Hvordan producerer man yoghurt?

Kathryne Kovacek
2025-08-08 12:41:29
Count answers
: 3
Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vitamin B2 og B12. Der kan bruges sød-, let- eller skummetmælk til at producere yoghurt. Mælken homogeniseres, pasteuriseres og afkøles. Der tilsættes en bakteriel syrningskultur, som omdanner en del af laktosen til mælkesyre, som dermed syrner mælken. Andre syringsbakterier bidrager til smag og aroma. Det giver yoghurten den tykke, bløde konsistens og karakteristiske smag. Der kan derefter tilsættes sukker, sødestoffer, frugt eller smag. Yoghurten emballeres derefter og opbevares ved < 5°C.

Jett Torphy
2025-08-08 12:29:10
Count answers
: 2
Yoghurt er fremstillet af mælk, som er syrnet med en mælkesyrekultur.
Der anvendes blot en anden type mælkesyrekultur til yoghurt, som giver den karakteristiske yoghurtsmag.
Man syrner mælkeprodukter for at give dem en længere holdbarhed, give dem en tykkere konsistens, give produkterne en syrlig og frisk smag.
Produktionen af yoghurt foregår på et mejeri, hvor man anvender forskellige bakteriekulturer alt efter, hvilke specifikke egenskaber der ønskes.
Mælken varmes op til ca. 37° C og tilsættes en mælkesyrebakterie.
Herefter står den i 3-4 timer og bliver syrlig og tyk.
Smagen afhænger af to ting: De mælkesyrebakterier man bruger og mælkens fedtindhold.
Read also
- Hvordan laver jeg selv yoghurt?
- Hvilken mælk er bedst til yoghurt?
- Kan man tykne yoghurt?
- Kan man fryse yoghurt naturel?
- Hvordan bliver mælk til yoghurt?
- Hvad er sundest, yoghurt eller skyr?
- Hvordan laver man selv tykmælk?
- Hvad er forskellen på græsk yoghurt og almindelig yoghurt?
- Hvorfor bliver yoghurt tykt?