Hvordan laver man selv oliven?

Brad Dibbert
2025-08-05 00:52:40
Count answers
: 0
Opløs salten i eddiken og tilsæt vand. Rens og skyld de friske oliven under vand. Snit derefter riller i olivene eller bank hård på olivene, så de flækker. Olivene hældes i en beholder og saltvand tilføjes. Skift vandet hver 24. time i 3 døgn. Efter 4. døgn hældes vandet fra og olivene skylles godt. Fyld olivene over i en beholder af passende størrelse og tilsæt de øvrige ingredienser i hvad der svarer til de kilo. Tilføj endnu engang saltet vand og eddike. Lad olivene stå og trække ca. 1 mdr. Note: Jeanett synes olivene smager bedre og bedre jo længere de står.

Rachael McCullough
2025-08-02 04:57:46
Count answers
: 5
Olivenfrugterne vaskes i koldt vand tilsat lidt hvidvins eddike, for at fÃ¥ eventuelle urenheder væk. Olivenfrugterne lægges i en gryde, bradepande eller andet og dækkes med saltet, citronskræl og urter. Sættes pÃ¥ et koldt sted i 10 dage â vend dem en gang om dagen. Olivenfrugterne vaskes rene for salt og lægges pÃ¥ en ovnplade og tørres i ovnen pÃ¥ 75 grader i et par timer. De lægges pÃ¥ sterile glas og overhældes med god ekstra jomfru olivenolie og lidt tørret chili, hvidløgsfed og urter efter eget valg.

Reanna Kautzer
2025-07-23 02:33:26
Count answers
: 3
Hvis du vil lave dine egne marinerede oliven, kan du vælge mellem tre metoder: den nemmeste, med olivenolie eller med vand.
For metode 1, skal du blot putte smagsgiverne i et glas med oliven og lægge det i køleskabet i 12-48 timer.
Metode 2 indebærer, at du blander oliven med smagsgivere og citronsaft eller vineddike i en skål, hælder det på et glas, dækker det med olivenolie og lader det trække i køleskabet i mindst 12 timer.
For metode 3 kombinerer du oliven med smagsgivere og citronsaft eller vineddike i en skål, hælder det på et glas og tilsætter kogt og afkølet vand, før du også her lader det trække i køleskabet i mindst 12 timer.
Uanset hvilken metode du vælger, kan duTemplates Valeg fra en liste af forskellige smagsgivere, fx. hvidløg, krydderurter, laurbærblade eller citrusskal.
Det er vigtigt at glassene behandles ordentligt, før de fyldes med oliven og smagsgivere.
Du kan også blande andre ingredienser som ost, ansjoser eller syltede grøntsager i dine marinerede oliven.

Ethelyn Tromp
2025-07-16 13:58:32
Count answers
: 4
Du skal bare tændte ovnen på 200 grader og vende oliven med olivenolie, fintsnittet rosmarin, flagesalt og friskkværnet peber. Fordel olivenblandingen i et ovnfast fad eller en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca 30-40 minutter eller indtil de begynder at rynke. De skal endelig ikke have for meget, da de så bliver tørre og kedelige. Jeg vender dem rundt engang imellem, så de hele tiden er fedtet ind i olivenolien. Tag dem ud af ovnen og vend dem evt i lidt ekstra olivenolie. Server dem gerne imens de stadig er lune. Du kan også variere smagsoplevelsen ved at bytte rosmarin ud med frisk timian eller frisk oregano. Du kan også tilføje fintrevet citronskal fra øko-citron eller lidt fintsnittet hvidløg.

Rico Funk
2025-07-05 07:47:58
Count answers
: 2
Du skal bruge: En cola flaske, oliven, salt, vand og en lille kniv. Vask olivene grundigt og skær en rille ned igennem olivenfrugten så væsken nemmere kan trænge ind. Læg olivene i en stor cola flaske, fyld med vand. Skift vandet 1-2 gange dagligt de første 48 timer. Efter 48 timer fylder du nyt vand i, sammen med 10% salt. Lad blandingen stå i min. 1 uge, måske 2 uger – Smag den til undervejs for at se, om de er som du gerne vil have. Du kan efterfølgende regulere smagen på dine oliven med at skifte vandet og tilføje mere eller mindre salt, alt efter, hvordan du bedst kan lidt dine oliven. Når olivene er klar, kan du også hælde nogle af den over i et mindre glas, med olivenolie og krydderier, f.eks chiliflager eller oregano.

