen i fonden eller suppen og lad det koge langsomt op. Æggemassen vil stige til overfladen med alle urenheder, hvorefter den klare suppe eller fond hældes gennem et klæde.