:

Hvordan laver man selv tykmælk?

Durward Bergnaum
Durward Bergnaum
2025-08-08 16:08:05
Count answers : 5
0
For at lave tykmælk skal du bland mælk og kærnemælk. Lun herefter skålene og fordel mælkeblandingen heri. Læg en tallerken over hver skål og sæt dem oven på hinanden to og to. Stil derefter skålene lunt, til mælken er stiv. Stil tykmælken i køleskab mindst 1 time før serveringen. Server tykmælken kold med revet rugbrød og farin til. Tykmælken kan tilsættes 1 dl piskefløde, før den sættes til tykning. 1 dl yoghurt eller kefir kan erstatte kærnemælken, det giver en syrligere tykmælk. Müsli eller ymerdrys passer også fint til tykmælk. Tykmælk kan godt laves med homogeniseret mælk, men hvis man vil have den flødegule overflade, kræver det uhomogeniseret mælk. Den fede mælk giver også den karakteristiske, lette syrning, i modsætning til en magrere mælk, der giver en tyndere og mere sur tykmælk.
Abe Spinka
Abe Spinka
2025-08-08 14:28:13
Count answers : 4
0
Jeg har frembragt min egen tykmælk, dog på moderne vis, selvom det må være et mælkeprodukt man har fremstillet i årtusinder. I gamle dage, sikkert i de sidste mange tusinde år, har man blot taget den friske mælk, netop malket fra koen, og kommet det i en skål og sat det op på en bjælke under loftet. Frøken Jensen opvarmer mælk og afkøler den igen til den er håndvarm. Derefter skal der blandes fløde og kærnemælk i og den står i mindst et døgn for at tykne. Tykmælk 1 liter sødmælk 1 dl fløde 1 dl kærnemælk Sødmælk og fløde blandes og opvarmes næsten til kogepunktet. Derefter kommes det i en skål og køles ned til det er håndvarmt. Nu iblandes kærnemælken og blandingen skal nu stå i et døgns tid for at blive tykt. Ifølge opskrifterne skal det helst være blevet tykt efter 24 timer, ellers er der en chance for at det ikke smager godt.
Aron Beier
Aron Beier
2025-08-08 12:40:16
Count answers : 8
0
Hjemmelavet tykmælk 2-3 portioner 1/2 liter økologisk sødmælk 1/2 dl økologisk fløde 1/2 dl økologisk kærnemælk, så frisk som muligt. Hæld mælk og fløde i en lille gryde og varm det op, indtil det er på grænsen til at koge. Tag gryden af og lad det køle af, indtil det har samme temperatur som spidsen af din lillefinger. Rør kærnemælken i og hæld det i to til tre skåle. Dæk skålene med husholdningsfilm og stil dem et lunt sted til næste dag.