Kaylah Mertz
2025-07-05 05:40:06
Count answers
: 5
De høstede oliven udvandes straks i koldt vand i 2-3 dage. Vandet skiftes en gang om dagen for at fjerne de værste bitterstoffer.
Efter den første udvanding kommes oliven i en 10 12% saltlage hvor der eventuelt tilsættes mælkesyre kultur og gær.
Saltlagen skiftes med 5-7 dages mellemrum.
De friske oliven optager noget af salten og væsken måles så en koncentration på ca. 5% salt opnås.
Efter at lagen er skifter 4 – 5 gange øges salt koncentrationen til ca. 8%.
Glasset stilles køligt og gemmes et par måneder hvorefter der kan smages.
Jeg skiftede lagen endnu et par gange da jeg syntes der stadig var noget bitterhed tilbage.
Salt mængden blev justeret lidt i de sidste hold lage og efter små 3 måneder var produktonen klar til prøvesmagning.
Oliven vaskes og snittes med et snit fra top mod bund helt ind til stenen.
De snittede oliven udvandes 3 -4 dage med ofte udskiftning af vandet.
De udvandede oliven lægges i et tyndt lag i en gryde og dækkes med salt, citronskræller og krydderurter og står mindst 10 dage køligt og trækker.
De saltede oliven vaskes nu rene for overskyden salt og tørres i en ovn ved 75 ºC i nogle timer.
De tørrede oliven kommes på et sterilt glas sammen med olie og evt. krydderurter.

Karli Gusikowski
2025-07-05 03:34:36
Count answers
: 2
Hvis man, som mig, er vild med oliven, så kender man formentlig også til de mange forskellige varianter, der findes i diverse delikatesseforretninger. Men efterhånden har jeg fundet ud af, at det er faktisk er ret nemt at lave marinerede oliven. Og at man relativt hurtigt kan peppe et glas neutrale og kedelige supermarkedsoliven op. Hæld vandet fra olivenerne og lad dem afdryppe. Rør hvidløg, friskhakket rosmarin, citronskal, citronsaft og olivenolie sammen til en hvidløgs-citronmarinade. ELLER Rør chiliflager, friskhakket persille og olivenolie sammen til en chili-marinade. Vend de afdryppede oliven i marinaden og lad dem trække i minimum 15 minutter men gerne længere. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser, når man skal lave sine egne, marinerede oliven. Man kan enten bruge grønne oliven, sorte oliven eller en blanding. Og man bruger selvfølgelig bare de oliven, som man allerbedst kan lide. Citronskal kan erstattes af lime eller appelsinskal. Der kan bruges hele krydderier som fennikelfrø, korianderfrø og allehånde i marinaden. Og man kan lægge sine oliven i olie med store tern af en god feta eller soltørrede tomater.
Read also
- Hvad er forskellen mellem aioli og mayonnaise?
- Hvorfor bliver min aioli ikke tyk?
- Hvordan laver man en aioli?
- Hvilken olie til aioli?
- Hvor lang tid kan aioli holde sig?
- Hvorfor er mayonnaise usundt?
- Hvad gør man, hvis mayonnaisen er for tynd?
- Kan man redde en skilt aioli?
- Hvordan laver man sine egne oliven?
- Hvilken olie i stedet for olivenolie?
- Hvad er forskellen på aioli og mayonnaise?
- Hvad kan man spise med aioli?
- Hvorfor hedder det aioli?
- Er der kartofler i aioli?
- Kan man bruge rapsolie til mayonnaise?
- Hvilken slags olie skal jeg bruge?
- Hvorfor er min aioli tynd?
- Hvor længe kan hjemmelavet aioli holde sig?
- Kan man redde en tynd mayonnaise?
- Hvor meget olie kan en æggeblomme binde?