:

Kan man gøre en suppe tykkere?

Justus Keeling
Justus Keeling
2025-08-06 06:17:03
Count answers : 5
0
Hvordan giver vi vores sovser, supper, gryderetter, cremer, fromager og geleer den helt rigtige konsistens. Du kan tykne en væske ved at piske et par æggeblommer med fløde og tilsætte en smule af den varme væske, der skal jævnes. Tilsæt piskefløde til retten, der skal jævnes, og lad den koge lidt ind – det får retten til at tykne noget. Hvis din madret stadig er for tynd, så prøv at tilsætte lidt mere jævning. Er retten for tyk, så tilsæt lidt mere vand eller anden væske. Rør eller ryst en jævning af hvedemel og kold væske – med dobbelt så meget væske som mel. Tilsæt herefter den væske, der skal jævnes, i en tynd stråle under kraftig omrøring. Du skal bruge 2-3 spsk. mel til ½ liter væske. Sovsen eller suppen skal småkoge, mens du tilsætter jævningen i en tynd stråle under kraftig omrøring, til retten begynder at tykne. Jævningen skal koge med et par minutter, så melsmagen forsvinder.
Joel Zieme
Joel Zieme
2025-08-06 02:56:39
Count answers : 1
0
Lav en smørbolle af blødt smør og hvedemel i forholdet 1/1. Kom smør­bollen i suppen, skru op til middel varme og rør rundt til suppen bliver tyk. Majs­hvedemel kan også anvendes.
Zola Rowe
Zola Rowe
2025-08-06 02:47:25
Count answers : 3
0
Sovse og supper kan blandt andet jævnes med æggeblommer eller forskellige typer af mel for at opnå den rette konsistens. Når man jævner med mel, udnytter man stivelsens evne til at ’forklistre’. Når man jævner med æg, udnytter man enten æggeblommers evne til at ’fortykne’ under opvarmning og/eller deres såkaldte ’emulgerende’ evne til at binde fedtstof og vand. En sovs, der jævnes med hvedemel, skal altid koge i yderligere tre til fem minutter, efter jævningen er tilsat. Der skal altid bruges kolde væsker til udrøring af melet. Fløde og creme fraiche med høj fedtprocent kan også anvendes til at jævne eller fortykke en suppe, sovs eller sammenkogt ret, hvis retten efterfølgende får lov til at koge lidt ind. Hvis man vil undgå de fede mælkeprodukter, kan man med fordel blande lidt majsstivelse i magrere produkter.
Zula Ondricka
Zula Ondricka
2025-08-06 02:44:58
Count answers : 3
0
For at opnå en tyk konsistens i kinesisk suppe uden Maizena kan du anvende alternativer som kartoffelstivelse, tapiokamel, arrowroot, eller æggehvider. Kartoffelstivelse er et populært og effektivt alternativ. Det er ret neutralt i smagen og påvirker derfor ikke suppes basale aromaer. En lille mængde kartoffelstivelse opløst i koldt vand tilføjes til suppen mod slutningen af tilberedningen under omrøring, indtil den ønskede tykkelse er opnået. Tapiokamel, udvundet fra cassavaroden, er et andet godt valg. Et karakteristisk træk ved tapiokamel er dets klare finish, som er ideelt for retter, hvor en gennemsigtig konsistens er foretrukken. Arrowroot er et yderligere alternativ, berømt for sin evne til at tykne ved en lavere temperatur end majsstivelse. Endelig kan æggehvider benyttes for at opnå en tyk, men let konsistens, typisk anvendt i retter som æggeblommesuppe. Æggehviderne piskes let og tilføjes langsomt til den varme suppe under konstant omrøring, hvilket resulterer i en silkeblød tekstur. Hver af disse alternativer tilbyder en unik metode til at tykne kinesisk suppe uden brugen af Maizena, hvilket giver kokke mulighed for at eksperimentere med forskellige ingredienser baseret på personlige præferencer og specifikke krav til retten.
Linda Prosacco
Linda Prosacco
2025-08-06 01:37:49
Count answers : 1
0
Hvis du har haft ekstra meget lyst til suppe på det seneste, er du ikke den eneste. Oktober måned er nemlig den måned, vi danskere spiser mest suppe. For at gøre en suppe tykkere kan du følge følgende tip: Undgå at hælde alt væsken i suppen på samme tid, da det er nemmere at fortynde en lidt for tyk suppe end at gøre en sjasket suppe fyldig igen. Vær altid lidt nærig med væsken, når du skal koge din suppe. Suppen kan nemlig blive lidt klistret i konsistensen og i værste fald, kan det føle som om, du hælder tapetklister indenbords. Man kan sagtens tilføje kokosmælk til din tom yam-suppe, hvis du gerne vil have den lidt mere cremet i konsistensen.
Nat Fritsch
Nat Fritsch
2025-08-06 01:29:47
Count answers : 4
0
At legere betyder at jævne varme retter med æggeblommer, fløde, creme fraiche 38% eller smør. Disse ingredienser er med til at give retter som fx saucer eller supper en tykkere og mere rund konsistens. Når man jævner en suppe med æggeblommer, laves en blanding af æggeblomme og fløde. Hvis saucen eller suppen bliver for tyk, kan du tilsætte fond eller bouillon til den ønskede konsistens.
Ryley Gibson
Ryley Gibson
2025-08-06 00:52:43
Count answers : 3
0
Couscous i den rigtige mængde i en suppe giver fylde og konsistens uden at gøre suppen til en grød. Det er perfekt, hvis man ønsker en mere bastant suppe. Et andet godt tip til at gøre en suppe cremet er, at tilsætte en moset kartoffel eller to. Couscous bruger vi til at gøre suppen tyk, men det skal ikke være grød. Bliver det for tykt, så tilsæt mere vand.