Hvorfor klumper min pandekage dej?

Vivianne Bartell
2025-08-09 21:36:52
Count answers
: 3
Hvis man bare blander mel og mælk sammen som det første, så klumper det.
Man får derimod det bedste resultat ved først at røre melet ud i æg eller æggeblommer.
Herefter tilsætter man det smeltede smør og først til allersidst pisker man mælken i.
På den måde undgår man bedst at få klumper i dejen.

Aimee Jacobson
2025-08-09 20:54:04
Count answers
: 2
Si melet for at undgå klumper i dejen.
Det kan godt virke lidt over-ambitiøst at si melet til en pandekagedej, men jeg synes det gør en reel forskel og jeg kan virkeligt ikke lide klumper af mel i min pandekage så jeg gør det faktisk hver gang.
Jeg kan virkeligt ikke lide klumper af mel i min pandekage.

Danielle Bechtelar
2025-08-09 19:44:32
Count answers
: 6
En god pandekagedej skal være glat, luftig og uden klumper. Du undgår, at pandekagedejen klumper ved at piske mælken i melbladningen lidt ad gangen. Det giver i starten en lidt tyk pandekagedej, hvor det er lettere at få mel og mælk til at blande sig. Herefter kan du tilsætte resten af mælken og nemt piske det sammen til en tynd, glat pandekagedej helt uden klumper. Skal du lave lynhurtige pandekager, kan du også blande alle ingredienserne og lave pandekagedejen i en blender.

Wayne Konopelski
2025-08-09 19:31:52
Count answers
: 2
Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre.
Rør melet ud i æggene
Tilsæt derefter det smeltede smør
Pisk nu til sidst mælken i
... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen.

Tomasa Lesch
2025-08-09 17:18:31
Count answers
: 1
Pisk dejen glat og fri for klumper - og tilsæt resten af mælken.
Tilsæt æg og pisk dejen godt igennem.
Der bliver 8-12 stk. pandekager alt efter størrelse og tykkelse.
Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og citronskal i en skål og tilsæt halvdelen af mælken.
Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen.
Bag pandekagerne til er de gyldne.
Read also
- Hvad skål der i en pandekagedej?
- Hvorfor skål en pandekagedej hvile?
- Hvordan får man sprøde pandekager?
- Hvorfor går mine pandekager i stykker?
- Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?
- Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?
- Hvorfor bliver mine pandekager stive?
- Hvorfor skiller min pandekagedej?
- Hvorfor bagepulver i pandekager?