Hvad betyder crouton?

Allen Witting
2025-06-16 23:25:57
Count answers: 4
En crouton er et lille stykke ristet eller stegt brød, ofte i form af en brødterning. Croutoner spises fx på salat eller til suppe. Ordet crouton er fransk, det er en afledning af croûte 'skorpe', fra latin crusta.

Lexus Schuppe
2025-06-16 19:12:01
Count answers: 4
Crouton betyder lille smørristet franskbrødsterning der bruges i bl.a. salater og supper. Det er afledt af croûte af latin crusta 'skorpe'. Crouton bruges især i pluralis, og kan komme over salaten, som i eksemplet "Drys den færdige salat med resten af osten og kom croutonerne over".

Berniece Paucek
2025-06-16 19:07:10
Count answers: 3
Hjemmelavede sprøde croutoner er et hit i salatskålen.
Brug dem også på suppe og i mange andre dejlige salater og ikke kun i cæsarsalat, hvor de jo nærmest er helt obligatoriske
Man kan bruge hvilket som helst brød eller boller og smager virkelig godt – kan slet ikke sammenlignes med selv de bedste købe-croutoner.
Croutoner er små tern af brød, der er ristet eller bagt, så de bliver sprøde.
Skær brødet ud i små tern og vend det med timian, olivenolie, salt og peber.
Rist brødternene sprøde på en varm pande med smeltet smør eller olie under hyppig omrøring, eller vend dem med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter, til de er sprøde.
Lad dem køle lidt af og server dem på en salat eller som topping til suppe.

Zetta Casper
2025-06-16 18:53:38
Count answers: 4
Ordet crouton kommer fra det franske ord croûte, der betyder skorpe. Historisk set var croutonen oprindelig et udsnit af et stykke baguette, som blev penslet med olie og bagt i en brandvarm ovn. I Frankrig er crouton ikke kun et navn men også en madlavningsform, der beskriver den proces i køkkenet, hvor man forvandler brød til skorpe. I dag kender vi croutonen som små kubikstykker brød, der er blevet sauteret i smør på panden og krydret med urter. Earth Control Croutoner kan være et sprødt indslag i salater, supper eller spises direkte fra posen som en snack.

Coby Jast
2025-06-16 18:36:34
Count answers: 3
Croutoner er småstykker af brød, der kan bages i ovnen og kreerer foreslåede variationer, alt efter hvad de krydres med. Der er masser af muligheder for at variere disse hjemmelavede croutoner, alt efter hvad man krydrer dem med. Du skal blot blande lidt af den smag, du har lyst til, i olivenolien, og derefter bage croutonerne i ovnen som beskrevet. Så får du uimodståelige hvidløgscroutoner, som passer til næsten alle supper. Hold øje med, at osten bliver let gylden, men ikke brun, når du bager croutonerne.