Kan man bruge butterdej som tærtebund?

Warren Kassulke
2025-06-26 08:22:28
Count answers
: 17
Jeg har valgt butterdej til bund i tærten eller tærterne.
Hvis du vil komme nemmere om ved retten, kan du bage butterdejen i én stor tærteform.
Jeg synes dog, det er mere festligt med portionstærterne, men de er også en smule arbejdskrævende.
Regn med en plade butterdej pr. person.
Den hurtige måde at bage tærten på, er at lægge dejen i én stor, smurt tærteform.
Rul de fire ”bunde” ud og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
Stik derefter 12-16 stykker ud i samme størrelse som bundene.
Stik derefter ud med det mindre glas til ringene.
Rør et par spsk hvedemel ud i vand til en tyk jævning.
Pensl jævningen på de fire bunde rundt i kanten, og ”byg” ringene ovenpå.
Pensl mellem hvert lag ringe, så de ikke skiller ad, når de bages.
Pensl alle fire tærter med lidt plantefløde og bag dem gyldne i en 200 grader varm ovn 15-20 minutter.
Fordel jordskokkerne i tærtebundene og læg en stor skefuld mandel/trøffelcreme på toppen (cremen skal ikke være varm).
Læg brøndkarse eller en anden krydderurt øverst.
Tærterne kan serveres varme eller kolde.

Kurtis Gibson
2025-06-22 14:14:07
Count answers
: 15
Tærten hører til den nemme og hurtige slags, hvor man bruger en rulle butterdej som bund. Og det kan så absolut anbefales, hvis man, som os, er ret glad for sprødbagt butterdej. Foretrækker man i stedet at bruge almindelig tærtedej, så kan man sagtens lave sådan en portion i stedet for. Og selvfølgelig kan man også bruge en rulle færdiglavet tærtedej.

Raul Connelly
2025-06-09 23:20:53
Count answers
: 6
Det er helt simpelt at bruge butterdej som tærtebund til sin butterdejstærte. Man kan med sikkerhed lave butterdej selv, men det har jeg endnu til gode at prøve. Jeg finder det nemlig utrolig nemt blot at købe butterdej i mit lokale supermarked. Det koster meget lidt, og det fåes i alle dagligvarebutikker. Dernæst er det blot at rulle butterdejen ud. Et godt tip er at placere butterdejen på en bageplade med bagepapir med det samme.

Bethel Rodriguez
2025-06-09 22:12:20
Count answers
: 14
Kun 10 minutter, så er tærten klar til at komme i ovnen - så bliver det næsten ikke nemmere.
Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fold kanterne op hele vejen rundt, så fyldet ikke løber af.
Prik bunden med en gaffel, og hæld æggeblandingen på.
Fordel skinke, peberfrugt og porre ovenpå tærten.
Smuldr fetaen over, og drys evt. med mozzarella.
Bag butterdejstærten i ca. 17-20 minutter, eller til butterdejen er helt gylden og sprød.
Tærten kan godt fryses, men butterdejen mister lidt af sin sprødhed, hvis man gør det.
Det giver dog stadig et fint resultat efter optøning, så længe man sørger for at varme tærten i ovnen.

Rashawn Marks
2025-06-09 21:51:42
Count answers
: 12
Du kan lave din tærtebund selv – det er et spørgsmål om tid – eller du kan købe en færdig. Du kan også bruge en butterdej. Butterdej er en af de få ting jeg ikke laver selv, for det kan efter min mening ikke betale sig – men det er sjovt … og tidskrævende. Denne porretærte er med bacon og lavet med butterdej – jeg elsker butterdej, vel vidende at det ikke er det sundeste valg da den jo indeholder en del smør (= fedt).

Domenica Kuvalis
2025-06-09 21:16:27
Count answers
: 10
Jeg har købt en rulle færdiglavet butterdej, og så er det meste af arbejdet faktisk allerede gjort for en.
Nu skal der bare fyld på.
Først et lag creme fraiche med hvidløg, friske cherry tomater og mozzarella og krydderier, og så ind i ovnen med den.
Denne tomattærte med butterdej er ekstremt nem at lave og smager fantastisk.
Her har jeg serveret den med bagte søde kartofler.
En grøn salat til vil også være lækkert.
Butterdejstærter er til den tunge side, så det kan være dejligt med noget mere ‘let’ tilbehør til.

Halie Stamm
2025-06-09 19:22:08
Count answers
: 11
Kan man bruge butterdej som tærtebund?
En galette er i bund og grund en tærte – en fransk en af slagsen.
Forskellen på en almindelig tærte og en galette er, at en galette ikke overhældes med æggemasse.
Jeg har bare et sandt crush på butterdej som tærtebund, simpelthen fordi de har de her mange fine tynde lag.
De gir bare dejen en sprødhed og lethed i forhold til den lidt mere kompakte tærtedej – og det er jeg bare vild med.
Foretrækker du en almindelig tærtebund, kan du sagtens skifte den noget federe butterdej ud med den.