:

Vin til fiskeretter

Lyric Robel
Lyric Robel
2025-09-15 01:58:50
Count answers : 18
0
Hvidvine er den oplagte ledsager til fisk og skaldyr. Hvidvin er det sikre valg til fisk og skaldyr. Vine på druerne Chardonnay, Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Pinot Gris / Pinot Grigio eller Riesling være fremragende valg. En alsidig fisk, der kan dampes, steges, graves, ryges og endda spises rå i sushi. Tilberedningen vil derfor påvirke vinvalget, men vælger du Sauvignon Blanc eller Riesling til din laks, har du et godt match. Til den store fiske- og skaldyrsbuffet er vine på druerne Chardonnay, Pinot Gris / Pinot Grigio og Grüner Veltliner fremragende valg til vin. De tørre rosévines kombination af syre og sødme passer til fiskekødets fedt uden at blive dominerende. Champagne og østers er en klassisk kombination. En let Pinot Noir et glimrende valg til rejer og røget eller stegt laks. Skal du servere fisk i en krydret asiatisk ret er Cabernet Sauvignon et passende valg af rødvin.
Angelita Botsford
Angelita Botsford
2025-09-10 23:13:51
Count answers : 14
0
Hvidvin er det perfekte valg til fiskeretter. Hvidvin har en høj syreindhold, som passer godt til det høje fedtindhold i de fleste fiskeretter. Chardonnay passer godt til de fleste fiskeretter, især dem, der er hvidfiskede. Riesling supplerer den naturlige sødme i mange slags fisk som laks og hellefisk. Rødvin er en klassisk ledsager til fisk, og det er nemt at se hvorfor. Cabernet Sauvignon og Pinot Noir er begge to fremragende valg til at kombinere med fiskeretter. Rosévin er en god måde at give dine fiskeretter lidt ekstra smag på. Champagne og andre mousserende vine er også gode til skaldyrsretter som østers og muslinger. Sherry kan være lidt mere udfordrende at kombinere med fisk, men det er det værd, hvis du er på udkig efter noget anderledes. Sherry passer bedst sammen med skaldyr eller fed fisk som laks eller makrel.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Abbie Gleason
Abbie Gleason
2025-09-03 17:57:47
Count answers : 14
0
Laks: Riesling, oversøisk Chardonnay. Torsk: Oversøisk Chardonnay, Sauvignon Blanc. Tun/rejer: Riesling, Sauvignon Blanc, oversøisk Chardonnay. Pighvar: Hvid bourgogne, fransk chablis, fransk Riesling. Makrel: Cotes de provence, vermentino, sydlige Rhone, oversøisk sauvignon blanc, chardonnay, riesling. Sild: Fransk/tysk Riesling, pinot gris, tysk/fransk riesling. Rødspætte: Oversøisk fadlagret Chardonnay, Sauvignon blanc, pinot gris. Hellefisk: Tør Riesling, Sauvignon Blanc.
Damon Schuster
Damon Schuster
2025-08-23 21:14:38
Count answers : 17
0
Det er næsten altid hvidvin til fisk og skaldyr. Hvidvin går super godt til de fleste retter med fisk. Den, der går godt til en rødspætte, går ikke nødvendigvis godt til sushi. På den måde får du den bedste helhedsoplevelse. Fin, hvid fisk skal som regel akkompagneres af en lys og elegant hvidvin. Det kunne eksempelvis være en Sauvignon Blanc eller en tør Riesling. Samme druer egner sig generelt godt til rå fisk i form af sushi eller lignende. Dog kan du godt finde en sødere Riesling frem, hvis du vil give modspil til stærk wasabi, ingefær eller chili. Her vil en kraftig Chardonnay være et godt bud. Skaldyr som hummer, rejer og muslinger skal gerne ledsages af en frisk, men kraftig hvidvin. Hvis skaldyrene serveres rent eller bare med citron, vil en Sauvignon Blanc, Riesling, Chenin Blanc eller Chardonnay være gode bud. Mousserende vine som champagne, cremant eller cava kan tilføje et spændende element til maden.

Read also

Hvordan brygger man den bedste kop kaffe?

Det er helt et spørgsmål om personlig smag og temperament. Om, hvad der er rigtigt for dig. Kaffe Read More

Hvilken kaffe er bedst for nybegyndere?

Start med Single Origin-kaffe, da det giver dig mulighed for at smage unikke karakteristika fra én b Read More