:

Hvorfor putter man æg i bolledej?

Brenden Harber
Brenden Harber
2025-08-07 20:10:43
Count answers : 3
0
Bollerne penslet med sammenpisket æg var naturligvis de blankeste, og også de mørkeste. Bollen til højre er penslet med æg. Bollen til højre er en lille smule mere blank. Fra venstre mod højre: Ingenting, vand, mælk, kaffe og æg. Bollerne penslet med minimælk var en lille smule blanke. Hvis du blander lidt mælk eller fløde (1-2 tsk.) i ægget, er det lidt nemmere at piske sammen. Penslingen gør ingen forskel på holdbarhed eller smag. Bollen penslet med æg er tydeligt blankere end alle de andre. Bollerne øverst tv og mf er ikke penslet. Bollerne øverst th og midt th er penslet med vand. Bollerne i midten er penslet med mælk. Bollen midt tv og nederst tv er penslet med æg. Bollerne nederst mf og th er penslet med kaffe. Jeg testede flg. penslingsmuligheder: Ingenting. Vand. Minimælk. Kaffe. Sammenpisket æg. Den, jeg oftest bruger, er den første: Ingenting. Jeg holder meget af matte, gyldne boller, hvor det er afbagningen i sig selv, som udgør “pynten”. Bollen til venstre er ikke penslet. Den til højre er penslet med sammenpisket æg. Der var mindre forskel på nr. 1, 2 og 4, end jeg havde regnet med. Skorpen var ens på bollerne med hhv. ingenting, vand og kaffe. Der var ingen forskel i glans/mathed, og ingen iøjnefaldende farveforskel. Boller penslet med hhv. ingenting (tv) og vand (th). Boller penslet med hhv. vand (tv) og mælk (th). Bollen til højre er en lille smule mere blank. Boller penslet med kaffe var ikke mere blanke end dem med vand. De var heller ikke mørkere efter bagning, selvom der var tydelig forskel på dem før bagning. Bolle penslet med kaffe (tv) og æg (th). Bollerne penslet med sammenpisket æg var naturligvis de blankeste, og også de mørkeste. Hvis du blander lidt mælk eller fløde (1-2 tsk.) i ægget, er det lidt nemmere at piske sammen. Du skal vælge den overflade, du bedst kan li’! Så kort kan det siges. Penslingen gør ingen forskel på holdbarhed eller smag. Kaffen kan ikke smages, men den gav heller ikke ekstra farve som forventet. Har du prøvet at pensle med noget helt andet? Hvad er dine erfaringer? Del dem gerne i en kommentar herunder. Ha’ en skøn dag! Læserinteraktioner
Ransom Gerlach
Ransom Gerlach
2025-08-07 19:29:22
Count answers : 2
0
At piske æg for længe kan være problematisk for en kageopskrift. Stop med at piske, når massen er cremet, luftig og skinnende hvid.