:

Hvordan får jeg min suppe klar?

Enoch Collier
Enoch Collier
2025-09-14 08:24:18
Count answers : 13
0
Klaring af suppe foregår ved hjælp af æggehvide, som røres ud i suppen. Æggehvide er en vandig opløsning bundet sammen af utallige tynde hinder af protein. Disse tynde hinder fordeler sig i suppen og binder urenhederne sammen, hvorefter de vil stige op til overfladen. Herefter kan suppen skummes og suppen er klaret. Det er vigtigt, at suppen smages til med salt, inden den klares, da suppen kan blive grumset.
Saul Powlowski
Saul Powlowski
2025-09-05 01:50:14
Count answers : 22
0
Kog suppeben med grøntsager i tre timer, og sigt suppen. Kom suppeben i en stor suppegryde, og hæld vand over. Kog op. Skær gulerødder og persillerod i grove tern, og kom dem ved. Hak toppe fra porrer og knoldselleri groft, og læg også dem ned i suppen. Tilsæt også salt, peberkorn, laurbærblade og timian, og kog suppen op. Skum oksekødssuppen med en hulske, og skru ned for varmen. Læg låg på og lad nu oksekødssuppen simre i tre timer. Om nødvendigt skummes en gang mere. Fisk så kraftben og de udkogte grønsager op med en hulske, og kassér dem. Sigt oksekødssuppen over i en skål. Vask suppegryden af, og læg et rent viskestykke ned i sigten, og hæld nu suppen igennem ned i suppegryden, så du får fjernet de sidste urenheder. Nu kan du stille din oksekødssuppe væk indtil du skal bruge den - eller straks gå i gang med sidste del. Kog suppen op, og smag den til med salt og måske lidt friskkværnet peber. Kom de klargjorte suppeurter i, og lad dem koge med i fem minutter.

Read also

Hvorfor må suppe ikke koge?

Suppen bør derfor ikke koge, efter at kokosmælken er tilsat. Hvis du bruger kokosmælk light, skal d Read More

Er suppe godt for vægttab?

Denne sunde slankesuppe kan erstatte en eller to af dagens normale måltider. Har du ønske om vægttab Read More

Jerald Brakus
Jerald Brakus
2025-09-04 10:07:56
Count answers : 21
0
Fremgangsmåde Filtrer din fond så meget som muligt. Der må ikke være faste rester i den som små kødstykker, krydderier skind osv. Varm langsomt fonden op i en tykbundet gryde. Pisk æggehviderne sammen med vandet og syren. Knus æggeskallerne og pisk dem i æggeblandingen. Bland æggehviderne i fonden, skru op for varmen og bring den i kog. Skru ned for varmen når den koger og lad den simre i 5 minutter. Tag fonden af varmen og lad den køle i et kvarters tid. Der skulle nu gerne være en flåde af stivnede æggehvider på toppen af fonden, og fonden skulle være mere klar. Si fonden forsigtigt igennem en si med fugtigt ostelærred. Hvis det er muligt så brug en sovseslev til at skovle det forsigtigt over i sien i stedet for at hælde det. Undgå at få æggehviden med over i sien. Den nemmeste måde at få en klar fond på er ved at undgå at den bliver uklar til at begynde med. Bruge hele rå kødstykker. Det er desværre umuligt når man laver en mørk fond så ... Knæk ikke knoglerne. Lad aldrig fonden koge. Kun svage bobler. Kogningen emulgerer fedtet fra kødet så det binder sig til vandet. Kog kun grøntsagerne med i den sidste time. Når grøntsagerne bliver bløde begynder de at falde fra hinanden. Det gør også fonden uklar.
Christy Goyette
Christy Goyette
2025-08-28 16:24:11
Count answers : 8
0
De brunede kyllingevinger samt al resten kommes i en stor gryde og dækkes med vand. Koges langsomt op og skummes af for urenheder undervejs. Når suppen koger, skrues der ned for varmen, og suppen simrer i cirka to timer. Sigt herefter suppen, og kog den efterfølgende ned til smagen er dejlig og kraftig. Smag eventuelt til med salt, peber og lidt sherryeddike. Suppen spises enten som den er, eller køles ned, så den er klar til at blive klaret. Fyldet kommes i suppen ti minutter før servering, og koges forsigtigt indtil servering. Der skal være bid i grøntsagerne. Kød- og melbollerne kommes i den kogende suppe lige før servering.

Read also

Hvorfor bliver kartoffelsuppe klistret?

Kartoffelsuppe smager ikke kun godt for næsenes vedkommende, den har også mange sundhedsmæssige ford Read More

Hvor længe skal suppeben koges?

Lad fonden koge i lang tid og minimum 8 timer. Jeg sætter typisk mine fond over lørdag formiddag og Read More

Manuel O'Keefe
Manuel O'Keefe
2025-08-21 12:55:08
Count answers : 15
0
For at få din suppe klar skal du følge disse trin: Del æggehvider fra blommer som kommes i en skål. Æggeskallerne knuses med en kniv og kommes ligeledes i skålen. Pisk æggehvide og æggeskaller sammen. Kom æggehvider og æggeskal i fonden eller suppen, som piskes grundigt i. Kog det langsomt op. Æggehvide massen begynder at stige op til overfladen og bliver ret stor. Når suppen eller fonden koger tages gryden af varmen, hvor den skal stå i 5 – 10 minutter. Hæld fonden eller suppen gennem en si med fint net eller et klæde, mens man holder æggehvide massen tilbage med en hulske. Sørg for at æggehvidemassen ikke mases da den derved kan gå i opløsning.
Donnie Reilly
Donnie Reilly
2025-08-07 14:35:56
Count answers : 14
0
Læg suppehønen i en stor suppegryde og hæld vand ved, så det netop dækker. Bring gryden i kog og skum alt det af, der samler sig i vandets overflade. Fortsæt, til der ikke danner sig mere skum, og til vandet igen er helt klart. Tilsæt alle grøntsagerne sammen med resten af ingredienserne til suppen. Sørg for, at vandet dækker og tilsæt evt. mere vand. Lad suppehønen med grøntsager simrekoge under låg ved sagte varme i 3-4 timer, til hønen er helt mør. Hæld suppen i en skål gennem en sigte og skum fedt og urenheder fra. Kom suppen i en ren gryde sammen med kødboller, gulerødder og porrer. Varm det op til kogepunktet, og suppen er nu klar til servering.

Read also

Hvad består suppeurter af?

Frigodan Suppeurter er en blanding af gulerødder, porrer, selleri og pastinak. Deklaration Ingredie Read More

Kan man tabe 5 kg på en uge?

Jeg erindrede at have gennemført med en veninde fra gymnasiet, uden dog at kunne huske, om vi opnåed Read More