Hvor meget kød beregnes pr. person?

Shad Batz
2025-07-07 02:04:56
Count answers
: 4
Kød eller fisk: 150-200 g. Som tommelfingerregel kan du regne med følgende mængder pr. voksen. Til børn kan du typisk halvere mængderne.
Husk også at tage højde for antallet af retter, gæsternes appetit mm.
Når du planlægger mad til en fest, afhænger mængderne af antallet af gæster og typen af mad.

Amya Cartwright
2025-06-29 12:40:56
Count answers
: 8
Kød med ben: 250 g
Kød uden ben til steg: 150-200 g
Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g
Hakket kød: 100-125 g
Pølser: 150-200 g
Spareribs: 750 g
Laks: 125-200 g
Rødspætte: 200-250 g
Rødspættefilet: 125-200 g
Ovenstående oversigt er et gennemsnit.
Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet.
Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person.

Estella Bednar
2025-06-29 12:36:16
Count answers
: 7
Generelt anbefales det at beregne mellem 150-200 gram kød pr. person til et hovedmåltid. For eksempel vil en buffet typisk kræve mindre kød pr. person end en traditionel middag med én hovedret. For et hovedmåltid anbefales det generelt at beregne 175-200 gram oksekød pr. person. For et hovedmåltid er en god tommelfingerregel at beregne 150-200 gram kylling pr. person. Generelt anbefales det at beregne 150-175 gram svinekød pr. person til et hovedmåltid.
For større appetitter: Øg mængden med 25-50%
For mindre appetitter eller børn: Reducer mængden med 25-30%
Ved buffeter: Beregn 10-15% mindre end ved serverede måltider
Ved flere retter: Reducer kødmængden pr. ret med 20-30%
De officielle kostråd anbefaler at begrænse kødindtaget til ca. 350-500 gram tilberedt kød om ugen for at tilgodese både sundhed og klima.
Husk, at de generelle anbefalinger er: 150-200 gram kød pr. person til et hovedmåltid
Juster mængden op eller ned afhængigt af måltidet, gæsterne og andre faktorer
Tænk på bæredygtighed og sundhed ved at inkludere flere grøntsager og plantebaserede proteiner.

Fleta Jerde
2025-06-29 12:30:11
Count answers
: 4
Typisk spiser man mere af det mellemfede og fede kød, fordi der er mere smag i det end i det magre. Ifølge kokken er det nemlig ofte typen af kød eller fisk, der afgør, både hvor meget man spiser af det, samt hvor meget tilbehør der skal beregnes. Vores store portionsguide her tager hensyn til, hvilken proteinkilde, fx kød, fisk eller fjerkræ, du vil servere. Fedtmængden i din proteinkilde påvirker nemlig både mængden af protein samt mængden af diverse tilbehør som grøntsager, kartofler, ris og pasta.

Derek Kuhlman
2025-06-29 11:01:45
Count answers
: 3
Hvor meget kød pr. person? For hvert stykke kød tager vi udgangspunkt i, at der serveres til en gennemsnitlig voksen appetit uden en stor mængde tilbehør. Generelt kan man justere mængden op eller ned, afhængigt af hvor meget tilbehør der serveres ved siden af og efter folks appetit.
Kødtype Anbefalet mængde pr. voksen
Pulled pork 200-250 gram
Flæskesteg 250-300 gram
Culottesteg 200-250 gram
Tatar 150 gram
Oksefilet 200-250 gram
Lammekølle 200-250 gram
Kyllingebryst 150-200 gram
Hel kylling 300-400 gram (inkl. ben)
Andebryst 200-250 gram
Hel and 400-500 gram (inkl. ben)
Ribbensteg 250-300 gram
Spareribs 300-400 gram
Hakkebøf (oksekød) 150-200 gram
Skinkesteg 200-250 gram
Kamsteg 200-250 gram
Okseculotte 200-250 gram
Kalveculotte 200-250 gram
Lammebov 250-300 gram
Pølser (grill eller brunch) 150-200 gram
Koteletter (fx svin) 200-250 gram

Celine Swaniawski
2025-06-29 10:03:39
Count answers
: 2
En tommelfingerregel siger, at voksne mennesker spiser 6-800 g mad til aften.

Justyn Parker
2025-06-29 09:14:00
Count answers
: 2
Kød vægt er rå vægt, altså inden det er tilberedt.
Mad pr. person
MadVægt
Kød (Bøf)200 gram
Kød (Hel steg)200 gram
Kød (gryderet)130 gram
Flæskesteg225 gram
Pølser175 gram
Spareribs750 gram
Fisk uden ben160 gram
Fisk med ben225 gram.
Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt.
Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter.
Det kan for eksempel være:
Forret: 175 gram
Hovedret: 500 gram
Dessert: 125 gram.
Er du i tvivl, så lav lidt ekstra.
De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses.
Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok.

Lee Rice
2025-06-29 08:00:36
Count answers
: 5
Kød med ben til steg beregnes til 200 - 300 g pr. person.
Kød med ben til gryderetter beregnes til 200 - 300 g pr. person.
Kød med ben til kogning beregnes til 200 - 300 g pr. person.
Benfrit kød til steg beregnes til 150 - 200 g pr. person.
Benfrit kød til gryderetter beregnes til 75 - 150 g pr. person.
Benfrit kød til kogning beregnes til 150 - 200 g pr. person.
Benfrit kød stegt på pande beregnes til 150 - 200 g pr. person.
Hakket kød til kødsovs beregnes til 75 - 125 g pr. person.
Hakket kød til bøf beregnes til 100 - 150 g pr. person.
Hakket kød til fars afhængigt af fyldstof beregnes til 75 - 125 g pr. person.
Indmad beregnes til 100 - 175 g pr. person.
Pølser beregnes til 150 - 200 g pr. person.
Spareribs beregnes til 750 g pr. person.

Abbie Kreiger
2025-06-29 07:09:22
Count answers
: 4
Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre.
Mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person.
Omvendt hvis det er mænd, så lægger vi lidt til, hvis de skal have kød eller fisk.
Fisk: 150-200 gram pr. person.