:

Hvilken olie er bedst til mayonnaise?

Donny D'Amore
Donny D'Amore
2025-09-01 01:13:25
Count answers : 22
0
Konklusionen er, at man i princippet kan bruge alle tre slags, hvis man kan lide smagen, men der er dog én, som Irina Iachina klart foretrækker. Jeg har haft mest succes med rapsolie og den smagte også bedre, men solsikkeolie var også fint. Hvis du laver mayonnaise med olivenolie, skal det spises med det samme, for det skiller efter meget kort tid, siger hun.
Donnie Lueilwitz
Donnie Lueilwitz
2025-08-23 10:37:03
Count answers : 17
0
Ernæringsmæssigt giver det rigtig god mening at vælge en koldpresset rapsolie (eller olivenolie), men de har så meget smag! Typiske er de en anelse bitre. Det er jo egentlig bare er en indikation på, at alle de naturlige smags- og farvestoffer stadig er i olien og ikker er blevet fjernet i en raffineringsproces. Men fordi at smagen ganske enkelt bliver for kraftig, så bruger jeg en helt almindelig, billig rapsolie (solsikkeolie kan også bruges). Det giver en dejlig mild mayonnaise, men som er lidt et kompromis kvalitetsmæssigt. Men på den anden side, så må den da være blot en anelse bedre end de færdigkøbte. Her ved jeg i det mindste hvad der er i! Helt uden alverdens stabilisatorer, og hvad de ellers kan finde på at proppe i. Så på sin vis er det vel tilstrækkelig grund til at lave sin egen hjemmelavede mayonnaise? Den helt neutrale mayonnaise er skøn som dip til fritter eller som smørrelse i en burger – men den kan jo snildt piftes op til enhver lejlighed! Lidt hvidløg og du har en aioli, lidt ketchup og chili til en chilimayo eller prøv helt andre smage – der er masser af muligheder! Jeg skal i hvert fald have en omgang rødbedefritter med peberrodsmayo en af dagene! Jeg ved ikke hvem der i sin tid fandt på at bruge stavblenderen fremfor piskeris og tilsyrede arme – men credit til den der gjorde! Det er så nemt, hurtigt og der er garanti for at mayonnaisen ikke skiller! Det er win hele vejen! Prøv den helt neutral eller gør den lidt mere interessant med andre smage - prøv hvidløg, chili eller hvad med peberrod?

Read also

Hvad er vigtigt, når man laver mayonnaise?

For at undgå at din mayonnaise skiller, er det vigtigt, at alle dine ingredienser har samme temperat Read More

Hvorfor bliver min mayonnaise ikke tyk?

Har du ingen stavblender? Ejer du ikke en stavblender, kan du i stedet bruge en elpisker. Men vær op Read More

Gabriella Huel
Gabriella Huel
2025-08-17 07:23:38
Count answers : 17
0
Jeg vil jo virkelig helst lave min mayonnaise selv, men problemet er bare, at livet nogle gange kommer på tværs, og så er det nemmere at gribe et glas Hellmann’s, når man er ude og handle. 3-4 æggeblommer1 tsk urtesalt jeg bruger Herbamare1,5 dl hørfrøolie1,5 dl macadamiaolie eller anden olie1,5 dl olivenolie vælg en god 1 tsk dijonsennep2 tsk hvidvinseddike1 tsk citronsaft0,5 tsk hvid peber. Hemmeligheden bag en mayo, der ikke skiller er, at alle ingredienser har samme temperatur. Når man laver sin egen mayo, er man til gengæld helt fri for den slags bekymringer. Til gengæld står man tilbage med en anden udfordring. Nemlig smagen. Mange vænner sig aldrig helt til smagen af olivenolie i mayo, og det forstår jeg godt, for den er jo lidt gennemtrængende. Selv kan jeg godt lide smagen af olivenolie, men i går lavede jeg en version, hvor jeg kamuflerede olivenoliesmagen ved at blande den med hørfrøolie og macadamia-olie. Nu smager den så lidt af macadamia-nødder, men det er jo en dejlig smag.
Fiona Zemlak
Fiona Zemlak
2025-08-08 22:09:30
Count answers : 16
0
ingen informationer er givet om hvilken olie, der er bedst til mayonnaise, udover, at olie skal bruges ved fremstilling af denne.

Read also

Hvor længe holder hjemmelavet mayonnaise?

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge. Hjemmelavet mayonnaise holdba Read More

Kan man bruge lagereddike til mayonnaise?

2 spsk eddike – lager-, æble- eller rødvinseddike Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havs Read More

Alene Heathcote
Alene Heathcote
2025-08-08 18:36:55
Count answers : 11
0
Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens. 1½ dl smagsneutral olie fx solsikke- eller majsolie
Helga Conroy
Helga Conroy
2025-08-08 17:39:21
Count answers : 21
0
Jeg plejede at sværge til vindruekerneolie, og det er efter min mening stadig den mest neutralt smagende varmpressede olie. Raps- eller solsikkekerneolie er begge gode alternativer, og jeg bruger oftest rapsolie, da jeg synes, den smager mest neutralt. Du SKAL bruge varmpresset olie, for med koldpresset olie bliver det en bitter omgang.

Read also

Hvilken eddike til mayonnaise?

1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike Mayonnaise med stavblender Bliver mayonnaisne for t Read More

Hvilken mayonnaise er den bedste?

Den første mayonnaise, som testdommerne blindsmager, bliver også vinderen. Den kommer fra K-Salat. Read More

Mauricio Toy
Mauricio Toy
2025-08-08 17:27:10
Count answers : 19
0
Til en normal mayonnaise bruger jeg en neutral olie som rapsolie, da jeg ikke ønsker smag af eksempelvis olivenolie i den. Hvis du eksempelvis ønsker en estragon mayonnaise, udskiftes den neutrale olie med estragonolie. 2½ dl. neutral olie f.eks. raps olie. Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens. Jo mere olie, jo tykkere bliver den.