:

Hvad er Danmark kendt for for mad?

Lura Homenick
Lura Homenick
2025-07-26 10:50:48
Count answers : 4
0
Danmark er kendt for mad som minds tilbage til barndommen, såsom frikadeller med kartoffelsalat, karbonader i lange baner og stegt flæsk med persillesauce. Traditionel dansk mad er noget der har en helt speciel plads i vores hjerte. Her finder du et bredt udvalg af retter med blandt andet oksekød, svinekød, fisk og skaldyr. Det danske køkken indeholder typisk rugbrød, smørrebrød, frikadeller, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg. Stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Julemaden er noget de fleste danskere ser frem til hele året og det er der heller ikke nogen tvivl om hvorfor, med risengrød med smør og kanel og saftig flæskesteg med sprøde svær og med brun sovs og kartofler.
Savion Adams
Savion Adams
2025-07-26 09:12:50
Count answers : 1
0
Rugbrød med pålæg er den mest udbredte ret til frokost. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.