Hvordan forbager man en tærtebund?

Abbie Gleason
2025-07-12 20:48:23
Count answers
: 10
Tærtebund med olie: Alle ingredienser æltes sammen. Tilføj evt et par spsk vand, hvis tærtedejen ikke er smidig nok. Smør en tærteform på cirka 20-25 cm med en smule olie. Rul dejen ud med en kagerulle, og placér bunden i tærtefadet. Brug hænderne til at presse dejen ud i formen og op ad kanterne. Med en gaffel stikkes små huller, som du ser på billederne. Forbag bunden ved 180 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Tærtebund med smør: Kom mel, koldt smør i tern og salt i en foodprocessor. Blend til massen har en ”savsmuldslignende” konsistens. Kom koldt vand ved og blend videre til massen samler sig – vigtigt at massen kun lige samle sig. Kom dejen i en pose eller husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 45 min. Rul dejen tyndt ud, på et lettere meldrysset bord med en diameter på 32-35 cm, så det passer med en tærteform på selvsamme mål. Kom dejen i formen og tryk den til op ad siderne. Skær kanterne til, så tærten bliver pæn. OBS! Smid ikke den overskydende dej ud, men gem den på frost til næste gang eller brug den til en tærte uden æg. Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160° varmluft, inden fyld kommes i.

Kyla Medhurst
2025-07-04 05:54:41
Count answers
: 15
Lav tærtebunden: ælt hurtigt ingredienserne sammen med et lille drys salt. Lad evt. dejen stå koldt et kvarters tid. Rul ud og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel. Sæt formen i ovnen, når den har nået de 190 grader. Forbag tærtebunden ca. 8 minutter.

Webster Swaniawski
2025-06-24 06:25:39
Count answers
: 16
Hele idéen med at fylde tærten med tørrede bønner, tørrede kikærter eller keramiske bagebønner er at sikre, at bunden bevarer sin facon under bagningen.
Du skal blindbage bunden, indtil den er halvbagt.
Bunden skal blindbages i 10-15 minutter.
Tag bunden ud af ovnen, og fjern bagepapir og bønner, inden du tilsætter det ønskede fyld.
Lad os starte med det grundlæggende.
Blindbagning betyder, at man forbager tærtebunden, inden man tilsætter fyldet.
Det giver en jævn og fast bund og er hemmeligheden bag en rigtig god tærte.
Når du har rullet dejen ud og kommet den i formen, skal du sætte den i køleskabet.
Lad dejen køle af i 30 minutter før bagningen.
Kom et stykke bagepapir ovenpå dejen, når den er kølet af, og fyld formen med tørrede bønner eller keramiske bagebønner.
Så er dejen klar til at blive blindbagt.
Hvis du har nogle tørrede bønner i skabet, så brug dem.
De er sammen med andre typer ærter og bønner velegnede til at tynge tærten ned.
Du kan bruge kikærter, sorte bønner eller pintobønner – ja, selv linser.
Alt, hvad du har ved hånden, kan bruges.
Gem bønnerne eller ærterne efter bagningen, så du kan bruge dem igen.
Bønner og ærter, der har været brugt til blindbagning, er ikke egnede til at spise, så opbevar dem sammen med dine andre bageartikler.

Ian Cummings
2025-06-17 08:35:39
Count answers
: 17
For at lave en tærtebund, kan man enten bruge en foodprocessor eller den manuelle metode. Med foodprocessoren kommes mel, salt og sukker i, og herefter skæres smørret i terninger og blends, indtil det får konsistens som savsmuld. Derefter piskes hele ægget sammen og blends ind i dejen lidt ad gangen, indtil dejen begynder at samle sig.
Med den manuelle metode blandes mel, salt og sukker på bordet, og smørret lægges oven på og hakes i små stykker, indtil det får konsistens som savsmuld. Herefter piskes ægget sammen og hældes oven på melblandingen, og dejen samles til en rund kugle.
Uanset metode rulles dejen herefter fladt ud på et meldækket bord. Det er muligt at komme dejen i køleskabet, hvis den falder for meget fra hinanden, men det er ikke altid nødvendigt.
Tærteformen smøres eller dækkes med bagepapir, og dejen rulles op på kagerullen og rulles ud på tærteformen. Dejen presses godt ud i kanten af formen, og overskydende dej skæres af. Til sidst prikkes dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen, der sker ved 200 grader i 20-25 minutter.

Evans Abshire
2025-06-09 23:01:44
Count answers
: 14
For tærtedejen gælder andre regler end for brøddejen.
Den skal ikke æltes, men tværtimod samles hurtigt, så den ikke bliver sej og svær at rulle ud.
Rul eller tryk dejen ud i formen og lad den hvile heri en halv times tid på køl, så den sætter sig og bliver sprødere, når den bagefter skal forbages.
Når man føler sig snydt for bundens sprøde knas, er det ofte fordi dejen ikke har fået nok varme og har suget en masse væde fra fyldet.
Det scenario undgår man ved at forbage dejen, og allerhelst i et metalfad, som transporterer varmen meget hurtigere fra ovnen til tærtedejen, end et ovnfast fad gør.
På den måde når dejen at blive sprød under forbagningen uden at blive tør.

Eden Turcotte
2025-06-09 18:43:33
Count answers
: 17
Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel blandingen. Saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Tril den til en rund kugle og læg den tilbage i skålen. Rul dejen ud i en cirkel, der passer til tærtefadet, og tryk den fast i en smurt tærteform på cirka 27 cm i diameter. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.