:

Hvorfor hedder det djævleæg?

Giovani Gaylord
Giovani Gaylord
2025-06-19 13:31:23
Count answers : 6
0
Djævleæg er sådan set bare hårdkogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayonnaise og noget andet, f.eks. pesto, avokado, krydderurter eller som her blandet med wasabi / sennep og så puttet tilbage i æggehviden. Eller deviled eggs, som de også kaldes. Hvis man er lidt mere forfinet anlagt end mig, ville man nok have brugt en sprøjtepose til at fordele blomme-mayoen ned i æggene igen. Jeg tager som oftest bare den lidt mere kluntede vej og putter det bare tilbage ved hjælp af to skeer. Smagen er givet vis den samme. Og de smager virkelig fortrinligt. Æg og mayo er jo generelt en kombination, der holder, og her i selskab med den stærke wasabi er de endnu bedre. Jeg ville ønske, jeg havde haft nogle rejer at spise til. Til to æg brugte jeg 1 spsk mayo og 1 stor tsk wasabi. Jeg bruger en Wasabi fra Biona Organic. Jeg er dog i tvivl om den stadig kan købes. Men den har jeg tilsyneladende aldrig kigget nærmere på, for nu hvor jeg gør det, ser jeg, at den indeholder shoyu, som indeholder hvede. Jeg formoder dog, at mængden er så lille, at det er ligemeget. Men hvis djævleæg endnu ikke er en del af dit ægge-repertoire, så tilføj dem straks. De går både an på morgenbordet, brunchbordet, frokostbordet eller som et mættende mellemmåltid, hvis du har brug for det.
Justyn Parker
Justyn Parker
2025-06-06 02:15:57
Count answers : 2
0
Navnet “djævleæg” stammer sandsynligvis fra det engelske udtryk “deviled,” der blev brugt til at beskrive krydret eller stærkt krydret mad. Det refererer til den stærke smag, som krydderier som sennep og cayennepeber tilføjer til retten. Æg fyldt med krydrede saucer og sennep dukkede så op i opskriftsbøger så tidligt som det 17. århundrede. Navnet “djævleæg” kom senere. Jeg kan læse mig til at de oprindeligt går tilbage til det 18. århundrede i Europa og blev kendt som “stuffed eggs” eller “dressed eggs”.
Cheyenne Adams
Cheyenne Adams
2025-06-06 00:57:57
Count answers : 6
0
Det var her, man begyndte at anvende betegnelsen ”deviled” om stærke eller meget krydrede retter med henvisning til den varme, som Djævelen ville kunne byde på. Deviled æg kan spores tilbage til det gamle Rom, men selve navnet er formentlig opstået i det 18. århundrede. I dag anvendes betegnelsen helt generelt på engelsk om stærk og krydret mad.
Werner Brekke
Werner Brekke
2025-06-06 00:00:12
Count answers : 4
0
Den eneste grund til, at æggene har fået deres navn, er den stærke tabascosauce, hvis kraftige smag har ledt tankerne hen på Djævelen.
Heidi Anderson
Heidi Anderson
2025-06-05 23:18:10
Count answers : 4
0
Jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvorfor de fyldte æg kaldes deviled eggs eller “djævleæg”. Men jeg tænker, at det har noget at gøre med, at æggecremen ofte er rørt op med en form for chilipulver, paprika eller tabasco, ligesom æggene kan være pyntede med et drys chili og paprika på toppen. De halve æggene kan derfor indimellem være nogle krydrede, små djævle at spise.