:

Vin til fiskeretter

Angelita Botsford
Angelita Botsford
2025-09-10 23:13:51
Count answers : 13
0
Hvidvin er det perfekte valg til fiskeretter. Hvidvin har en høj syreindhold, som passer godt til det høje fedtindhold i de fleste fiskeretter. Chardonnay passer godt til de fleste fiskeretter, især dem, der er hvidfiskede. Riesling supplerer den naturlige sødme i mange slags fisk som laks og hellefisk. Rødvin er en klassisk ledsager til fisk, og det er nemt at se hvorfor. Cabernet Sauvignon og Pinot Noir er begge to fremragende valg til at kombinere med fiskeretter. Rosévin er en god måde at give dine fiskeretter lidt ekstra smag på. Champagne og andre mousserende vine er også gode til skaldyrsretter som østers og muslinger. Sherry kan være lidt mere udfordrende at kombinere med fisk, men det er det værd, hvis du er på udkig efter noget anderledes. Sherry passer bedst sammen med skaldyr eller fed fisk som laks eller makrel.
Abbie Gleason
Abbie Gleason
2025-09-03 17:57:47
Count answers : 13
0
Laks: Riesling, oversøisk Chardonnay. Torsk: Oversøisk Chardonnay, Sauvignon Blanc. Tun/rejer: Riesling, Sauvignon Blanc, oversøisk Chardonnay. Pighvar: Hvid bourgogne, fransk chablis, fransk Riesling. Makrel: Cotes de provence, vermentino, sydlige Rhone, oversøisk sauvignon blanc, chardonnay, riesling. Sild: Fransk/tysk Riesling, pinot gris, tysk/fransk riesling. Rødspætte: Oversøisk fadlagret Chardonnay, Sauvignon blanc, pinot gris. Hellefisk: Tør Riesling, Sauvignon Blanc.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Damon Schuster
Damon Schuster
2025-08-23 21:14:38
Count answers : 16
0
Det er næsten altid hvidvin til fisk og skaldyr. Hvidvin går super godt til de fleste retter med fisk. Den, der går godt til en rødspætte, går ikke nødvendigvis godt til sushi. På den måde får du den bedste helhedsoplevelse. Fin, hvid fisk skal som regel akkompagneres af en lys og elegant hvidvin. Det kunne eksempelvis være en Sauvignon Blanc eller en tør Riesling. Samme druer egner sig generelt godt til rå fisk i form af sushi eller lignende. Dog kan du godt finde en sødere Riesling frem, hvis du vil give modspil til stærk wasabi, ingefær eller chili. Her vil en kraftig Chardonnay være et godt bud. Skaldyr som hummer, rejer og muslinger skal gerne ledsages af en frisk, men kraftig hvidvin. Hvis skaldyrene serveres rent eller bare med citron, vil en Sauvignon Blanc, Riesling, Chenin Blanc eller Chardonnay være gode bud. Mousserende vine som champagne, cremant eller cava kan tilføje et spændende element til maden.