:

Vin smags teknikker

Aisha Reichert
Aisha Reichert
2025-09-07 08:11:24
Count answers : 10
0
Når du skal beskrive den vin som du dufter til, kan du bruge andre dufte som du kender, som referencepunkter. En metode til at overvinde dette er at gennemgå nuancerne og sammenligne dem med kendte grupper af frugter og andre kraftige og særlige dufte, som blomster, peber, træsorter nødder. Hvis du fx har et glas hvidvin, ville det være en god idé at starte med blomster. Derefter gå videre til grønne frugter, citrusfrugter, stenfrugter, tropiske frugter. Med rødvin kigger vi mere efter mørke frugter, som røde frugter og bær, sorte frugter, og derefter tørrede frugter og overmodne frugter. Du kan også fornemme nogle fadnoter, som kan fortælle om måden vinen har været opbevaret på under fremstillingen. Fadnoter kan fx være nelliker, vanilje, kanel, kokos.
Julie Zemlak
Julie Zemlak
2025-08-28 07:52:01
Count answers : 13
0
Vin smags teknikker inkluderer lugtesansen, som kan skelne op til en billion forskellige duftstoffer. Dufte kommer fra druerne, gæret og fadene. Estre giver ophav til dufte af frugt. Pyraziner giver ophav til dufte af grønne planter og urter. Terpener kan dufte af alt fra sødt og blomsteragtigt til harpiks- og urteagtigt. Flygtige svovlforbindelser kan dufte af rådne æg og hvidløg eller jord og solbær. Vanillin kommer fra egetræet og dufter af vanilje. En mekanisme til at løse dette kan være et hjemmelavede vinduftsæt. Det består af små glas vin tilsat forskellige dufte. Det kan bruges til at øve genkendelsen af dufte i vin.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Olga Waelchi
Olga Waelchi
2025-08-28 05:03:19
Count answers : 14
0
Vin smags teknikker: Vinen skal være tempereret inden smagningen starter. Duften vurderes derefter ved at gøre hele glasset fugtigt indvendigt. Fyld hele munden med vin, når du skal vurdere smagen. Træk ”falsk” luft ind i mundvigene for at forstærke smagen. Mærk eftersmagen. Der går et hårdnakket rygte om, at man smager bedre, hvis man spytter vinen ud. Tyg smagen ud af et stykke tyggegummi. Hold dig for næsen, mens du tager et stykke ananas fra dåse og tygger på det. Træk derefter luft ind gennem næsen, mens du stadig tygger på det samme stykke ananas.
Marcella Vandervort
Marcella Vandervort
2025-08-28 04:36:26
Count answers : 23
0
Hvordan smager man – kort og godt. Hæld højst 1/3 i glasset og hold på stilken. Se på vinens farve – både midt på og ved kanten Slyng vinen i glasset og duft – gerne flere gange før der smages Smag på vinen, så den kommer rundt i munden, og så der kommer luft med ind Spyt ud (eller synk, hvis du kun skal smage 1 vin) Læg mærke til, hvor længe smagen bliver hængende og hvordan eftersmagen udvikler sig

Read also

Hvordan brygger man den bedste kop kaffe?

Det er helt et spørgsmål om personlig smag og temperament. Om, hvad der er rigtigt for dig. Kaffe Read More

Hvilken kaffe er bedst for nybegyndere?

Start med Single Origin-kaffe, da det giver dig mulighed for at smage unikke karakteristika fra én b Read More