:

Hvad er vigtigt, når man laver mayonnaise?

Wilburn Lehner
Wilburn Lehner
2025-09-25 19:15:16
Count answers : 14
0
Det er vigtigt at mayonnaisen har godt med syre, ellers bliver den bare som olie i smagen. Mayonnaisen bliver ikke tyk, men forbliver tynd og gul, hvis olien er tilsat for hurtigt i starten af processen. Her er det især vigtigt at tilsætte små mængder olie ad gangen. Æggeblommen kan ikke binde mere olie, hvis mayonnaisen så fin og cremet ud, men skilte så lige pludselig. Pisk æggeblommen og salt sammen i en skål i cirka 1 minut, det tykner blommen lidt, så den bedre binder olien. Tilsæt først næste tsk. olie når oliedråberne er pisket ind i blandingen, og der ikke er spor efter olien på toppen. Når konsistensen er fast og cremet, er mayonnaisen klar til tilsmagning. Normalt kan en æggeblomme max. binde 3 dl olie, men det variere.
Nella Farrell
Nella Farrell
2025-09-18 17:55:40
Count answers : 16
0
Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen. Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen. Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i. Smag til med salt, peber, sennep og eddike.

Read also

Hvilken olie er bedst til mayonnaise?

Til en normal mayonnaise bruger jeg en neutral olie som rapsolie, da jeg ikke ønsker smag af eksempe Read More

Hvorfor bliver min mayonnaise ikke tyk?

Har du ingen stavblender? Ejer du ikke en stavblender, kan du i stedet bruge en elpisker. Men vær op Read More

Laurie Waters
Laurie Waters
2025-09-06 08:42:52
Count answers : 21
0
Det er vigtigt at altid bruge en smagsneutral olie, når man laver mayonnaise. Det er også vigtigt at piske kraftigt, når man laver mayonnaise. Hæld olien i mayonnaisen langsomt. Hælder du al olie i mayonnaisen samtidigt, bliver den ikke cremet. Hæld olien i dråbe for dråbe, så er det større mulighed, for at du lykkes. Jeg bruger altid rapseolie, når jeg laver mayonnaise. Jeg bruger altid en håndmikser, når jeg pisker. Du kan eventuelt også bruge en blender.
Nayeli Durgan
Nayeli Durgan
2025-09-03 16:46:50
Count answers : 18
0
Ingredienser skal helst have samme temperatur. Så er der mindre sandsynlighed for at den skiller. Pisk fra den side med æggeblommen i, og bevæg dig så langsomt over imod det du tilsætter. Hæld olien i en lille portion af gangen. Mayo skiller typisk hvis der er for mycket væske i fra starten eller olien bliver hældt for hurtigt i. Det er specielt i starten at det kan ske.

Read also

Hvor længe holder hjemmelavet mayonnaise?

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge. Hjemmelavet mayonnaise holdba Read More

Kan man bruge lagereddike til mayonnaise?

2 spsk eddike – lager-, æble- eller rødvinseddike Blend eller pisk de 2 æggeblommer sammen med havs Read More

Tess Lesch
Tess Lesch
2025-08-25 19:41:13
Count answers : 18
0
Det er super nemt at lave sin egen hjemmelavede mayonnaise. Det tager ikke mere end 5 minutter og kræver kun 4 ingredienser. Det er vigtigt at der ikke kommer for meget olie i af gangen, især i starten. Hvis olien kommer i for hurtigt vil mayonnaisen skille. Fortsæt med at tilsætte olien stille og roligt indtil al olien er optaget af æggeblommen. Jeg bruger min stavblender til at lave mayonnaisen, det er virkeligt nemt, og man risikerer ikke på samme måde at den skiller, som hvis du rører den i hånden.
Lue Stoltenberg
Lue Stoltenberg
2025-08-18 11:00:03
Count answers : 21
0
Lad æggeblommer og sennep stå fremme på køkkenbordet i 10 minutter, før du går i gang. Så ingredienserne har nogenlunde samme temperatur, og på den måde undgår du, at din mayo skiller. Alle ingrendienserne kan nemlig blandes sammen på én gang. Den store hemmelighed bag den perfekte mayonnaise er en stavblender. Hæld alle ingredienserne i et blenderglas eller en anden høj beholder. Sæt stavblenderen ned i glasset, så den rører bunden. Blend, uden at løfte stavblenderen fra bunden. Når mayonnaisen begynder at tage form og blive tyk, kan du køre blenderen lidt op og ned, til den får en cremet konsistens. Hvis du bruger olivenolie i din mayonnaise, bliver mayonnaisen grøn og vil skille efter et døgn i køleskabet. Solsikkeolie er den foretrukne olie at bruge, da den giver mayonnaisen den mest perfekte konsistens. Vælger du at piske din mayonnaise med en elpisker, risikerer du, at den skiller. Men bare rolig, den kan reddes. Tag en ny æggeblomme, og pisk den sammen med en smule sennep, eddike og salt. Tilsæt dernæst gradvist den skilte mayonnaise i en tynd stråle, imens du pisker — så er din mayonnaise faktisk reddet.

Read also

Hvilken eddike til mayonnaise?

1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike Mayonnaise med stavblender Bliver mayonnaisne for t Read More

Hvilken mayonnaise er den bedste?

Den første mayonnaise, som testdommerne blindsmager, bliver også vinderen. Den kommer fra K-Salat. Read More

Cedrick Koch
Cedrick Koch
2025-08-08 20:40:03
Count answers : 24
0
For at undgå at din mayonnaise skiller, er det vigtigt, at alle dine ingredienser har samme temperatur. Brug en elpisker eller et piskeris til at røre din mayonnaise. Pisk løs, mens olien langsomt tilsættes i en tynd stråle. Det er vigtigt, at olien bliver hældt i i en meget tynd stråle, da mayonnaisen ellers skiller. Hold af og til en pause med olien og pisk mayonnaisen godt igennem. Når mayonnaisen har den rette konsistens, kan du tilsætte lidt vand, og derefter piske godt igennem igen. Det er med til at sikre, at mayonnaisen ikke skiller, og at den får en flot og ensartet konsistens.