:

Hvorfor skal man skumme suppen?

Meaghan Sauer
Meaghan Sauer
2025-09-09 05:37:40
Count answers : 17
0
Husk at skumme suppen - det vil sige, at man tager skummet på overfladen af med en ske. Der kommer mest skum i begyndelsen, det er proteinskum fra kyllingen. Hvis suppen koger for kraftigt, bliver den uklar. Pil kødet af kyllingen, og kom benene tilbage i suppen, kog videre ved svag varme, så det kun akkurat koger 1-2 timer. Når suppen er kølet ned , kan man skrabe fedtet af overfladen, med en ske.
Matt Daniel
Matt Daniel
2025-09-03 03:21:57
Count answers : 18
0
At skumme er fjerne urenheder, der danner sig på overfladen ved kogning af suppe eller fond. Urenhederne opstår, når proteinet fra kødet koagulerer under kogningen. En grundig skumning under kogningen resulterer i en mere ren og klar fond eller suppe. Man kan anvende en hulske hertil eller hælde væsken gennem et klæde.

Read also

Hvad kan man putte i suppen?

Man kan putte kylling, karry, nudler, rejer og grøntsager i suppen. Det er også muligt at tilføje f Read More

Hvordan får man en klar suppe?

Der er ingen vejledning til fremgangsmåde, og du må derfor have fantasien og erfaringen med i køkken Read More

Cedrick Gibson
Cedrick Gibson
2025-08-20 19:04:05
Count answers : 14
0
Hinderne i æggehviderne og æggeskallerne er fyldt med proteiner der binder urenhederne i fonden eller suppen når man klarer den, så det hele stiger til overfladen. Efterfølgende kan man med lidt forsigtighed holde massen tilbage mens fonden eller suppe hældes gennem et klæde. Vær dog opmærksom på ikke at ødelægge æggemassen da den klare fond eller suppe igen bliver grumset. Æggemassen vil stige til overfladen med alle urenheder, hvorefter den klare suppe eller fond hældes gennem et klæde. Fordelen ved klaring af en suppe eller fond er at man er sikker på at saucen eller suppen ikke bliver grumset når man bruger fonden. Ved klaring af en suppe eller fond til sauce får man en meget klar væde uden urenheder. Den færdiglavede suppe bliver ligeledes mere indbydende når man klare den, og dertil en perfekt klar suppe.
Makenzie Watsica
Makenzie Watsica
2025-08-16 08:45:54
Count answers : 27
0
Når suppen koger op, vil der samle sig skum omkring urenheder i suppen. Dette skum skal væk, ellers bliver suppen uklar.

Read also

Hvilken suppe er bedst, når man er syg?

Denne suppe er en gave for dit immunforsvar. Hvidkål giver dig C- og K-vitamin Ingefær er både virus Read More

Er det sundt at spise suppe?

Suppekuren er effektiv på den korte bane. Da man ikke indtager ret mange kalorier, taber man sig i l Read More

Margarete Kshlerin
Margarete Kshlerin
2025-08-06 01:33:09
Count answers : 18
0
Man skal skumme av suppen fordi det er kosmetisk, og suppen ser finere ut uten skummet. Det er ikke farlig å spise skummet, det er kun protein som har denaturert. Skummet er protein som kommer fra kjøttet eller beinmarg når man koker det, og det flyter opp på vannet. Det aller meste av proteinet er fortsatt i suppen etter at skummet er fjernet, enten blandet ut i selve suppemassen eller i kjøttet. Fjerning av skummet kalles gjerne "å skumme av suppen", og det resulterer i en klar og delikat kraft.
Andre Kozey
Andre Kozey
2025-08-06 01:26:06
Count answers : 13
0
Skumme suppen er vigtigt, især for de klare kødsupper. Første gang der skummes, er det lige før vandet når kogepunktet. Det er vigtigt for den klare suppe både for smag og udseende, at vi fjerner det skum og urenheder som kommer på overfladen, når vi koger kød. Brug en øse eller en hulske. Herefter tilsættes salt, suppevisk og evt. urter. Skum jævnligt gennem hele kogetiden.

Read also

Hvad består en suppe af?

En suppe kan bestå af forskellige ingredienser, herunder gode grøntsager, der er blevet lidt trætte. Read More

Hvordan gør man en suppe tyk?

Sovsen eller suppen skal småkoge, mens du tilsætter jævningen i en tynd stråle under kraftig omrørin Read More