Kan man lave pocherede æg uden eddike?

Allen Witting
2025-08-07 06:04:13
Count answers
: 4
Den traditionelle metode kræver lidt øvelse og virker lidt besværlig – især, hvis du gerne vil lave mere end et æg, da hviderne har det med at flyde rundt i vandet.
I en lille gryde med vand tilsættes en lille smule eddike.
Eddiken hjælper hviderne til at “finde hinanden”.
Vandet skal holdes lige under kogepunktet.
Jeg giver mine pocherede æg et par minutter alt efter størrelse.
Tag ægget op med en hulske – og server.
Den lette metode, er nærmest ufejlbarlig og den jeg altid bruger simpelthen fordi den laver et perfekt resultat hver gang og er meget lettere, når der skal laves flere pocherede æg ad gangen.
Jeg gør sådan her: Jeg tager et glas og et stykke husholdningsfilm.
Slå ægget ned i glasset med husholdningsfilmen og drej enderne sammen.
Bring vand i en gryde i kog og læg æggepakken ned i vandet.
Hold evt fast i enderne på husholdningsfilmen indtil hviderne lige har sat sig.
Jeg bruger økologiske æg i str. M/L og giver dem 4 1/2 minut.
Tag pakken op og fjern filmen – server et perfekt pocheret æg.
Dog kan det pocherede æg sagtens erstattes af et helt almindeligt blødkogt æg.
For i princippet er det faktisk bare et æg, der koges uden sin skal.

Mable Larson
2025-08-07 05:32:05
Count answers
: 0
Her kan du se hvordan du laver pocheret æg, som ret beset blot er et kogt æg. Og du skal hverken røre rundt i vandet eller bruge eddike. Skal man bruge eddike til pochering af æg? Nej, det er slet ikke nødvendigt. Jeg har prøvet mig frem, og jeg synes resultat bliver mindst lige så godt uden eddike i vandet. Så drop eddiken. Du risikerer også blot at ægget smager lidt af eddike, og det er ikke så rart.

Lavinia Goldner
2025-08-07 04:59:55
Count answers
: 2
Man kan lave mange ting med æg, herunder pocheret æg, som er en lidt mere kompliceret proces i forhold til røræg. En Michelin-kok hævder at kunne lave pocheret æg uden eddike, som ellers normalt skal bruges. Man skal blot bruge vand, salt og et æg. Man skal knække ægget ned i en si, inden det kommer i vandet, og vandet skal koge, før ægget kommer ned i. Rør rundt, du behøver ikke at piske det og skabe en hvirvel, omrøringen hjælper det bare med at bevæge sig, så det ikke klæber til bunden af gryden. Se, hvordan vandet ikke koger, der er ingen eddike derinde, det er ikke helt skummet, og det kommer ikke til at smage dårligt.