:

Hvad er Danmarks yndlings mad?

Dedrick Dicki
Dedrick Dicki
2025-07-26 12:15:35
Count answers : 1
0
En solid rundenom rugbrød med leverpostej eller en lun fiskefilet har nu aldrig været af vejen. Det er lige fra madder med koldt pålæg til madder med lune frikadeller og medister, der vinder indpas i danskernes maver, og generelt er det den traditionelle danske mad, der får den højeste score med hele 42 procent. Det er det gode gamle rugbrød, der er den store favorit, når det kommer til aftensmaden.
Rachel Kessler
Rachel Kessler
2025-07-26 11:54:29
Count answers : 1
0
Det foretrukne måltid blandt danskerne, når aftensmaden serveres, er rugbrød med pålæg. Det handler om bekvemmelighed. Vi vil gerne leve sundt og nemt, og rugbrød er sundt, velsmagende og en mættende form for mad. Og i en tid, hvor madlavningen skal gå hurtigere og hurtigere, jamen så er det en nem ting at ty til om aftenen. Burgeren er dog stadig populær. Der er bare andre former for retter med hvidt og blødt brød, som vinder frem. Det kan være sandwiches, pizza, mexicanske pandekager og andre hvide brødformer. Vi er stadig rigtig glade for det hvide brød med en eller anden form for fyld.
Earnest Pagac
Earnest Pagac
2025-07-26 11:32:28
Count answers : 1
0
Kødet er stadig helt i top, når danskerne skal vælge aftensmad. Her er topti over de mest spiste retter. •1. Rugbrød med pålæg •2. Pizza •3. Sandwich mv. •4. Burger •5. Kylling med tilbehør •6. Pastaret ekskl. pasta med kødsovs •7. Ret med pølser (f.eks. hotdogs, medisterpølse, pølsehorn) •8. Frikadeller med tilbehør •9. Bøf med tilbehør •10. Fisk med tilbehør Pålæg på rugbrød og i sandwich er ofte lig med kødpålæg, ligesom der ofte er kød på vores pizza. Når vi får kød til aften, opfatter vi kødet som hovedingrediens halvdelen af gangene. Især hos familier med børn på 0-6 år er der i stor stil kød på menuen. 83 procent af børnefamilierne spiser kød til aftensmad på en typisk aften, mens det samme kun gælder 72 procent af familierne uden børn. Kød - især oksekød - hitter hos børnefamilierne Især hos familier med børn på 0-6 år er der i stor stil kød på menuen. 83 procent af børnefamilierne spiser kød til aftensmad på en typisk aften, mens det samme kun gælder 72 procent af familierne uden børn. Blandt børnefamilierne er oksekødet særligt populært. 32 procent af familierne med børn i alderen 0-6 år spiser oksekød på en typisk aften. Det skyldes ifølge undersøgelsen, at mange retter med hakket oksekød for mange tidspressede småbørnsforældre er en velkendt, hurtig og ikke alt for dyr vej til at give børnene "rigtig" mad. Det bruges i mange af de retter, som sidder på rygraden, og som betragtes som sikre succesretter hos børn: spaghetti med kødsovs, lasagne, burger. Flere danskere vælger kyllingekød fremfor okse- eller kalvekød til deres aftensmad, viser undersøgelse. Svarene er kun fra de personer, hvor der indgik kød i gårsdagens aftensmåltid. Over halvdelen af de adspurgte oplever, at de generelt oftere spiser lyst end rødt kød. Seks ud af ti forklarer det med, at de vil spise sundere, mens fire ud af ti gør det for klimaets skyld.
Dayton Zemlak
Dayton Zemlak
2025-07-26 09:35:21
Count answers : 2
0
De mest populäre retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. De yngre forbrugere spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter. Et flertal af de danske forbrugere spiser kød eller fisk hver eller næsten hver dag til aftensmad. Grisekød er den mest populäre kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. Forbrugerne beskriver først og fremmest deres aftensmad som god smag, hjemmelavet, mættende og nem/hurtig at tilberede. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af, men der er også mange, som søger lettere løsninger i form af færdige delkomponenter, færdigretter, takeaway og udespisning. Aftensmaden er en hjørnesten i danskernes madkultur. I analysen sætter Landbrug & Fødevarer fokus på danskernes top-10 retter, og hvad der kendetegner disse. Her er danskernes favoritter til aftensmad Kartofler på tallerkenen Landbrug & Fødevarer kigger i denne analyse på kartofler i aftensmaden: Hvem har især fået kartofler til aftensmad, og hvordan beskriver de deres måltid? Kartofler på tallerkenen
Kylie Shanahan
Kylie Shanahan
2025-07-26 09:08:18
Count answers : 3
0
Det er aftensmaden, hvor burgeren både i 2022 og 2023 har været at finde på top fem over yndlingsmad. Men i år er den ude. Den nye liste ser således ud: Rugbrød med pålæg Kylling med tilbehør Pizza Pasta med kødsovs eller lasagne Andre pastaretter Sidste år var rugbrød med pålæg også danskernes foretrukne aftenmåltid. Med god grund – for det er både sundt, velsmagende og mættende, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som står bag undersøgelsen, til DR: »I en tid, hvor madlavningen skal gå hurtigere og hurtigere, jamen så er det en nem ting at ty til om aftenen,« siger hun. I undersøgelsen bliver det også nævnt, at danskernes foretrukne mad til frokost er rugbrød med pålæg, varm ret, sandwich, salat og knækbrød.
Travon Waelchi
Travon Waelchi
2025-07-26 09:07:11
Count answers : 5
0
De retter, som flest danskere svarer har stået på bordet til aftensmad dagen før er pizza, en ret med kylling, rugbrød, bøf/hakkebøf med tilbehør, pastaretter som fx carbonara og tortellini, burger, frikadeller med tilbehør, suppe, pasta kødsovs samt steg. Pizza er danskernes favorit-ret i 2024, særligt blandt 18-49-årige og børnefamilier. Kylling med tilbehør var i 2023 danskernes favoritret, men er nu på en andenplads. Rugbrød og brød med pålæg spises især til aftensmad af de 50-70-årige samt i husstande uden børn. Bøf og hakkebøf er populært særligt blandt mænd og personer over 71 år. Pastaretter som carbonara og tortellini er populære blandt yngre forbrugere og børnefamilier. Burger er populært blandt mænd, de 18-29-årige og børnefamilier. Frikadeller med tilbehør er særligt populært blandt de 60-70-årige, samt i husstande uden børn. Suppe er en ret, der ofte spises af kvinder. Pasta med kødsovs er særligt populær til aftensmad blandt yngre forbrugere og børnefamilier. Steg med tilbehør er populær blandt alle aldersgrupper, om end lidt mindre blandt de 18-29-årige.
Dusty Lynch
Dusty Lynch
2025-07-26 08:46:59
Count answers : 2
0
På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”, der også er den mest udbredte ret til frokost. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Dolly Hansen
Dolly Hansen
2025-07-26 08:10:51
Count answers : 6
0
Pasta med kødsovs, stegt kylling, lasagne og frikadeller ligger i toppen over danskernes favoritretter. Hele seks ud af ti danskere svarer i en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion på vegne af Karolines Køkken, at de ofte laver pasta med kødsovs til aftensmad, mens 57 procent ofte spiser stegt kylling. De næste hverdagsfavoritter på listen er lasagne og frikadeller, som 49 procent af danskerne spiser til aftensmad med jævne mellemrum. Pasta med kødsovs, frikadeller, kylling og lasagne har været blandt danskernes favoritter de sidste mange år.