:

Hvad betyder foccacia?

Tate Mante
Tate Mante
2025-07-02 21:07:37
Count answers : 3
0
Foccacia er et af mine absolutte favoritter, når det kommer til madbrød. Det smager så utrolig lækkert, saftigt, luftigt, sprød og let olieret med masser af god smag fra, alt efter hvad med pynter brødet med. Foccacia er perfekt til alt fra vinterens supper til sommerens grillmad – og så utrolig nemt at lave. Det er kort fortalt det bedste og nemmeste foccaciabrød, jeg har bagt, og jeg er ret så sikker på, at opskriften vil være en vinder hos jer også. Foccacia laves af en dej af mel, vand, olivenolie, salt og gær og/eller surdej til at få brødet til at hæve op. Foccaciadej kan let æltes i hånden, men det er endnu lettere at bikse sammen, hvis du har en røremaskine. Foccacia brød med smag og toppings kan varieres med mange forskellige ingredienser som soltørrede tomater, friske tomater, rødløg, fetaost, hvidløg, friske krydderurter og kød. Foccacia brød kan også bruges til sandwich og kan fryses hvis det ikke skal spises med det samme.
Lurline Lynch
Lurline Lynch
2025-06-21 04:58:14
Count answers : 3
0
Italiensk madbrød som, selvom det på flere punkter kan sammenlignes med pizza, er helt sit eget. Spørger man på gaden i Italien, vil man sandsynligvis også få svaret, at focaccia hverken er pizza eller almindeligt brød – focaccia er focaccia. I Italien spiser man focaccia hvor som helst og når som helst, til morgen, til frokost, til aften, som snack eller som dessert toppet med eksempelvis Nutella. Den færdigbagte focaccia har en gylden sprød skorpe, og en blød luftig krumme. Et særligt kendetegn ved focaccia er de mange små fordybninger på oversiden. Hullerne er dog ikke kun til pynt – de samler også små “søer” af olie, der bevirker, at dejen under olien bages mindre og dermed giver den italienske specialitet sin lidt svampede konsistens og gode smag.
Zander Ankunding
Zander Ankunding
2025-06-17 09:59:00
Count answers : 2
0
Focaccia er faktisk det samme som en pizza uden topping. Angiveligt er det forgængeren for pizzaen, indtil en italiener hældte resterne fra i forgårs på den og smed den i ovnen og kaldte det for pizza. Focaccia er italiensk, men det kan sku for fanden ikke være så svært at stave det rigtigt. Italienerne må da vide det, så jeg slog det op på wikipedia og skiftede sproget til italiensk. Forstod ikke en skid af det der stod, men på italiensk skrives det altså focaccia, så hvorfor fanden kalder i det så foccacia. Mange tror de kan lave en focaccia på et par timer. Det kan man også, men den bliver kedelig, tør og hårdt. Den skal langtidshæve, så den bliver luftig, let og elastisk og ikke krummer som et billigt franskbrød.
Ruth Gutmann
Ruth Gutmann
2025-06-05 10:13:03
Count answers : 4
0
Focaccia er et fladt ovnbagt italiensk brød, der i stil og tekstur minder om pizzabund. Focaccia kan bruge som tilbehør til madretter og som sandwichbrød. Focaccia minder om det græske fladbrød Lagana.
Brenden Ryan
Brenden Ryan
2025-06-05 05:33:15
Count answers : 6
0
Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Det er grundlæggende den samme dej som til "Verden bedste brød". Italienerne laver det som et fladbrød, men jeg syntes faktisk det bliver endnu bedre hvis man laver en dobbelt portion som så ender med at blive lige så højt som et franskbrød. Du kan også vælge at bruge den halve portion dej, så bliver den mere ligesom en pizza.