:

Hvilken mælk er bedst til yoghurt?

Brennon Jacobson
Brennon Jacobson
2025-08-08 16:01:26
Count answers : 4
0
Jeg prøver forskellige metoder af til at lave yoghurt med. For tiden laver jeg den kun med sødmælk, som jeg så dræner. FremgangsmådeVarm mælken op til 85 grader. Det ændrer strukturen på mælkens proteiner, og slår eventuelle bakterier ihjel.Lad det køle af til 41 grader.Rør den friske yoghurt ud i mælken.Lad det stå 6-12 timer ved 40-45 grader. Jo længere det står og jo tættere temepraturen er på 45 grader, jo mere sur bliver yoghurten. Så det er en smagssag. Jeg har den på 41 grader.Kærnemælk i stedet for yoghurtDet smager ikke helt lige som yoghurt, men er på sin egen måde lige så godt.Hvis du bruger ½ dl kærnemælk som starter, og så bare lader blandingen stå ved stuetemperatur et døgn til halvanden, så får du tykmælk. Den kan man også dræne og få en god "græsk tykmælksyoghurt"
Delia Murazik
Delia Murazik
2025-08-08 12:40:14
Count answers : 5
0
En sund tarmflora med høje niveauer af mælkesyrebakterier spiller en stor rolle for bevarelse af sundhed og balance. En velsyrnet, økologisk yoghurt som eksempelvis Acido kan derfor være god at få lidt af hver dag, idet den tilfører de vigtige mælkesyrebakterier i et vist omfang. Det smager godt i kombination med lidt bær og mysli, og kan dermed være en løsning på let mangel på mælkesyrebakterier, hvis altså du tåler komælksprodukter. Økologisk Skyr kan også være ok, det er fedtfattigt og proteinrigt, men indeholder langt færre mælkesyrebakterier end Acido. Det allerbedste du kan gøre, hvis du gerne ad naturlig vej vil stimulere og optimere din vigtige tarmbiota, er at lave din egen yoghurt. Vores favorit herhjemme er så absolut kokosyoghurt lavet af kokosnød, kokosmælk, vand og kokos. De bedste købe yoghurter er efter min mening Acido fra Thise mejeri, der er rig på mælkesyrekulturer, har fået lov at syrne og ikke indeholder sukker eller e-numre.