:

Hvilke 5 egenskaber har æg?

Julia Wilkinson
Julia Wilkinson
2025-06-06 04:09:29
Count answers: 5
Æg har nogle gode anvendelsesmuligheder- og egenskaber, som mange finder uundværlige, når der skal kokkereres. Bindemiddel Når æg bliver opvarmet, har det gode egenskaber i forhold til at binde forskellige ingredienser sammen. Et æg kan binde dobbelt så meget væske som dets egen volume. Hævemiddel Når æggehvider bliver pisket, binder de luft. Emulgeringsmiddel Æggeblommens evne til at emulgere er meget anvendelig, når man laver mayonnaise, dressing eller sauce. Jævnemiddel Æggeblommens evne til at jævne er blandt andet vigtigt, når man laver desserter som is og mousse. Klaringsmiddel Æggehvider kan anvendes til at gøre en suppe, saftevand eller frugt helt klar. Glans Brød og andet bagværk, der bliver penslet med æg før bagning, får en smuk gylden skorpe.