:

Hvad er forskellen på pizza og focaccia?

Brett Bednar
Brett Bednar
2025-06-27 14:35:43
Count answers : 5
0
Italiensk madbrød som, selvom det på flere punkter kan sammenlignes med pizza, er helt sit eget. Spørger man på gaden i Italien, vil man sandsynligvis også få svaret, at focaccia hverken er pizza eller almindeligt brød – focaccia er focaccia. Dejen til focaccia laves ofte med en høj hydration og de vigtigste ingredienser er: Mel, gær, salt, vand og olivenolie. I forhold til en almindelig brøddej, er der som regel mindre håndtering med en focacciadej og længere hævetid. Et særligt kendetegn ved focaccia er de mange små fordybninger på oversiden. Hullerne er dog ikke kun til pynt – de samler også små “søer” af olie, der bevirker, at dejen under olien bages mindre og dermed giver den italienske specialitet sin lidt svampede konsistens og gode smag. Focaccia laves i rektangulære fade, og bages normalt i ovnen ved 225-230°C i ca. 15 minutter. Den færdigbagte focaccia har en gylden sprød skorpe, og en blød luftig krumme.
Tad Altenwerth
Tad Altenwerth
2025-06-20 04:03:43
Count answers : 2
0
Forskellen mellem pizzabrød og focaccia er, at pizzadej bruger meget lidt gær som hævemiddel, hvilket resulterer i en meget tynd, flad og fleksibel skorpe, mens focaccia dej bruger mere hævemiddel, hvilket får dejen til at stige betydeligt højere. Så resultatet er en mere brødlignende karakter. Focaccia er altså en blanding mellem pizza og franskbrød. Focaccia er oftest firkantet, mens konventionel pizza er mere almindeligt rundt. Det er især metoden til hævning, som er den største forskel.
Brandy Hauck
Brandy Hauck
2025-06-12 21:22:07
Count answers : 7
0
Focaccia spises selvfølgelig også på pizzeria som pizza, rullet helt tyndt og med fyld ovenpå. Nogle ville kalde dette for “Pizza Bianca”, altså hvid pizza, eller en variation af Pizza. Et helt tyndt Focaccia brød formet som pizza og lagt i stenovn, skåret over og fyldt med eksempelvis Mozzarella, grillet courgette og parmaskinke. Focaccia er ikke det samme som pizza, men kan ligner pizza når det er rullet tyndt og serveret med fyld ovenpå. Focaccia har mange navne og varianter, men det er altid et tyndt brød, der kan være fyldt med forskellige ingredienser.
Lucienne Bailey
Lucienne Bailey
2025-06-05 07:56:31
Count answers : 10
0
Der er dog forskel på de to, da focaccia handler mere om brødet og mindre om toppings. Dens dej har langt mere gær end en pizzadej, hvilket giver den en lettere og mere luftig konsistens.