:

Kan man sælge hjemmelavet mad?

German Daugherty
German Daugherty
2025-07-27 00:31:14
Count answers : 3
0
Hvis du sælger eller donerer fødevarer få gange om året, har du måske en fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen. Du må sælge mange forskellige slags madvarer under bagatelgrænsen. Typiske eksempler på salg under bagatelgrænsen er: Vejboder, salg af hjemmelavet syltetøj eller saft fremstillet af frugt fra egen have. Hvis din fødevarevirksomhed er under bagatelgrænsen, skal du ikke registrere den hos Fødevarestyrelsen. Du har blandt andet stadig ansvaret for, at maden ikke gør folk syge, og du skal vide, hvor du får dine varer fra.
Ari Beatty
Ari Beatty
2025-07-26 23:11:09
Count answers : 2
0
Ja, det er muligt at sælge hjemmelavet mad, men der er visse regler og krav, der skal overholdes. F.eks. skal du være registreret eller autoriseret hos Fødevarestyrelsen, eller tjek om din virksomhed måske er under bagatelgrænsen. Du skal også have god køkkenhygiejne og gode arbejdsgange for at minimere risikoen for, at noget går galt. Det er vigtigt at have styr på fem områder: registration eller autorisation, hygiejne og indretning, egenkontrol og sporbarhed, regler for brug af råvarer fra egen have eller egne dyr og mærkning og allergener. Ved at følge disse regler kan du sikre, at dine kunder ikke bliver syge af maden, og du kan drives en lovlig og sikker fødevarevirksomhed i hjemmet.
Maryam Pagac
Maryam Pagac
2025-07-26 23:05:34
Count answers : 0
0
Det bliver nu lovligt for private at sælge madretter videre til andre. Man må dog højst sælge 4-5 måltider om ugen. Det har dog være tilladt for private at sælge mad til andre 10 gange om året, uden de har været registreret. Nu må private sælge eller donere mad cirka én gang om ugen i små mængder. Det vil sige 4-5 portioner ad gangen. Private skal selvfølgelig stadig overholde regler for fødevaresikkerhed.
Felicia Heidenreich
Felicia Heidenreich
2025-07-26 21:05:21
Count answers : 1
0
Ønsker du eller naboen at lave mad og sælge den, er det nu lovligt at lave mad og sælge op til 4-5 retter per uge uden at være en registreret fødevarevirksomhed. Du bærer det fulde ansvar for den mad du sælger ud af huset, om det er en ret eller flere i løbet af ugen. Selvfølgelig stilles der stadig krav om hygiejne så du ikke gør de mennesker syge som har købt din hjemmelavede mad. Du må tjene op til 100.000 kroner om året. Man skal registre det som b-indkomst. De nye regler betyder, at private kan sælge cirka four-fem måltider om ugen, uden at man skal være registreret som fødevarevirksomhed.
Carrie Spinka
Carrie Spinka
2025-07-26 20:49:15
Count answers : 1
0
Du må ikke starte produktion, før du har modtaget din autorisation. Så snart du vil producere fødevarer, der skal sælges til forbrugere og forretninger, er der en del regler og love, der skal overholdes. Autorisationen betyder, at Fødevarestyrelsen har givet din virksomhed lov til at producere eller sælge fødevarer i et bestemt lokale, og at de tror på, at du og dine medarbejdere kan håndtere hygiejnen på forsvarlig vis.