:

Hvordan producerer man yoghurt?

Kathryne Kovacek
Kathryne Kovacek
2025-08-08 12:41:29
Count answers : 3
0
Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vitamin B2 og B12. Der kan bruges sød-, let- eller skummetmælk til at producere yoghurt. Mælken homogeniseres, pasteuriseres og afkøles. Der tilsættes en bakteriel syrningskultur, som omdanner en del af laktosen til mælkesyre, som dermed syrner mælken. Andre syringsbakterier bidrager til smag og aroma. Det giver yoghurten den tykke, bløde konsistens og karakteristiske smag. Der kan derefter tilsættes sukker, sødestoffer, frugt eller smag. Yoghurten emballeres derefter og opbevares ved < 5°C.
Jett Torphy
Jett Torphy
2025-08-08 12:29:10
Count answers : 2
0
Yoghurt er fremstillet af mælk, som er syrnet med en mælkesyrekultur. Der anvendes blot en anden type mælkesyrekultur til yoghurt, som giver den karakteristiske yoghurtsmag. Man syrner mælkeprodukter for at give dem en længere holdbarhed, give dem en tykkere konsistens, give produkterne en syrlig og frisk smag. Produktionen af yoghurt foregår på et mejeri, hvor man anvender forskellige bakteriekulturer alt efter, hvilke specifikke egenskaber der ønskes. Mælken varmes op til ca. 37° C og tilsættes en mælkesyrebakterie. Herefter står den i 3-4 timer og bliver syrlig og tyk. Smagen afhænger af to ting: De mælkesyrebakterier man bruger og mælkens fedtindhold.