:

Hvad er gammeldags kærnet smør?

Allen Witting
Allen Witting
2025-09-06 18:27:08
Count answers : 17
0
Gammeldags kærnet smør fremstilles efter recepter, der har mere end 100 år på bagen. Først skal mælken centrifugeres, så fløden bliver separeret fra skummetmælken, og derefter skal fløden syrnes. Det tager næsten 24 timer. Den langsommelige proces er forudsætningen for at vi kan fremstille aromatisk, velsmagende og velduftende smør. Smør der smager af noget, og hvor ”gammeldags” kærnemælk er det velsmagende biprodukt. Den del af produktionen betyder mindre; det vigtigste er den 24 timer lange syrning af fløden. Når fløden er fuldsyrnet, kan smørret udkærnes. Det sker enten i en af Thises to smørkærner eller i en produktionslinje, hvor den syrnede fløde ”piskes” i en kontinuerlig proces. Lidt ligesom når man pisker flødeskum med et piskeris / røremaskine, og man bliver ved lidt for længe – så kommer de første smørklumper. Ved moderne smørproduktion udkærnes smørret af den søde fløde, hvorefter man ælter teknisk mælkesyrekultur ind i smørret.
Dwight Reichel
Dwight Reichel
2025-08-29 19:25:44
Count answers : 16
0
Kærnet smør og smør fra moderne produktioner adskiller sig primært i fremstillingsprocessen og kvaliteten. Fordelen ved kærnet smør, er at smørret er fremstillet af ren fløde, og så er det forbundet med høj kvalitet og en naturlig smag. Det skyldes at kærnet smør laves ved at kærne fløde, hvor fedtstofferne i fløden afskilles fra kærnemælken. Denne traditionelle metode giver smørret en fyldig, ægte smag og en fast konsistens. Sammenfattende kan man sige, at kærnet smør ofte anses for at være mere traditionelt og smagsrigt, mens smør fra moderne produktioner ofte har en mere blød og smørbar konsistens, men kan mangle noget af den rige smag og tekstur, som kærnet smør har. Her får du et lækkert prisvindendende gourmetprodukt af helt rent smør med en fast, blød konsistens tilsat knasende sprøde saltkrystaller af Læsø sydesalt præsenteret i en 200 g bøtte, lige til at tage ud på et fad eller servere direkte fra bøtten. Vinder af Gourmetprisen 2025 og kåret som Danmarks Bedste Smør. På Aabybro Mejeri kærner man selv eget smør. Smørret fremstilles på en traditionel kærne, som skaber en fyldig smag og cremet konsistens. Den enkle fremstilling og kvalitetsråvarerne sikrer smørrets naturlige karakter. I 2005, 2018, 2023 og 2025 har mejeriets gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt vundet Mejeribrugets Gourmetpris. Alt det smør som produceres på Aabybro Mejeri er kærnet smør.

Read also

Hvordan laver man smør?

Hjemmelavet smør smager bare bedre end det, du kan købe i butikkerne. Du kan lave hjemmekærnet smør Read More

Er hjemmelavet smør billigere?

Man skal dog ikke gå i gang med at lave smør for at spare penge på husholdningsbudgettet, for piskef Read More

Lorenzo Predovic
Lorenzo Predovic
2025-08-21 13:12:46
Count answers : 21
0
Gammeldags kærnet smør er for dig, der sætter pris på kvalitet, simpelhed – men også det lidt ekstravagante i de små nydelsesøjeblikke, som når smørkniven glider hen ad et stykke nybagt brød med økologisk, gyldent smør på bladet, så tænderne når at løbe i vand. Gammeldags smør fremstilles på økologisk syrnet fløde. Kærningen sker i overensstemmelse med den oprindelige fremgangsmetode, som i århundrede har været kendt og anvendt i Danmark. Fløden kærnes nemlig på en smørkærne, hvor der under processen både dannes smør og et restprodukt i form af kærnemælk. Det oplagte valg for alle, der gemmer på en lille madentusiast og ønsker at udrette store smagsoplevelser i sit køkken med friske, økologiske og kvalitetssikre råvarer som omdrejningspunkt for sine kokkerier.
Annabelle Wiegand
Annabelle Wiegand
2025-08-20 17:06:35
Count answers : 16
0
På Aabybro Mejeri kærner vi vores eget smør. I vores sortiment er der to varianter – vores gammeldags kærnet normal saltet smør og vores prisvindende gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt. Smørret fremstilles på en traditionel kærne, som skaber en fyldig smag og cremet konsistens. Den enkle fremstilling og kvalitetsråvarerne sikrer smørrets naturlige karakter. I 2005, 2018 og 2023 har vores gammeldags kærnet smør med Læsø Sydesalt vundet Mejeribrugets Gourmetpris.

Read also

Hvordan lavede man smør i gamle dage?

Du ved sikkert godt at smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Men hvordan bliver det egentl Read More

Hvor mange liter mælk går der til 1 kg smør?

Der går faktisk hele 16 liter mælk til at lave et kilo smør. Read More

Amira Connelly
Amira Connelly
2025-08-07 11:16:33
Count answers : 23
0
Ingstrup smør er kærnet af frisk, dobbeltsyrnet fløde, fremstillet efter gamle opskrifter. Smør, der smager af smør, som i gamle dage. Ingstrup smør er Gammeldaws kærnet. Ingstrup Rullesmør er tilsat Blokhus sydesalt og er perfekt på frokostbordet og meget populært på restauranter. Ingstrup smør leveres i bøtter med 250 g og håndpakket i gammeldags sølvfolie med 500 g.
Shanelle Stark
Shanelle Stark
2025-08-07 10:42:41
Count answers : 25
0
Langt hovedparten af smørret fremstilles i dag på en kontinuerlig smørmaskine og kun en lille del i kærne. Når temperaturbehandlingen er overstået, skal fløden kærnes, dvs. deles i smørfedt og kærnemælk. Denne proces kan foregå på to forskellige måder - enten i en såkaldt kontinuerlig smørmaskine eller i en "gammeldags" kærne. Kærnemælk var oprindelig ’den mælkedel der ved kærningen af fløden tappes fra smørkornene’. Sådan er det stadig, når der er tale om gammeldags kærnet smør og gammeldags kærnemælk. Begge typer er fremstillet på en smørkærne.

Read also

Hvordan fremstiller man smør?

Smørret kommer fra fløden fra mælken fra koen. Her er tre forskellige metoder til, hvordan I kan la Read More

Kan man lave smør af creme fraiche?

Man bruger Creme Fraiche og ikke fløde, og det skal være 38 % fuldfed Creme Fraiche. Jeg har pisket Read More