:

Kaffebrygnings teknikker

Baby Lesch
Baby Lesch
2025-09-08 19:38:32
Count answers : 19
0
1. Undgå kalk i din kaffemaskine 2. Tøm altid maskinen for vand 3. Vandet skal have den rette temperatur 4. Brug den rette mængde kaffe 5. Opbevar kaffen lufttæt og køligt 6. Tilpas bryggetiden 7. Filteret må ikke afgive smag 8. Kaffekanden skal være ren
Vivianne Bartell
Vivianne Bartell
2025-09-06 10:10:52
Count answers : 14
0
Kværn kaffen direkte i filterkurven. Fordel kaffen jævnt i filterkurven, så der ikke er nogle ujævnheder. Herefter tampes kaffen. Tør kanten af filteret ren, og skru filteret på maskinen. Når espressoen brygges, skal den løbe tykt fra hanen. Gennemløbstiden skal være ca. 28-32 sekunder. Hvis du skal justere på gennemløbstiden, kan du starte med at male kaffen finere eller grovere. Alternativt at tampe hårdere eller lettere.

Read also

Hvad er forskellen på håndmadder og smørrebrød?

Forskellen på håndmadder og smørrebrød er, at smørrebrødet er det højt belagte, og håndmadderne er d Read More

Hvad består smørrebrød af?

Et stykke smørrebrød består af en skive brød – som regel rugbrød – smurt med smør og toppet med pålæ Read More

Era Hane
Era Hane
2025-08-23 16:51:57
Count answers : 18
0
Hæld vand i din kedel og varm vandet op til mellem 92-96 grader. Kværn hele kaffebønner på en god kværn til en medium formaling. Put et papirfilter i kaffetragten/dripperen, placér tragten på termokanden eller serveren og skyl filteret igennem med det varme vand. Tøm termokanden eller serveren for det gennemløbne vand. Begynd stille og roligt at fordele det varme vand hen over dine malede kaffebønner i cirkulærebevægelser.