:

Hvad er forskellen på røræg og æggestand?

John Moore
John Moore
2025-08-30 00:38:13
Count answers : 20
0
Æggestand er superlækkert til alle mulige former for fisk og røgvarer, fx røget ål, laks og ørred. Man skal nemlig bare bruge æg, lidt mælk og salt og peber, så kan man lave æggestand. Æggestanden skal bages i vandbad i ovnen og æggemassen skal være dækket af folie undervejs. Det skyldes, at æggestand nærmere skal dampes end bages, selvom processen foregår i ovnen. Røræg er ikke nævnt i denne sammenhæng.
Carmella Considine
Carmella Considine
2025-08-25 18:31:54
Count answers : 16
0
Røræg smager allerbedst samme dag som det er lavet. Æggestanden kan holde sig i 3-5 dage, hvis den er tildækket, og det er bedst, hvis den ikke er skåret i skiver, da den så risikerer at danne "skorpe". Lav æggestanden i god tid og lad den afkøle til næste dag, inden den vendes ud af formen og skæres i tynde skiver. Æggene skal helst tilberedes lige inden servering, så smager de allerbedst.

Read also

Hvordan laver man god scrambled eggs?

Rør æg, mælk og salt sammen i en skål. Opvarm en pande med lidt olie ved middelhøj varme. Kom æggebl Read More

Hvorfor putter man mælk i røræg?

Kom æggene ned i en skål og tilsæt mælk og salt. Pisk det hele sammen til en samlet blanding med et Read More

Maryse Thompson
Maryse Thompson
2025-08-21 05:10:12
Count answers : 23
0
Røræg er æg stegt under omrøring og eventuelt efter tilsætning af væske. Uden omrøring kaldes det æggestand. Man regner normalt med et æg per person. Man kan tilsætte væske for at gøre røræggen blødere. De piskede æg hældes i en varm stegepande med smeltet smør og steges, mens man rører, til æggene stivner. Røræg kan også indgå som pynt på højt belagt smørrebrød. Betegnelsen røræg bruges også om æggesnaps.
Sienna Kunde
Sienna Kunde
2025-08-07 23:33:42
Count answers : 18
0
Æggestand er simpelthen så lækker til smørrebrød med skinke, laks eller andre røgede fisk. Silkeblød og lækker med en luftig konsistens, så bliver det ikke meget bedre på frokostbordet. Den minder om røræg i smagen, men konsistensen er så meget finere, og så er den nem nok at lave, for den passer sig selv i ovnen. Æggestand er skøn til skinke, laksemad eller andre fiskeretter. Den skal helst være på køl et døgn, før du skal spise den, da den samler sig i køleskabet og bliver nemmere at skære i skiver.

Read also

Kan man putte creme fraiche i scrambled eggs?

Jeg har dog ændret lidt i min udgave af opskriften, således der ikke er så meget smør i. Eller rett Read More

Hvordan laver man scrambled eggs med mælk?

Kom æg og mælk i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel. Kom æggemassen på en pande med smør Read More