Hvem spiser hummus?

Margot Dickinson
2025-07-03 04:27:21
Count answers
: 4
Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør.
Retten serveres f.eks. som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød.
Navnet stammer fra det arabiske حمّص (ḥummuṣ), der blot betyder "kikært".
Den nøjagtige kombination af ingredienser, oprindelse og kvalitet, har været kilde til en del uenigheder blandt især folk i Mellemøsten.

Annabelle Greenfelder
2025-07-03 02:20:58
Count answers
: 3
Jeg er tosset med det og i min optik er den perfekte hummus dejlig krydret og cremet og så er det egentlig ganske lækkert med lidt større stykker kikærter i den.
Hvis du tænker hvad er det tahin der, så er det en sesampaste, ristede sesamfrø man blender til der kommer en flydende olieret paste ud af det.
Jeg vil anbefale den lyse tahin og ikke en mørk tahin, som kan smage mere bittert og besk.
En hjemmelavet hummus er perfekt til rigtig mange ting, f.eks. til grøntsagsstave, chips eller knækbrød når der skal snackes.
Men også som dips til pandekager med fyld, til hjemmelavede burgere eller til pitabrød.
Det kunne også være ideelt på buffet-bordet, sammen med en masse salater.