Hvad er det billigste man kan spise?

Rhea Davis
2025-08-05 15:19:26
Count answers
: 1
Spis råvarer, der mætter.
Når du sidder med din madplan foran dig, kan det være en rigtig god idé at inkorporere grove råvarer, der mætter.
Det kan fx være gulerødder, grønne bønner og broccoli.
De mætter godt og så er de rige på energi og vitaminer.
Skal der også mellemmåltider på din madplan, kan hjemmebagt knækbrød være en god løsning.
Knækbrød er nemlig et godt fiberholdigt mellemmåltid, der indeholder mange kerner og mætter godt i maven.
Nedenfor har vi samlet gode, nemme og billige retter, der er lige til at sætte på madplanen.
Der er også god inspiration at hente, hvis du vil forvandle dine rester til nye herligheder.
Lav madplan – det betaler sig.
Laver du en madplan og handler ind efter denne én gang om ugen, undgår du at stå sulten i supermarkedet og handle ind efter sulten fremfor fornuften, hvilket ellers kan resultere i spontane varer, du måske ikke har brug for.
Og når du bager knækbrødet selv, har du en stor portion til en længere periode.

Ava Goodwin
2025-08-05 14:38:05
Count answers
: 4
Hvis aftensmaden bare skal være så billig og nem som muligt og du mangler forslag eller idéer, så kan du tjekke disse tre nemme og lækre aftensmad retter. Billig aftensmad kan laves for under 50 kr. Det handler om at vælge nemme retter med få ingredienser, som samtidig heller ikke er dyre. Nem aftensmad er en god idé, hvis det er til en familie. Ofte skal det bestå af få ingredienser og samtidig være hurtigt at tilberede, da det ofte er begrænset hvor meget tid man har i hverdagen. Vælg også gerne retter, hvor der indgår masser af grøntsager, da du på den måde kan spare penge på madbudgettet.

Marquise Hoeger
2025-08-05 14:30:54
Count answers
: 3
Hvis du gerne vil spare lidt på madbudgettet og gerne vil lave billig aftensmad, så er der masser af dejlige billige opskrifter, som både mætter godt og smager vidunderligt. Man kan spare lidt ekstra på budgettet ved at skrue lidt ned for mængden af kød i opskrifter. Hvis du fx fordobler en opskrift, så behøver du ikke fordoble mængden af kød, men kan i stedet supplere den del op med fx groftrevet squash, gulerødder, finthakkede champignon, finthakkede kogte kikærter eller kogte linser.

Addie Ziemann
2025-08-05 14:07:28
Count answers
: 7
For 30 kr. pr. person kan du faktisk komme rigtig langt.
Opbyg et basislager.
De fleste har et lille lager af ingredienser, som kan bruges i de fleste opskrifter.
Hvis du sørger for altid at have dit basislager af krydderier, olie, ris og andre gode sager fyldt op, slipper du for at handle ind hele tiden.
Du kan garanteret sagtens lave en fin pasta- eller risret med de ting, du lige har på hylderne.
Hvis du har et lager, kan du også tit udskifte ingredienser i en opskrift med den slags, du allerede har.
Skal der fx bruges hasselnødder i en opskrift, kan du skifte dem ud med mandler, hvis du har dem liggende.
Råvarer som kød kan være en dyr affære, men hvis du spæder din ret op med grøntsager, så bliver de både sundere og billigere.
Kom fx revet grøntsager i din kødsauce eller havregryn i din frikadellefars.
Brug sæsonvarer, så du får den bedste smag og den mest fordelagtige pris.
Asparges er fx i sæson i april, maj og juni, så her er de langt billigere, da de ikke skal importeres langvejsfra.
Spar på budgettet ved at dyrke dine egne krydderurter.
Hvis du skal købe en ny potte hver gang, du skal bruge krydderurter i en opskrift, bliver det dyrt i længden.
Plant den købte kryderurt om, og hold liv i den, så du sparer på den front.
Det gælder også andre hjemmedyrkede afgrøder - hvis du har muligheden for det, er det billigere selv at dyrke danske kartofler, jordbær osv.
De fleste kender til rådet om at lave en madplan, så du kan nøjes med at handle én gang om ugen, men det kan faktisk gøres meget nemmere.
Hvis du bruger onlinesupermarkederne, slipper du helt for at sætte dine fødder i et supermarked, og så er der ingen fare for, at du bliver fristet af slikhylderne - medmindre du selv klikker dig ind på dem.
En fryser er guld værd, så det er med at udnytte potentialet.
Frys dine rester, og lad være med at smide råvarer ud, som stadig er gode.
Har du fx bananer, du ved, du ikke får spist, kan du sagtens fryse dem ned og bruge dem til alt fra bananpandekager til bananmuffins.
Du kan også sagtens fryse en rest mælk eller fløde, og hvis du har en rest grøntsager, kan du snitte dem fint og fryse dem ned.
Et plukket kyllingeskrog kan også sagtens fryses ned.

Mohammad Bayer
2025-08-05 13:08:17
Count answers
: 2
Tørrede bælgfrugter som kikærter, linser og bønner er fulde af mineraler og vitaminer, kostfibre og protein – og meget billige.
Husk også fisken – danske spisefisk som sild, makrel, sej og senere på året hornfisk og skrubbe er billige og fine.
Årstidens grønt er bedst og billigst
Grøntsager smager bedst og koster mindst, når de er i sæson.
De hårdføre vinter-grøntsager som kål, løg og rodfrugter skal i indkøbskurven, og de har lang holdbarhed, hvis du opbevarer dem i køleskabets grøntsagsskuffe.

Tess Lesch
2025-08-05 09:49:40
Count answers
: 6
Sammenregnet kan det laves for under 15 kroner per mand, hvilket måske klassificerer den som verdens billigste aftensmåltid...i hvert fald i Danmark.
Måske verdens billigste måltid
Den er en klassiker i kollegiekøkkenet, men senere i livet er der nok mange, som overser denne simple klassiker.
For en god pasta med en hjemmekogt og velsmagende tomatsauce kan være lige så lækker.
Read also
- Kan man sælge hjemmelavet mad?
- Er hjemmelavet mad sundt?
- Er kvinder bedre til at lave mad?
- Hvad kan man lave på 30 minutter?
- Hvordan får man tilladelse til at sælge mad?
- Hvad må man sælge i en vejbod?
- Hvilken mad er mest slankende?
- Er havregryn forarbejdet?
- Hvorfor tager kvinder varmere bade end mænd?
- Hvor mange danskere laver selv mad?
- Hvad er den mest populære aftensmad i Danmark?
- Hvad er verdens sundeste mad?