:

Vin til vegetar mad

Julien West
Julien West
2025-10-18 20:19:22
Count answers : 13
0
Hvidvin passer til vegetarmad. Rødvin kan også serveres til en vegetarmiddag. Rødvin går godt til kød, men også til vegetarmad. Hvidvin og rosévin passer til vegetarmad. Rødvin og vegetarmad er en god kombination.
Lindsey Rolfson
Lindsey Rolfson
2025-10-09 05:51:11
Count answers : 11
0
Når der ikke er kød på tallerkenen, er der nogle enkle forhold, der er værd at tage udgangspunkt i, når vinen til maden skal vælges. Chili i wokretten kræver sødme af vinen, man drikker til.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Esta Morar
Esta Morar
2025-10-03 03:33:40
Count answers : 16
0
Toi Toi Sauvignon Blanc Marlborough 2021 til halloumi-osten. En østrigsk Grüner Veltliner eller knasende sprød "tysker-Riesling" kan leve retten op. Det samme gælder det meste Provence-rosé, der bringer rigeligt af elegance og purfrisk rød bærfrugt med sig. En krydret og frugtintens Gewurztraminer eller en halvsød Riesling komme til sin ret. På rosésiden vil en frugtig og mere fyldig vin for alvor være i sit rette element. Aromanes Nuit Etoilée Côte de Provence Rosé 2020 til grøntsagerne. Four Vines Maverick Pinot Noir 2018 til grøntsager og ost. Terre Cevico Merlot Appassite Organic 2020 til de ostegratinerede peberfrugter eller svampe.
Kylie Shanahan
Kylie Shanahan
2025-09-23 13:32:42
Count answers : 16
0
Hvidvin med restsødme: Riesling eller Gewürztraminer er perfekte til at afbøde den stærke chillismag og fremhæve de øvrige krydderier. Frugtige rødvine: En let Pinot Noir eller Grenache kan fungere til mildere karryretter som indisk dahl, butter chicken eller tikka masala. Kraftige rødvine: Prøv Sangiovese til tomatbaseret simreretter – Tanninerne renser palletten mens vinens syre matcher tomatens syre. Vin med krydret finish: En Zinfandel eller Malbec er et godt match til simreretter med røget paprika eller svampe. Mellemfyldige rødvine: Grenache eller en saftig Barbera fungerer godt til grillede auberginer, peberfrugter og squash. Rosé med struktur: En tør rosé fra Provence har syre og friskhed, som passer til grillet halloumi ost og grøntsager. Sprøde hvidvine: Sauvignon Blanc eller Albariño passer perfekt til syrlige dressinger og urter. Let perlende vine: En Vinho Verde eller en let Pet Nat tilfører friskhed til grønne salater. Terroir-drevne rødvine: Pinot Noir eller Nebbiolo fremhæver svampenes umami og skaber en elegant balance. Hvidvin med fylde: En fadlagret Chardonnay kan være fantastisk til cremede svamperetter. Hvidvin med syre: En frisk Chardonnay (ikke for meget fadlagring) eller en tør Vermentino fungerer godt til lasagne og quiche. Aromatiske hvidvine: En hvid Bourgogne eller en Grüner Veltliner er perfekte til cremet risotto med parmesan. Let rødvin: En let Beaujolais (Gamay) kan også fungere, især til ovnbagte retter med ost som Mac 'n' cheese. Aromatiske hvidvine: Riesling, Grüner Veltliner eller en frisk Chenin Blanc fremhæver de asiatiske smagsnuancer. Frisk og frugtig rosé: En Provence-rosé fungerer godt til falafel og hummus. Saftige rødvine: En ung Tempranillo fungerer til chili sin carne eller en linsebolognese. Orangevin: De tanniner, der findes i orangevin, kan spille godt sammen med bælgfrugter. Let Sauvignon Blanc eller en Vermentino passer til basilikum og nødderne i pestoen. En Chianti (Sangiovese) eller let Barbera matcher tomatsyren perfekt. En fadlagret Chardonnay eller en Viognier giver en cremet balance.

Read also

Hvordan brygger man den bedste kop kaffe?

Det er helt et spørgsmål om personlig smag og temperament. Om, hvad der er rigtigt for dig. Kaffe Read More

Hvilken kaffe er bedst for nybegyndere?

Start med Single Origin-kaffe, da det giver dig mulighed for at smage unikke karakteristika fra én b Read More

Raul Connelly
Raul Connelly
2025-09-23 13:01:56
Count answers : 11
0
Drik en kraftig rødvin til salaten. Kraftig vin til kraftig/umami mad. Cava til kålretter. En let, krydret og syrlig rødvin til retter med tang. Tør rosé til stærk mad. Fadlagret hvidvin til retter med nødder og/eller asparges. Kraftig rødvin til retter med fennikel. Orangevin til grillet mad. Petit Blanc Saó til cremede vegetarretter. Mejor til vegetar Paella grillet grønt. Pinuaga Coleccion til ravioli med tomat. Parató Cava Brut Nature Reserva grillet grønt. 100% Xarel.lo 0% So2 (Naturvin) med kikærtesalat.