:

Hvordan laver man selv tykmælk?

Nat McGlynn
Nat McGlynn
2025-09-08 19:04:16
Count answers : 16
0
Hæld 1 dl sødmælk op i et glas, og drik det eller brug det til noget andet. Hæld nu kærnemælken ned i mælkekartonen, luk den og ryst den godt, så mælk og kærnemælk bliver blandet godt sammen. Lad mælkekartonen stå i 18-24 timer på køkkenbordet, så indholdet tykner og bliver til tykmælk. Lad være med at ryste i den undervejs, det gør ikke noget godt for syrningsprocessen i kartonen. Stil derefter tykmælken i køleskabet, så den er dejlig kold og frisk ved servering.
Francisco Hill
Francisco Hill
2025-09-03 13:05:10
Count answers : 12
0
Spis den med friske bær eller drys med ristede havregryn og blommekompot. Rør sødmælk og kærnemælk godt sammen i en skål, og sæt låg på skålen. Åbn en liter sødmælk, hæld 1 dl sødmælk fra, og gem det til anden brug. Hæld så 1 dl kærnemælk op i sødmælkskartonen, hvor der nu er plads, og ryst godt. Lad skål eller mælkekartonen stå 18-24 timer på køkkenbordet, så har du hjemmelavet tykmælk.

Read also

Hvordan laver jeg selv yoghurt?

Du kan nemt lave yoghurt derhjemme, du skal bare bruge ganske få ingredienser og lidt tålmodighed. O Read More

Hvilken mælk er bedst til yoghurt?

En sund tarmflora med høje niveauer af mælkesyrebakterier spiller en stor rolle for bevarelse af sun Read More

Saul Powlowski
Saul Powlowski
2025-08-29 04:31:16
Count answers : 22
0
Rør det hele sammen, fordel det i nogle pæne skåle og stil det lunt. Jo lunere, jo hurtigere stivner det. Næste dag er det i hvert fald stift og med et lækkert flødelag på toppen. Tag 2 1/2 dl fra og fordel den i en ny portion mælk, helst med det samme, men den kan godt holde sig nogle dage i køleskabet. På den måde har du hele tiden igang i en ny portion tykmælk. Kulturen bliver bedre og bedre efterhånden. Køb kærnemælken økologisk og læs grundigt på kartonen. Kærnemælken skal være helt frisk, den aktive kultur lever ikke så længe, så køb en, der er tappet højst to dage før brug.
Shany Lueilwitz
Shany Lueilwitz
2025-08-15 23:50:27
Count answers : 16
0
Mælk og kærnemælk skal være økologisk, da disse er uhomogeniserede. Fordelingen af fedtet i mælken er derfor en lidt anden. Kærnemælken skal desuden helst være så frisktappet som muligt. Det skyldes nogle bakterier, der helst skal være i live/til stede, for at få tykmælken til at stivne. Men er kærnemælken et par dage gammel, går det også nok. Mælk og fløde kommes i en lille gryde og varmes op til lige under kogepunktet – 85-90 °C. Tag gryden af varmen og afkøl mælken indtil den er lillefingervarm eller ca. 25 °C. Rør kærnemælk i den lune mælkefløde og fordel blandingen i 4 mindre skåle. Dæk skålene til med husholdningsfilm og stil dem lunt eller ved stuetemperatur til næste dag (minimum 12 timer). Inden servering røres lidt rundt i tykmælken, så flødelaget på toppen fordeles ind i tykmælken. Øs op og spis med rugbrødsdrys, friske bær og nødder.

Read also

Hvordan producerer man yoghurt?

Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vit Read More

Kan man tykne yoghurt?

Yoghurt har mange anvendelsesmuligheder og findes i et hav af smagsvarianter. Græsk yoghurt er et f Read More

Durward Bergnaum
Durward Bergnaum
2025-08-08 16:08:05
Count answers : 13
0
For at lave tykmælk skal du bland mælk og kærnemælk. Lun herefter skålene og fordel mælkeblandingen heri. Læg en tallerken over hver skål og sæt dem oven på hinanden to og to. Stil derefter skålene lunt, til mælken er stiv. Stil tykmælken i køleskab mindst 1 time før serveringen. Server tykmælken kold med revet rugbrød og farin til. Tykmælken kan tilsættes 1 dl piskefløde, før den sættes til tykning. 1 dl yoghurt eller kefir kan erstatte kærnemælken, det giver en syrligere tykmælk. Müsli eller ymerdrys passer også fint til tykmælk. Tykmælk kan godt laves med homogeniseret mælk, men hvis man vil have den flødegule overflade, kræver det uhomogeniseret mælk. Den fede mælk giver også den karakteristiske, lette syrning, i modsætning til en magrere mælk, der giver en tyndere og mere sur tykmælk.
Abe Spinka
Abe Spinka
2025-08-08 14:28:13
Count answers : 19
0
Jeg har frembragt min egen tykmælk, dog på moderne vis, selvom det må være et mælkeprodukt man har fremstillet i årtusinder. I gamle dage, sikkert i de sidste mange tusinde år, har man blot taget den friske mælk, netop malket fra koen, og kommet det i en skål og sat det op på en bjælke under loftet. Frøken Jensen opvarmer mælk og afkøler den igen til den er håndvarm. Derefter skal der blandes fløde og kærnemælk i og den står i mindst et døgn for at tykne. Tykmælk 1 liter sødmælk 1 dl fløde 1 dl kærnemælk Sødmælk og fløde blandes og opvarmes næsten til kogepunktet. Derefter kommes det i en skål og køles ned til det er håndvarmt. Nu iblandes kærnemælken og blandingen skal nu stå i et døgns tid for at blive tykt. Ifølge opskrifterne skal det helst være blevet tykt efter 24 timer, ellers er der en chance for at det ikke smager godt.

Read also

Kan man fryse yoghurt naturel?

Jeg gør det at jeg ind imellem fryser en portion af min egen youghurt ned i en isterninge pose. Der Read More

Hvordan bliver mælk til yoghurt?

Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vit Read More

Aron Beier
Aron Beier
2025-08-08 12:40:16
Count answers : 23
0
Hjemmelavet tykmælk 2-3 portioner 1/2 liter økologisk sødmælk 1/2 dl økologisk fløde 1/2 dl økologisk kærnemælk, så frisk som muligt. Hæld mælk og fløde i en lille gryde og varm det op, indtil det er på grænsen til at koge. Tag gryden af og lad det køle af, indtil det har samme temperatur som spidsen af din lillefinger. Rør kærnemælken i og hæld det i to til tre skåle. Dæk skålene med husholdningsfilm og stil dem et lunt sted til næste dag.