:

Hvorfor bliver yoghurt tykt?

Ahmed Treutel
Ahmed Treutel
2025-08-08 17:52:13
Count answers : 3
0
Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vitamin B2 og B12. Der tilsættes en bakteriel syrningskultur, som omdanner en del af laktosen til mælkesyre, som dermed syrner mælken. Det giver yoghurten den tykke, bløde konsistens og karakteristiske smag. Græsk yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt, som har en tykkere konsistens end almindelig yoghurt. Efter tilsætning af syrningskulturer og omdannelse af laktose til mælkesyre drænes yoghurten for at fjerne den flydende valle. Nogle produktioner benytter sig af at tilsætte mælkepulver for at hæve tørstofindholdet. Fermenteringen får mælken til at tykne, hvilket giver kefir den tykke og elastiske struktur.
Jaida Nicolas
Jaida Nicolas
2025-08-08 13:53:40
Count answers : 3
0
Man syrner produktet for at give det en længere holdbarhed og en tykkere konsistens. Yoghurt er den type, vi kalder græsk yoghurt, som er tyk som fromage i konsistensen, fordi vallen er drænet fra, eller fordi der er tilsat ekstra mælketørstof. Mælken varmes op til ca. 37° C og tilsættes en mælkesyrebakterie, herefter står den i 3-4 timer og bliver syrlig og tyk.
Trenton Gottlieb
Trenton Gottlieb
2025-08-08 13:50:10
Count answers : 3
0
Mælkesyrebakterier er gode til at omdanne sukkeret i mælken til mælkesyre. Derudover er mælkesyrebakterierne med til at gøre mælken tyk og cremet. Det skyldes, at mælkesyren, som bakterierne producerer, gør, at proteinet i mælken binder sig sammen i et netværk, som tykner mælken. Den syrnede mælk smager ikke blot godt, men får også en cremet og tyk konsistens, som gør, at topping som mysli eller bær kan ligge ovenpå.