Futsu-græskaret bliver modent efter en god og varm sæson.
Græskaret skal man lade sidde på planten i hele sæsonen.
Det kan være svært at få græskaret helt rigtig moden under dyrkning i Danmark.
Futsu-græskaret dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads.
Græskaret kan som andre græskar holde sig længe, hvis det bliver opbevaret tørt og er ubeskadiget.
Faktisk bliver overfladen af græskaret belagt med noget der ligner mug.
Men bare rolig – det er ikke blevet dårligt.
Det er et rigtig madgræskar, som egner sig godt til suppe og til at blive ovnbagt med andre rødder.
Det går også under navnet black hokkaido, da det først på sæsonen næsten er helt sort.
Det kan være svært at få græskaret helt rigtig moden under dyrkning i Danmark.
Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider.
Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.
Til sidst vil farven under det lodne ydre ændre sig til orange, og så er græskaret modent.
Overfladen bliver mere mat og nubret og farven bliver mere gullig.
Futsu’en har en fyldig nøddesmag og kødet er mørt som smør.
Græskaret skal man lade sidde på planten i hele sæsonen.
Faktisk bliver overfladen af græskaret belagt med noget der ligner mug.
Selve futsu’en er på størrelse med et hokkaido og hører til de mere varmekrævende græskar.
Skær toppen af, tag kernerne ud og put græskaret helt i ovnen med en masse hvidløg, frisk rosmarin og olivenolie – det vil se helt fantastisk ud på efterårsbordet.
Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder.
Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider.
På køl helt op til 2 måneder.
Læs mere om Smagsmarken.
Ved stuetemperatur er holdbarheden 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder.
Læs mere om Smagsmarken.
Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider.
Selve futsu’en er på størrelse med et hokkaido og hører til de mere varmekrævende græskar.
Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.
Men bare rolig – det er ikke blevet dårligt.
Det kræver en god og varm sæson og måske en eftermodning, men det er et virkelig sjovt græskar at give sig i kast med.
Fustu-græskaret dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads.
På køl helt op til 2 måneder.
Faktisk bliver overfladen af græskaret belagt med noget der ligner mug.
Fustu-græskaret dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads.
Græskaret skal man lade sidde på planten i hele sæsonen, indtil frøene er helt modne, stænglen er visnet ind og skallen er hård som sten.
Men bare rolig – det er ikke blevet dårligt.
Selve futsu’en er på størrelse med et hokkaido og hører til de mere varmekrævende græskar.
Det er et rigtig madgræskar, som egner sig godt til suppe og til at blive ovnbagt med andre rødder.
Til sidst vil farven under det lodne ydre ændre sig til orange, og så er græskaret modent.
Vi eksperimenterer, afprøver, smager, dufter og sanser os frem i en magisk verden af planter.
Faktisk bliver overfladen af græskaret belagt med noget der ligner mug.
Selve futsu’en er på størrelse med et hokkaido og hører til de mere varmekrævende græskar.
Fustu-græskaret dyrker vi i Smagsmarken, som er Aarstidernes gastronomiske og agronomiske legeplads.
Det kan være svært at få græskaret helt rigtig moden under dyrkning i Danmark.
Det kræver en god og varm sæson og måske en eftermodning, men det er et virkelig sjovt græskar at give sig i kast med.
Det kræver en god og varm sæson og måske en eftermodning, men det er et virkelig sjovt græskar at give sig i kast med.
Men bare rolig – det er ikke blevet dårligt.
Overfladen bliver mere mat og nubret og farven bliver mere gullig.
Læs mere om Smagsmarken.
Det kan være svært at få græskaret helt rigtig moden under dyrkning i Danmark.
Men bare rolig – det er ikke blevet dårligt.
Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider.
Græskaret kan som andre græskar holde sig længe, hvis det bliver opbevaret tørt og er ubeskadiget.
Græskaret har i starten den smukkeste dybe mørkegrønne, næsten sorte farve.
Her afprøver vi nye (og gamle) afgrøder til fremtidige smagsoplevelser og måltider.
Overfladen bliver mere mat og nubret og farven bliver mere gullig.
Græskaret skal man lade sidde på planten i hele sæsonen, indtil frøene er helt modne, stænglen er visnet ind og skallen er hård som sten.
Overfladen bliver mere mat og nubret og farven bliver mere gullig.
Selve futsu’en er på størrelse med et hokkaido og hører til de mere varmekrævende græskar.
Græskaret kan som andre græskar holde sig længe, hvis det bliver opbevaret tørt og er ubeskadiget.
Overfladen bliver mere mat og nubret og farven bliver mere gullig.
Det gå