Hvilken mel er bedst til foccacia?

Kayla Auer
2025-06-05 13:27:53
Count answers: 4
Focaccia et perfekt madbrød, som kan varieres i det uendeligt.
Man kan sætte krydderurter på focacciaen som timian eller rosmarin, eller man kunne også bage brødet med oliven, halverede tomater.
Mulighederne er mange, og brødet kan varieres i det uendelige.
Focaccia – det perfekte madbrød
500 g tipo 00 mel oftest forklædt som "Pizzamel" – kan erstattes med almindelig hvedemel.

Lucius Breitenberg
2025-06-05 12:44:09
Count answers: 7
Med den særligt finmalede Tipo 00-hvedemel får du det bedste frem i smag og konsistens.
Den egner sig perfekt i italiensk dej til fx pizzabunde og focaccia.
Husk altid selv at justere mængden af mel, når du laver dej.
500 g hvedemel, tipo 00

Bill Kozey
2025-06-05 12:15:03
Count answers: 1
Focaccia er lækkert tilbehør til mange retter.
Du kan bage dit focaccia med hvad du lige har af toppings.
Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter.
Kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det.
Prøv også at variere med forskellige oste på focacciabrødet.
Det kunne være mozzarella, parmesan, gouda eller en smule blåskimmel.
Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
1 kg Valsemøllen Tipo 00
Et godt tip: Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.
Du kan få flere gode tips til at mestre dejen til focaccia her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

Dortha Mueller
2025-06-05 11:44:13
Count answers: 3
Gå efter klassisk hvedemel. Almindeligt hvedemel giver en let, luftig krumme, hvilket gør det ideelt til traditionel focaccia. Et andet godt valg ifølge Corazzina er fuldkornsmel. Fuldkornsmel tilfører en nøddeagtig dybde og en tættere tekstur, hvilket giver et mere rustikt focaccia. Det betyder, at hvis du er på jagt efter en mere kraftig smag og en let tyggefornemmelse, kan det være værd at eksperimentere med en del fuldkornsmel i din dej – dog helst i kombination med almindeligt hvedemel for at bevare luftigheden. Hvis du vil være på den sikre side, så hold dig til almindeligt hvedemel.