:

Hvordan staves focaccia?

Maximillia Cremin
Maximillia Cremin
2025-06-13 09:14:27
Count answers: 4
Staves det nu focaccia eller foccacia? Jeg søger på opskifter, finder jeg opskifter på det her italienske brød som staves foccacia og andre gange focaccia. Det skrives altså focaccia, så hvorfor fanden kalder i det så foccacia. Når jeg søger på opskifter, finder jeg opskifter på det her italienske brød som staves foccacia og andre gange focaccia. På italiensk skrives det altså focaccia, så hvorfor fanden kalder i det så foccacia.
Justus Keeling
Justus Keeling
2025-06-05 09:58:14
Count answers: 5
Foccacia er et italiensk fladbrød som er i familie med Pizzaen. Men i modsætning til pizzaen så serveres foccacia brød som et tilbehør. Fremgangsmåde Krydderolie Hæld olie, grofthakket hvidløg og krydderurter op i en gryde og varm det op til en 50 grader. Ca. samme temperatur som varmt vand fra hanen. Det skal ikke være alt for varmt. Kun lige varmt nok til at aromastofferne trækker ud af krydderierne. Lad det stå og trække til du skal bruge det. Mindst en ½ times tid. Så trækker kryddersmagen ned i brødet sammen med olien. Hvilket ikke sker hvis du bare kommer krydderierne på dejen inden du bager. Brød Det er grundlæggende den samme dej som til "Verden bedste brød". Bland alle ingredienser sammen og lad dejen hæve i 10-12 timer. Hæld den ud på et meldække bord. Fold den og rul den sammen til en kugle. Kom kuglen op på en bradepande med bagepapir. Kan med fordel være en bradepande med høj kant, så krydderolien ikke løber ud i ovnen. Smør dine hænder ind i godt med olie, og klap dejen indtil der er olie over det hele. Det forhindrer dejen i at tørre ud imens den hæver, og brøddet bliver mere luftigt. Lad det hæve i 1½ time. Kom krydderolien på med en ske. Med krydderierne. Fordel det godt. Prik dejen ned med fingrene så krydderierne og olien ikke løber af. Ligesom man gør med remoncen på en brunsviger. En masse huller der holder på det gode. Kom til sidst saltet på. Lad det hæve en ½ time mere. Bages i 20-25 minutter ved 200 grader varmluft. Indtil det er godt brunt. Jeg bager det på en pizzasten af støbejern, som har en kant der forhindrer at jeg får olie i ovnen. Hvis jeg skulle bage det på en almindelig pizzasten ville jeg komme brødet i en dyb bradepande, og så anbringe den oven på pizzastenen når det skulle bages.