Hvordan laver jeg selv yoghurt?

Alexandrine Cronin
2025-08-08 16:14:57
Count answers
: 2
Har du tid og lyst, kan du lave din egen yoghurt! Det er sjovt, og med denne grundopskrift er det faktisk også ret nemt.
Trækketid: 8-10 timer eller natten over.
Hvis du ikke har en flamingokasse, kan du i stedet stille yoghurten i et varmt fyrrum, i en termotaske eller oven på radiatoren.
Bliver du bidt af selv at fremstille yoghurt, kan du købe en yoghurtmaskine eller et yoghurtkit.

Amira Connelly
2025-08-08 15:24:05
Count answers
: 4
Mælken opvarmes i en gryde til 80 grader. Tag derefter gryden af blusset og lad den køle ned til ca. 42 grader. Yoghurten røres i mælken med et piskeris. Hold nu yoghurten lun ved 40-42 grader i de næste 10-12 timer. Det kan gøres med en sous vide stav, på et varmt badeværelsesgulv eller i en ovn hvor kun lyset er tændt. Pisk yoghurten med et piskeris og sæt den herefter på køl i 3-4 timer inden den spises.

Hyman Lang
2025-08-08 14:56:12
Count answers
: 3
Du kan nemt lave yoghurt derhjemme, du skal bare bruge ganske få ingredienser og lidt tålmodighed. Opvarm mælken til ca. 72 °C i min. 15 sek. for at dræbe uønskede mikroorganismer. Afkøl mælken til 42-45 °C. Tilsæt yoghurtkultur – du kan enten tilsætte lidt færdig yoghurt med levende bakterier eller en købt kultur. Hold temperaturen stabil ved ca. 40°C i 4-6 timer. Alternativt kan du lade yoghurten stå ved lavere temperatur i længere tid. Køl yoghurten ned og opbevar den i køleskab. Den bliver fastere i konsistensen efter afkøling.

Dustin Dicki
2025-08-08 14:23:32
Count answers
: 3
Varm mælken op til 85 grader. Lad det køle af til 41 grader. Rør den friske yoghurt ud i mælken. Lad det stå 6-12 timer ved 40-45 grader. Jo længere det står og jo tættere temperaturen er på 45 grader, jo mere sur bliver yoghurten. Kør det igennem en sigte for at fjerne eventuelle klumper. Hæld det op i en sigte dækket med ostelærred, et rent viskestykke, kaffeflitre eller lignende. Lad vallen dræne fra i 12 timer. Jo længere det får lov at dræne jo mere fast bliver yoghurten. Rør det godt rundt. Det giver en rigtig dejlig cremet konsistens.
Jeg gør det at jeg ind imellem fryser en portion af min egen youghurt ned i en isterninge pose. Der kan være ca. ½ liter. Så knækker jeg bare en 4-5 terninger af og smider ned i blandingen når den er de 41 grader.
Varm det op i en almindelig gryde. Tilsæt starter kulturen ved 45 grader og kom så gryden ind i sengen under alle dynerne.
Kom det i et fad på et elektrisk varmetæppe.
Hvis du bruger ½ dl kærnemælk som starter, og så bare lader blandingen stå ved stuetemperatur et døgn til halvanden, så får du tykmælk.
Read also
- Hvilken mælk er bedst til yoghurt?
- Hvordan producerer man yoghurt?
- Kan man tykne yoghurt?
- Kan man fryse yoghurt naturel?
- Hvordan bliver mælk til yoghurt?
- Hvad er sundest, yoghurt eller skyr?
- Hvordan laver man selv tykmælk?
- Hvad er forskellen på græsk yoghurt og almindelig yoghurt?
- Hvorfor bliver yoghurt tykt?