Hvorfor bliver min mayonnaise ikke tyk?

Zola Rowe
2025-08-08 18:37:30
Count answers
: 3
Har du ingen stavblender? Ejer du ikke en stavblender, kan du i stedet bruge en elpisker. Men vær opmærksom på, at denne metode kræver lidt ekstra tålmodighed. Psik æggeblommer, sennep, eddike og salt sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt herefter langsomt olien i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens. Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller. Men bare rolig, den kan reddes. Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt. Tilsæt dernæst gradvist den skilte mayonnaise i en tynd stråle, imens du pisker — så er din mayonnaise faktisk reddet. Lad æggeblommer og sennep stå fremme på køkkenbordet i 10 minutter, før du går i gang. Så ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, og på den måde undgår du, at din mayo skiller.