:

Hvad er den mest populære aftensmad i Danmark?

Jaycee Nikolaus
Jaycee Nikolaus
2025-07-30 11:32:28
Count answers : 4
0
For det er faktisk det foretrukne måltid blandt danskerne, når aftensmaden serveres. Det viser en ny undersøgelse fra vidensorganisationen Madkulturen, der hvert år undersøger danskernes madvaner. Og der er en helt særlig grund til, at danskerne - ligesom i 2023 - har gjort rugbrød med pålæg til den mest poppulære aftensmadsret.
Judson Satterfield
Judson Satterfield
2025-07-30 09:52:26
Count answers : 3
0
Hvad spiser danskerne egentlig til aftensmad. På førstepladsen over mest spiste retter i Danmark i 2024 finder vi rugbrød med pålæg. Det er en favorit, der aldrig går af mode, og som også er den mest udbredte frokostret. En typisk dag afslører, at 7 % af danskerne vælger denne simple og hurtige aftensmad. Rugbrød med pålæg topper listen. Top-10 aftensmadsretter i Danmark 2024 er: Rugbrød med pålæg Kylling med tilbehør Pizza Pasta med kødsovs eller lasagne Andre pastaretter Pølser Burger Fisk med tilbehør Bøf med tilbehør Sandwich mv.
Vena Bahringer
Vena Bahringer
2025-07-30 09:28:27
Count answers : 5
0
De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Det er især de ældste forbrugere, som laver aftensmad fra bunden af, mens de yngre oftere søger de lettere løsninger. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter.
Esta Morar
Esta Morar
2025-07-30 09:16:12
Count answers : 3
0
Vi har spurgt danskerne, hvad de spiser til aftensmad, hvem der laver maden, og hvor lang tid de bruger på det. Det, vi ser, vækker bekymring. På blot tre år kan vi se et skred i danskernes madlavning. Maden er mindre hjemmelavet. Mange gør det af pligt og ikke af lyst. Og vores forbrug af færdigretter og take-away vokser støt. Madlavning er nødvendigt for at videreføre og udvikle vores madkultur. En levende madkultur er fundamentet for vores helbred og vores livskvalitet.
Dillon Larson
Dillon Larson
2025-07-30 06:39:56
Count answers : 1
0
I en travl hverdag er det godt at kunne støtte sig op ad familiens aftensmadsfavoritter, selvom det også kan være skønt at kaste sig over nye retter. Danskernes madvaner undersøges af blandt andre Madkulturen, og foruden den seneste liste får du her også inspiration til, hvordan du kan lave de 10 mest populære retter til aftensmad. Tomater, spidskål, bøffer og pølser, men måske også gasflaske, kul, aske og emballage.