:

Hvorfor klumper min pandekage dej?

Hilda Gislason
Hilda Gislason
2025-08-18 21:11:01
Count answers : 16
0
Jeg bruger håndmixeren og de små bitte klumper der evt er tilbage opdager jeg ikke når jeg har bagt pandekagerne. Jeg er begyndt at give dejen en hurtig tur med stavblenderen når den er rørt sammen. Det tager klumperne. Sigter du melet ned i væsken? Hvis du vender ingredienserne i stedet for at piske (efter det er sigtet) så undgår man de værste klumper. Jeg plejer at lave dejen tyk først og så spæde til med mælken bagefter. Altså pisker æg og lidt mælk med det mel der skal i for så kan man nemt få klumperne ud og så kommer jeg bare resten af mælken i til sidst. Jeg hælder først mælk og æg i og så pisker jeg mel i lidt ad gangen. Bruger håndkraft og ingen klumper her. Men skal det gøres på en mere sikker måde, må det være som med opbagt sovs, mel og æg røres og derefter lidt mælkl ad gangen. Jeg plejer at lave dejen tyk først og så spæde til med mælken bagefter. Altså pisker æg og lidt mælk med det mel der skal i for så kan man nemt få klumperne ud og så kommer jeg bare resten af mælken i til sidst. Sådan gør jeg også, ingen klumper her.
Vivianne Bartell
Vivianne Bartell
2025-08-09 21:36:52
Count answers : 15
0
Hvis man bare blander mel og mælk sammen som det første, så klumper det. Man får derimod det bedste resultat ved først at røre melet ud i æg eller æggeblommer. Herefter tilsætter man det smeltede smør og først til allersidst pisker man mælken i. På den måde undgår man bedst at få klumper i dejen.

Read also

Hvad skål der i en pandekagedej?

Ingredienser 150 g Hvedemel, 1 spsk Vaniljesukker, 1½ tsk Stødt kardemomme, ½ tsk Groft salt, 1 Citr Read More

Hvorfor skål en pandekagedej hvile?

Hviletiden gør, at dejen sætter sig og hænger bedre sammen under stegningen. Det gør det muligt at f Read More

Aimee Jacobson
Aimee Jacobson
2025-08-09 20:54:04
Count answers : 21
0
Si melet for at undgå klumper i dejen. Det kan godt virke lidt over-ambitiøst at si melet til en pandekagedej, men jeg synes det gør en reel forskel og jeg kan virkeligt ikke lide klumper af mel i min pandekage så jeg gør det faktisk hver gang. Jeg kan virkeligt ikke lide klumper af mel i min pandekage.
Danielle Bechtelar
Danielle Bechtelar
2025-08-09 19:44:32
Count answers : 18
0
En god pandekagedej skal være glat, luftig og uden klumper. Du undgår, at pandekagedejen klumper ved at piske mælken i melbladningen lidt ad gangen. Det giver i starten en lidt tyk pandekagedej, hvor det er lettere at få mel og mælk til at blande sig. Herefter kan du tilsætte resten af mælken og nemt piske det sammen til en tynd, glat pandekagedej helt uden klumper. Skal du lave lynhurtige pandekager, kan du også blande alle ingredienserne og lave pandekagedejen i en blender.

Read also

Hvordan får man sprøde pandekager?

Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen. Bag pandekagerne til er de gyldne. Der bliver 8-12 Read More

Hvorfor går mine pandekager i stykker?

Du tilsætter for meget vand, så dejen bliver aaalt for tynd. Du tilsætter for lidt vand. Hvis der ik Read More

Wayne Konopelski
Wayne Konopelski
2025-08-09 19:31:52
Count answers : 14
0
Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre. Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i ... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen.
Tomasa Lesch
Tomasa Lesch
2025-08-09 17:18:31
Count answers : 17
0
Pisk dejen glat og fri for klumper - og tilsæt resten af mælken. Tilsæt æg og pisk dejen godt igennem. Der bliver 8-12 stk. pandekager alt efter størrelse og tykkelse. Kom mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og citronskal i en skål og tilsæt halvdelen af mælken. Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen. Bag pandekagerne til er de gyldne.

Read also

Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?

Er vaffeldej det samme som pandekagedej? Vores er ikke nej. Vi deler hviderne og blommerne fra ægget Read More

Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?

Rør melet ud i æggene Tilsæt derefter det smeltede smør Pisk nu til sidst mælken i ... med denne Read More