Du står foran ovnen med hånden knuget om drejeknappen, men er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge det lille ikon med blæseren eller det lille ikon med de to vandrette streger. 
Varmluft er oftest en fordel 
Det er oftest en fordel at bruge varmluft, fordi luften cirkulerer rundt i hele ovnen. 
Derfor bliver fordelingen af varmen og varmeoverførslen bedre. 
»Prøv dig frem med de forskellige indstillinger på din ovn. 
Eksperimentér med de samme retter forskellige steder i ovnen med både varmluft og over- og undervarme. 
»De har også dyre, professionelle ovne. 
Derfor er det allervigtigste råd, at du lærer din egen ovn at kende. 
Kig på opskriften 
Laver du mad efter en kogebog, skal du huske at tjekke, om opskriften er lavet til varmluft eller almindelig ovn. 
Er det ikke angivet, kan du spørge den, der har lavet opskriften. 
Er opskriften af ældre dato, kan du være sikker på, at den er lavet til almindelig ovn. 
Vil du bruge varmluft, men er temperaturen angivet efter almindelig ovn, skal du huske at skrue en lille smule ned. 
Beregn cirka 10 procent eller 15 til 20 grader. 
Det svarer til, at en opskrift, der er angivet efter almindelig ovn 200 grader, skal have 180 grader varmluft. 
»Når du skal bage brød, handler det i de fleste tilfælde om at skrue op i stedet for ned for temperaturen. 
Ved brødbagning skal temperaturen være så høj som mulig. 
Medmindre du altså bager rugbrød eller teboller, disse brødtyper skal have lavere temperaturer. 
Rugbrød er bedst i almindelig ovn 
Varmluft har en lettere udtørrende effekt, som nogle ikke bryder sig om. 
Andre kan godt lide den sprøde overflade, som bagværk for eksempel får, når du bruger varmluft. 
Ved rugbrød bør du dog holde dig til almindelig ovn, råder Mia Irene Kristensen, der selv har bagt rugbrød på både varmluft og ved over- og undervarme i sit eget køkken. 
»For mig at se bliver overfladen flottere på rugbrød ved over- og undervarme. 
Skorpen bliver mere hård i varmluft, og de fleste vil helst have et rugbrød, man ikke knækker tænderne på.