:

Hvad sker der, når man pocherer et æg?

Nichole Bailey
Nichole Bailey
2025-08-07 09:47:13
Count answers : 4
0
Når du pocherer et æg, skal vandet holdes lige under kogepunktet og kun boble let. Det perfekte pocherede æg har en let flydende blomme og en hvide, der samler sig smukt omkring den. Du kan pochere et æg ved at hælde rigeligt vand og en smule eddike i en gryde og varme det op til kogepunktet. Når vandet koger, rører du rundt i gryden i en cirkel, så vandet danner en spiral. Ægget slås ud i midten af gryden, så hvirvlen fra vandet får ægget til at samle sig. Så pocherer du ægget i 3 minutter, til hviden er godt stivnet omkring blommen. Herefter tager du ægget op med en hulske og lader det dryppe let af inden servering.
Cleora Murphy
Cleora Murphy
2025-08-07 07:45:16
Count answers : 1
0
Når man pocherer et æg, er det faktisk bare et æg, der koges uden sin skal. Jeg gør sådan her: Jeg tager et glas og et stykke husholdningsfilm. Smør husholdningsfilmen med et par dråber madolie og læg det ned i glasset, så kanterne hænger ud over. Slå ægget ned i glasset med husholdningsfilmen og drej enderne sammen. Bring vand i en gryde i kog og læg æggepakken ned i vandet. Hold evt fast i enderne på husholdningsfilmen indtil hviderne lige har sat sig. Jeg bruger økologiske æg i str. M/L og giver dem 4 1/2 minut. Tag pakken op og fjern filmen – server et perfekt pocheret æg. Alternativt kan man bruge den traditionelle metode, hvor man slår ægget ud i en lille skål, tilsætter eddike til vandet og bringer det i kog. herefter sænkes vandet til lige under kogepunktet og ægget hældes forsigtigt ned i vandet. Vandet skal holdes lige under kogepunktet og hviderne hjælpes til at "finde hinanden" med en lille hulske.
Josiah Walsh
Josiah Walsh
2025-08-07 07:23:41
Count answers : 0
0
Når man pocherer et æg, kan man følge metode #1, hvor man dækker bunden af en pande med ca. 1 cm vand og bringen vandet i kog, herefter knækker æggene forsigtigt i panden og lader dem simre i 2-3 minutter med låg på. Man kan også følge metode #3, hvor man bringer en gryde med vand i kog, knækker æggene et af gangen i et lille glas eller lignende og hælder forsigtigt ægget i gryden. Æggehvider er delt ind i to, den tykke og den tynde del, og det er den tykke del, der er lige rundt omkring blommen, der er den vi spiser når vi pocherer et æg. For at få det bedste resultat, er det vigtigt at bruge så friske æg som muligt, da jo ældre ægget er, jo mindre er der af den tykke hvide. Når ægget er færdigpocheret, fjerner man den tynde hvide og serverer. Konsistensen af ægget bliver nogenlunde den samme uanset metoden, men resultatet kan variere alt efter om der er eddike i vandet eller ej, samt om der omrøres i vandet under pocheringen.
Roberto Lubowitz
Roberto Lubowitz
2025-08-07 06:34:04
Count answers : 2
0
Når man pocherer æg, skal man ende med en stivnet hvide, der danner en hinde omkring den bløde og flydende blomme. Kog vand og eddike op, når det koger skruer du ned for vandet og pisker rundt i det kogende vand med et piskeris i én retning. Det er vigtigt, at der dannes en hvirvel. Fjern piskeris og hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen og lad det trække tre-fire minutter lige under kogepunktet. Du kan også bruge en hulske til at samle ægget. Tag ægget op og køl det ned i en skål med koldt vand. Vandet hjælper med at stoppe kogningen i ægget.
Khalil Grant
Khalil Grant
2025-08-07 05:18:04
Count answers : 1
0
Slå et æg ud i en lille skål, og gør det med stor forsigtighed. Hæld vand i en pande eller gryde, og det skal blot lige stå 4-5 centimeter op. Kog vandet op, og skrue ned så det blot simrer. Vip forsigtigt ægget ned i vandet, og gør det så tæt på overfladen som muligt, så du ikke slår ægget i stykker. Læg låget på, og pochér ægget i tre minutter. Lidt kortere tid, hvis du have en mere flydende blomme. Fisk det færdigpocherede æg op med en hulske, og lad det lige dryppe af på et stykke køkkenrulle.