:

Vin til sæsonens retter

Dwight Reichel
Dwight Reichel
2025-09-10 22:19:55
Count answers : 14
0
En høj alkoholprocent giver vinen en vis form for varme, som passer godt til grillmad. Vær ikke bange for at vælge en krydret vin. En fyldig hvidvin eller en let krydret Pinot Noir være gode bud. En hvid Beaujolais passer til grillet fisk. Burger og amerikansk Cabernet Sauvignon er en kongekombination. Intense italienere eller den amerikanske klassiker: Zinfandel passer til klassisk BBQ. Vin til grillet bøf, må gerne være mørk og tæt. Den intense sødme og salt i burger, komplimenteres af Cabernet'ens fyldige frugtighed og virker læskende i munden.
Marjorie Hauck
Marjorie Hauck
2025-08-28 03:51:35
Count answers : 15
0
Lette retter - lette, lyse vine Kraftige retter - kraftige, mørke vine Krydret mad - fyldige og kraftige vine Fede retter - vine med god syre Søde retter - søde vine Salte retter - vine med let druesødme

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Houston Zemlak
Houston Zemlak
2025-08-28 03:44:12
Count answers : 15
0
Fredag og lørdag aften er næsten altid lig med et godt glas vin til maden. Vi åbner en god flaske vin som passer til maden. Jeg ved hvad jeg kan lide og mindre godt lide – og kan tale med om vin, bestille den rigtige vin til maden. Når vinen først er i glasset, så stiger temperaturen hurtigt, så hellere servere fx en rødvin ved 17-18 grader, end at have den stående ved den på den varme plads på køkkenbordet ved komfuret. Vil man ikke nørde for meget i det ift den enkelte vin, så er man på den sikre side, ved at holde sig til ‘hellere lidt for kølig, end for varm’. Opbevar gerne vinen i bunden af et skab, der er placeret i et nord eller østvendt rum – gerne i et rum der ikke bliver for varmt eller har svingende temperaturer. Server vinen ved den rette temperatur – og hellere lidt for kølig end for varm. Den perfekte serveringstemperatur er variere fra hvidvine og mousserende vin mellem 7-14 grader og for rødvine mellem 13 og 18 grader.
Bettye Wiegand
Bettye Wiegand
2025-08-28 02:57:03
Count answers : 18
0
Vælg en Pinot Noir fra Bourgogne eller en Tempranillo fra Rioja. Prøv en let Zinfandel fra Californien eller en frisk Barbera fra Piemonte. En krydret Syrah fra Rhône eller en fyldig Cabernet Sauvignon fra Napa Valley. Vælg en Shiraz fra Barossa Valley eller en robust Malbec fra Mendoza. Uanset årstiden er valget af rødvin afgørende for at fremhæve de sæsonprægede smagsoplevelser.

Read also

Hvordan brygger man den bedste kop kaffe?

Det er helt et spørgsmål om personlig smag og temperament. Om, hvad der er rigtigt for dig. Kaffe Read More

Hvilken kaffe er bedst for nybegyndere?

Start med Single Origin-kaffe, da det giver dig mulighed for at smage unikke karakteristika fra én b Read More