Hvad sker der, når man spiser 2 æg om dagen?

Jammie Will
2025-06-06 05:31:11
Count answers: 4
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi kun spiser et æg om dagen - det vil sige syv ugentligt. Det er dels begrundet i, at æggeblommen har et højt fedtindhold, dels ud fra et forsigtighedsprincip, da nogle kan tåle langt flere æg om ugen, og andre færre. Mennesker med forhøjet kolesterol frarådes at spise mere end tre-fire æg om ugen. Æg har hele pakken: Vitaminer, proteiner, mineraler og aminosyrer. Et æg på 52 gram dækker ca. 12 procent af en voksen mands daglige proteinbehov samt en del af en voksens vitamin- og mineralbehov. For eksempel kan et æg dække 87 procent af en voksens behov for B12-vitaminer. Det kan dog være sundt at spise æg, men som tidligere beskrevet er der visse grupper, hvor det ikke er sundt at spise for mange æg, blandt andet type 2-diabetikere og folk, der har forhøjet kolesteroltal, eller som skal sænke deres kolesteroltal. Overholder vi de officielle kostråd, kan et raskt menneske uden problemer spise æg og eks. en gammeldags æggekage. Forskning viser dog, at det er ikke fødevarens indhold af kolesterol, der spiller den største rolle for vores helbred.

Janessa Hoppe
2025-06-06 05:19:34
Count answers: 4
Derfor kan raske mennesker med god samvittighed spise æg flere gange om ugen, ifølge en rapport af DTU Fødevareinstituttet. selv om æg indeholder meget kolesterol, vil et indtag på op til 7 æg/uge for den raske befolkning ikke føre til øget risiko for udvikling af hjerte-karsygdom. 2 æg om ugen er passende i en planterig og varieret kost. Æg er i det hele taget en lille ernæringsbombe, der indeholder rigtig mange af de næringsstoffer, man skal bruge, som for eksempel B12- og D-vitamin samt selen. Derudover indeholder æg rigtig meget protein, der bidrager til muskelopbygningen og mæthed.

Jordane Treutel
2025-06-06 00:47:40
Count answers: 1
Ingen øvre grænse for almindelige danskere er fastsat for, hvor mange æg, man må spise.
Æg har et højt indhold af kolesterol, men kolesterolen fra vores mad går ikke direkte i vores blod.
Derfor kan man i princippet spise alle de æg, man vil.
Man skal naturligvis levere plads til at kunne spise andre ting som grøntsager, kulhydrater, fibre og det gode fedt.
Æg er et fantastisk produkt, der indeholder alle vitaminer – bortset fra C-vitamin.
Det er fyldt med proteiner, og det indeholder ingen sukker eller kulhydrater.
Nina Geiker ville snildt selv spise et til to æg om dagen og på andre dage spise en omelet om aftenen med tre æg.

Isaias Cruickshank
2025-06-06 00:35:51
Count answers: 3
Når man spiser 2 æg om dagen, er det tydeligt, at der stadig er masser af myter om det at spise æg og sammenhængen med hjerte-kar-sygdom. Kroppen producerer selv størstedelen af vores kolesterol, så madens kolesterol spiller en uvæsentlig rolle. Æg, rogn og lever har historisk set været meget udskældt, da det er madvarer som har et højt indhold af kolesterol. Men i dag ved vi, at årsagen til forhøjet kolesterol er mættet fedt. Du må derfor gerne spise æg, selvom dit kolesteroltal er højt. Spar i stedet på det mættede fedt.
Æg indeholder stort set alle vitaminer og mineraler, med undtagelse af vitamin C. Æg indeholder 12,3 g protein per 100 g og er en god kilde til protein af høj kvalitet.