Frugtsalat med råcreme er en skøn og frisk klassiker af en dessert, der består af forskellige stykker frugt blandet med en cremet og fyldig vanilje råcreme.
Og så skal der selvfølgelig hakket mørk chokolade på toppen.
Mange kender det sikkert også som abemad, fordi desserten jo netop bare består af frugt.
Frugtsalat med råcreme er god året rundt, men den er selvfølgelig særlig god om sommeren, hvor man kan bruge sæsonens frugt og bær – blommer, æbler, pærer, jordbær osv.
Om vinteren er det oplagt at bruge de mere tropiske frugter – appelsiner, banan, klementiner, ananas, mango osv.
Til denne opskrift på frugtsalat med råcreme bruger jeg pære, banan, vindruer og æble.
Jeg kunne også sagtens finde på at tilsætte appelsin eller kiwi.
Det er helt op til dig, hvilke stykker frugt du putter i.
Der kan være lidt forskellige meninger om, hvad der skal i en traditionel frugtsalat, men heldigvis er det svært at gå galt i byen med frugt.
Tænk i sæson og/eller vælg din yndlingsfrugter.
Frugterne er jo basen for frugtsalaten, så det er vigtigt, at det spiller.
Frugtsalat
2 stk bananer
2 stk pærer
2 stk æbler
50 stk vindruer
Råcreme
3 stk æggeblommer
50 g sukker
1 stk vaniljestang
200 ml fløde
Desuden
100 g mørk chokolade
Frugtsalat
Skær banan i skiver, æbler og pærer i tern og halver halvdelen af vindruerne.
Kom det i en skål og mix det forsigtigt sammen.
Råcreme
Pisk æggeblommerne, sukker og kornen fra en vaniljestang sammen til en luftig æggesnaps.
Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med æggesnapsen.
Kom råcremen i en skål til du skal bruge den – sæt den gerne på køl ind til da.
Hak chokoladen groft.
Servér frugtsalat med råcremen og drys med hakket mørk chokolade.
Selvom det er nemt at lave frugtsalat, så er der alligevel nogle tips jeg lige vil give med videre, så du får en endnu bedre frugtsalat:
Tænk i sæson og/eller vælg din yndlingsfrugter.
Frugterne er jo basen for frugtsalaten, så det er vigtigt, at det spiller.
Lav råcremen lige inden servering eller senest et par timer før brug, så bliver den nemlig bedst.
Opbevar den på køl indtil servering, hvis du laver den før.
Pas på ikke at piske fløden for meget, for ellers kan du risikere at råcremen skiller, når flødeskum og æggesnaps blandes sammen.
Frugt og råcreme er lækrest serveret hver for sig.
Frugten kan let smatte ud, hvis du rører for meget i det, og derfor vil jeg anbefale at servere frugtsalaten med råcreme som tilbehør i stedet for at blande det sammen på forhånd.
Så holder det sig også bedre, hvis der er rester.
Vælg mørk chokolade – bitterheden passer nemlig godt til de søde frugter og råcremen.
Brug dog lys, hvis du foretrækker, eller server begge dele.
Hvis du har vaniljecreme til overs, kan det fryses ned i små muffinsforme = mindre madspild!