Hvordan forbager man en tærtebund?

Ian Cummings
2025-06-17 08:35:39
Count answers: 7
For at lave en tærtebund, kan man enten bruge en foodprocessor eller den manuelle metode. Med foodprocessoren kommes mel, salt og sukker i, og herefter skæres smørret i terninger og blends, indtil det får konsistens som savsmuld. Derefter piskes hele ægget sammen og blends ind i dejen lidt ad gangen, indtil dejen begynder at samle sig.
Med den manuelle metode blandes mel, salt og sukker på bordet, og smørret lægges oven på og hakes i små stykker, indtil det får konsistens som savsmuld. Herefter piskes ægget sammen og hældes oven på melblandingen, og dejen samles til en rund kugle.
Uanset metode rulles dejen herefter fladt ud på et meldækket bord. Det er muligt at komme dejen i køleskabet, hvis den falder for meget fra hinanden, men det er ikke altid nødvendigt.
Tærteformen smøres eller dækkes med bagepapir, og dejen rulles op på kagerullen og rulles ud på tærteformen. Dejen presses godt ud i kanten af formen, og overskydende dej skæres af. Til sidst prikkes dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen, der sker ved 200 grader i 20-25 minutter.

Evans Abshire
2025-06-09 23:01:44
Count answers: 2
For tærtedejen gælder andre regler end for brøddejen.
Den skal ikke æltes, men tværtimod samles hurtigt, så den ikke bliver sej og svær at rulle ud.
Rul eller tryk dejen ud i formen og lad den hvile heri en halv times tid på køl, så den sætter sig og bliver sprødere, når den bagefter skal forbages.
Når man føler sig snydt for bundens sprøde knas, er det ofte fordi dejen ikke har fået nok varme og har suget en masse væde fra fyldet.
Det scenario undgår man ved at forbage dejen, og allerhelst i et metalfad, som transporterer varmen meget hurtigere fra ovnen til tærtedejen, end et ovnfast fad gør.
På den måde når dejen at blive sprød under forbagningen uden at blive tør.

Eden Turcotte
2025-06-09 18:43:33
Count answers: 5
Bland fuldkornsmel, hvedemel og salt sammen i en skål og smuldr smør i mel blandingen. Saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Tril den til en rund kugle og læg den tilbage i skålen. Rul dejen ud i en cirkel, der passer til tærtefadet, og tryk den fast i en smurt tærteform på cirka 27 cm i diameter. Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.